BAYPROJE, çalışma raporunu açıkladı

Bayburt Postası - BAYPROJE, bir yıllık çalışma raporunu açıkladı. Bayburt'un sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasına yönelik faaliyetler içerisinde bulunan Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) tarafından bir yazılı açıklama yapılarak, derneğin önümüzdeki bir yıl içerisinde takip edeceği konular ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verildi.

BAYPROJE, çalışma raporunu açıkladı

BAYPROJE, bir yıllık çalışma raporunu açıkladı...Bayburt Postası - BAYPROJE, bir yıllık çalışma raporunu açıkladı. Bayburt'un sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasına yönelik faaliyetler içerisinde bulunan Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) tarafından bir yazılı açıklama yapılarak, derneğin önümüzdeki bir yıl içerisinde takip edeceği konular ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Kuruluşu itibariyle ilk 3 ay içerisinde Kayseri, Ankara, İstanbul ve Bayburt’ta tanıtım toplantıları düzenleyen BAYPROJE, önümüzdeki bir yıl içerisinde; eğitim, tarım ve hayvancılık, organik tarım, üniversite konu başlıkları altında yapılacak faaliyetleri bir yazılı açıklama ile bildirdi.

Dernek tarafından desteklenen ve devam eden, “Bulanık Mantık Kullanarak Üç Boyutlu Taş İşleme Sisteminin Gerçekleştirilmesi: Bayburt Taşı Üzerinde Bir Uygulama” konulu yüksek lisans tezi, “Ekolojik Temelli Kırsal Peyzaj Karakteri Analizi: Bayburt Örneği” konulu doktora tezi, “Organik Tarımın Kırsal Alan Kalkınmasına Etkisi: Bayburt İli Araştırması” konulu doktora tezi ve  “Bayburt İlinin Coğrafyası” konulu doktora tezinin takip edileceği belirtilen açıklamada, baskı aşamasına gelmiş kitapların baskılarının tamamlanıp dağıtılacağı belirtildi.

Eylül 2012 ile Mayıs 2013 tarihleri arasında “Bayburt Ortaöğretim Öğrencileri Arasında Öykü Yarışması Projesi”nin düzenleneceği ve proje paydaşlığı için gerekli iletişimin kurulacağı söylenen açıklamada, yarışmanın Bayburt’a hizmet etmiş önemli bir şahsiyetin anısına düzenlenmesi için gerekli araştırmanın yapılacağı ve yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere verilecek nakdi ödüller için gerekli kaynakların bulunacağı ifade edildi.

Yeni hedefler ve projelere de yer verilen açıklamada,  “Bayburt Uygulamalı Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Eğitim-Koordinasyon Merkezi Kurulması” konulu proje hazırlanması için gerekli çalışmaların yapılacağı, Temmuz 2012– Haziran 2013 döneminde “Bayburt Konulu Yüksek Lisans ve Doktora Tezlerinin Ödüllendirilmesi”  projesinin uygulanması ve proje kapsamında, Aydıntepe Yeraltı Şehri’nin Tarihi ve Arkeolojik açıdan araştırılmasının organize edilceği kaydedildi.

Bayburt Üniversitesi’nde, Bayburt ekonomisi açısından önem arz eden fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu veya bölümlerin açılmasının gündeme getirileceği, TÜBİTAK tarafından uygulanan “İl Yenilik Platformları Projesi”nin Bayburt için uygulanabilirliğinin takip edileceği ve TÜBİTAK tarafından illere kurulması teşvik edilen bilim merkezleri projesi kapsamında Bayburt’ta hazırlık çalışmamalarının yapılmasına önayak olunacağı belirtilen açıklamada, "Yeni projelere finansal kaynaklar oluşturmak için AB, KUDAKA, SODES ve TÜBİTAK gibi proje kaynaklarından yararlanmak için gerekli takip yapılacak." ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.