Bayburtlu sanatçılar öğrencilerle buluştu

Bayburtlu sanatçılar, mezun oldukları Korkut Ata Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Ebru Sanatçısı Zeki Önsöz, ressam Salih Cengiz ve minyatür sanatçısı Hanefi Sansu, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla Korkut Ata Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı. Ressam Salih Cengiz, resim sanatına olan ilgisi nedeniyle zaman zaman ailesiyle ters düştüğünü dile getirerek, gönülden bağlı olduğu işi yapmak için her yolu denediğini ve sonunda 15 yaşında ilk çizgi romanını hazırladığını belirtti.

Bayburtlu sanatçılar öğrencilerle buluştu

Salih Cengiz - Zeki ÖnsözBayburtlu sanatçılar, mezun oldukları Korkut Ata Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle bir araya geldi. Ebru Sanatçısı Zeki Önsöz, ressam Salih Cengiz ve minyatür sanatçısı Hanefi Sansu, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla Korkut Ata Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe katıldı. Ressam Salih Cengiz, resim sanatına olan ilgisi nedeniyle zaman zaman ailesiyle ters düştüğünü dile getirerek, gönülden bağlı olduğu işi yapmak için her yolu denediğini ve sonunda 15 yaşında ilk çizgi romanını hazırladığını belirtti.

Sanat aşkının ömür boyu bitmeyeceğinin altını çizen Cengiz, yaşadığı sürece sanatına icra etmeye devam edeceğini ifade etti.

Ebru sanatçısı Zeki Önsöz ise 14 yıl Türkiye'de, 36 yıl Almanya'da olmak üzere 50 yıldır sanatla iç içe olduğunu ve binlerce kişiye eğitim verdiğini söyledi.

Türkiye ve Avrupa'da sanat açısından büyük farklar olduğunu anlatan Önsöz, ''Avrupa'da zenginler sanatı ve sanatçıyı destekliyor. Türkiye'de ise bu ilgi yok denilecek kadar az. Ama olsun biz Bayburtlular Şair Zihni'nin torunlarıyız, genlerimizde sanatın mayası var'' dedi.

Minyatür ve tezhip sanatçısı Hanefi Sansu, minyatür ve tezhip sanatı ilgisinin çocukluktan geldiğini belirterek, ''Bu sanatın manevi bir yönü da var. Sanatın bu dalı, kişiyi farklı bakışlara ve ondan da ötesi farklı birisi olmayı öğretiyor'' diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.