BAYPROJE, ilk kongresini yaptı

Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) ilk olağan kongresini Bayburt’ta yaptı.  Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Yıldız öncülüğünde geçtiğimiz yıl içerisinde ilk adımları atılan BAYPROJE’nin il olağan kongresi, Bayburt Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

BAYPROJE, ilk kongresini yaptı

BAYPROJE'nin ilk kongresi, Öğretmen Evi'nde yapıldı...Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) ilk olağan kongresini Bayburt’ta yaptı.  Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Yıldız öncülüğünde geçtiğimiz yıl içerisinde ilk adımları atılan BAYPROJE’nin il olağan kongresi, Bayburt Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Divan başkanlığını Anadolu Yakası Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfü Silo’nun yaptığı kongrede dernek başkanlığına Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Yıldız seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Akın Bayrak, Ali Kemal Temuçin, Kenan Yavuz, Ömer Turanlı, Abdulcelil Kahveci ve Umut Özkan getirildi.

Ahmet Çağıldak, Birol Bayrak ve Sadık Yavuz ise denetim kurulunda görev aldı.

Yıldız: “İşimiz Bayburt için proje üretmek olacaktır”

Seçimlerin ardından bir konuşma yapan dernek başkan Prof. Dr. Rıfat Yıldız, BAYPROJE’nin ilk adımlarının Kayseri’de atıldıktan sonra yapılan istişareler sonrası iyi eleştiriler alındığını ve sonrasında dernekleşmeye karar verdiklerini söyledi.

Derneğin asıl amacının Bayburt dışında yaşayan serbest meslek mensubu, bürokrat ve üniversite mezunu belirli bir noktaya gelmiş Bayburtluların yeteneklerini Bayburt'a aktarabilmek olduğunu söyleyen Yıldız,  “Hareket noktamız bu oldu. Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Erzurum ve Bayburt’ta toplantılar yaptık.  Her yaptığımız toplantıda olumlu tepkiler aldık. Bundan sonraki işimizi tüm Bayburtluları kucaklayarak Bayburt için proje üretmek olacaktır” dedi.

Bayrak: “Bayburt’un ekonomik kalkınması için herkesten yararlanmak istiyoruz”

Kongre gündem maddelerinin dilek ve temenniler bölümünde söz alan Yönetici Danışmanı Akın Bayrak, Bayburt’un sorunlarını n birlikte belirlenerek,  çözüm yollarının da hep birlikte ortaya koyulması gerektiğini söyledi.

Sadece dışarıda yaşayan Bayburtluları değil, onların çocukları ve torunlarının da Bayburt için kafa yormaları içinde çalışacaklarını ifade eden Bayrak, “2. ve 3. nesli de Bayburt’la ilgilendirmek görevimiz olmalıdır. Bayburt’un ekonomik kalkınışı açısından onlardan da yararlanmak istiyoruz. Dolayısıyla sizler ulaşabildiğiniz herkese lütfen bu projemizi aktarınız ve bizle beraber olmalarını temin ediniz” dedi.

Derneğin siyasi ve çıkar endişesinin bulunmadığını dile getiren Bayrak,  “Bizim bütün derdimiz Bayburt’a ne yapabiliriz olmalıdır. Eğer Bayburtluları mutlu edebilirsek görevimizi ve atalarımıza olan sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizi düşüneceğiz” şeklinde konuştu.

Müftüoğlu: “Bayburt’a hizmet etmek zor olduğu kadar zevkli de bir iştir”

Bayrak’ın ardından söz alan İşadamı Suat Müftüoğlu ise Bayburtlu olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyerek, dernekçiliğin büyük bir mücadele gerektirdiğini ve çok zor bir iş olduğunu söyledi. Bayburt’a hizmet etmenin zor bir iş olduğunu ifade eden Müftüoğlu, "Bunun için BAYPROJE gerçekten çok güzel bir oluşum. Bu oluşumu desteklememiz lazım” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.