AK Parti milletvekili adaylarını tanıttı

AK Parti Bayburt İl Başkanlığı, aday tanıtım toplantısı düzenledi. Bünyamin Özbek ve Naci Ağbal partililere seslendi... İşte detaylar...

AK Parti milletvekili adaylarını tanıttı
Bayburt Postası - AK Parti Bayburt İl Başkanlığı, aday tanıtım toplantısı düzenledi. AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve Belediye Başkanı Mete Memiş'in selamlama konuşması yaptığı toplantıda, partililerin coşkulu alkışları eşliğinde salona giren milletvekili adayları Naci Ağbal ve Bünyamin Özbek'te  birer konuşma yaptı. 

Özbek, Ağbal'dan övgüyle bahsetti  

Konuşmasına milletvekili adayı Naci Ağbal ile Ankara'da ki ilişkilerine değinerek başlayan Bünyamin Özbek, Ağbal'ın Türkiye'nin en önemli bürokratlarından biri olduğunu söyledi. Özbek, konuşmasında şunları kaydetti: 



FOTOĞRAFLAR: MURAT OKUTMUŞ

"Naci Ağbal abimiz Türkiye'de parayı yöneten kişidir. Maliye Bakanımız vardır ama mutfakta parayı yöneten kişi Naci Ağbal ağabeyimizdir. Türkiye'nin ekonomik anlamda refaha kavuşmasında Naci Ağbal'ın payı çok büyüktür. Ondan dolayı Türkiye adına kendisine teşekkür ediyorum. Kendisi milletvekili adayı olacağım diye müracaat etmedi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız 2,3 bürokratın istifa etmesini istedi. Onlardan biri de Naci Ağbal'dı. Kendileri de bu talimat üzerine istifa ettiler. Bürokrasideki başarısını gören büyüklerimiz, artık siyasi anlamda da paranın patronu yapmak için Naci Ağbal'a 'git milletvekili adayı ol' dediler. O nedenle kendilerine 'Sayın Bakanım, hoş geldiniz' diyorum."



"2 değil, 4 vekil olsa 4'ünü de alırız"

2001 yılından itibaren siyasetin içinde olduğunu hatırlatan Özbek, karşılama töreni için "muhteşem" yorumunda bulundu: "Bugünkü karşılama gerçekten çok güzeldi. Gördük ki, 2 değil 4 vekil olsa 4'ünü de alırız. Bu karşılama bunu gösterdi.

Partimize Bayburt, her zaman destek olmuştur. İnşallah bundan sonrada destek olmaya devam edecektir. Şehrimiz küçük, nüfusumuz az, bizler oy verip, gelen yatırımlara hep Allah razı olsun dedik. Kop ve Araklı tünelleri, Bayburt Üniversitesi, Demirözü Barajı, Çamur Barajı, Milli Eğitim ve KÖYDES aracılığıyla gelen yatırımlara, hep şükranlarımızı sunduk. Ama dedik ki, o ki biz bu kadar destek veriyoruz bu partiye ve uzun adama, onlar da bize siyasi anlamda bir güç göndersin. 7 Haziran'da vereceğimiz desteğin karşılığında da, Bayburt'umuza bir Bakan kazandıracağız."

"Hedefimiz Türkiye birincisi olmak"

"2011 yılında ki yüzde 63 oy oranını, yüzde 80'e çıkarmamız gerekiyor. Bunu Cumhurbaşkanı seçiminde başardık, Türkiye ikincisi olduk. Şimdi hedefimiz Türkiye birincisi olmak. Bu verdiğimiz oylar boşa gitmiyor. Paranın patronu Bayburtlu, bir dünya devi olan İstanbul'un patronu Bayburtlu. Güvenliğin, silahlı kuvvetlerin patronu Bayburtlu. Bayburtlular artık en önemli noktalarda. 7 Haziran sonrasında da sadece Bayburt'tan giden 2 vekili olmayacak Bayburt'un. Türkiye'nin en önemli kentlerinde; İstanbul, Ankara, Manisa ve Samsun'dan da Bayburtlu vekillerimiz olacak. Daha güçlü bir Bayburt olacak." 

"Bu işler nasip ve kısmet meselesi.."

"2011 seçimlerinde, tek vekil olarak Bayburt'un sorumluluğunu üzerime alarak Ankara'ya gittim. Ülkü Güney hocam ve Fetani Battal abim her anlamda destek oldular, kendilerine teşekkür ediyorum. Yine bu dönem, aday adaylık sürecinde 'bende adayım' diyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu işler nasip kısmet meselesi. Bugün burada kendilerini görmekten de çok mutluyum, teşekkür ediyorum.

Yarından itibaren çalışmalara başlayacağız ve bize 'Bayburt'a ne kazandırdınız?" diye sorulacak. Biz de tek tek anlatacağız. Ayrıca bir kitapçık hazırlıyoruz. 12 yıllık AK Parti iktidarında, Bayburt'a neler kazandırdık, hepsini tek tek göstereceğiz. İnşallah diğer siyasi partilerde iktidarları döneminde Bayburt'a kazandırdıklarını bir çalışmada toplar ve vatandaşla paylaşırlar, herkesin kıyaslama şansı olur. Ki, şahsı düşüncem hazırlamaları da gerekiyor. Biz yapacağız ve tüm halkımıza göstereceğiz."

"Hepsi hayaldi ve hepsi hayal olmaktan çıktı!"

"Kop Tüneli denilseydi, hayal derlerdi, yapıyoruz. Bugün Trabzon'dan 174 kilometre yoldan geldik. Araklı tüneli bittiğinde sahile 90, Trabzon'a 110 kilometre olacak. Tüm bunlar bu iktidar döneminde yapıldı. Yine öğrenci yurtları yapıyoruz. Bayburt'a üniversite kurulacak desek kimse inanmazdı, bunu da AK Parti hükümeti yaptı. İnşallah 100 milyonluk yatırımla yeni kampüs alanımızı da yapıyoruz. Ve yeni bölümler açacağız, Aydıntepe ve Demirözü ilçelerimize de yüksel okul açmamız gerekiyor. Onun da altyapısını hazırladık. Aynı zamanda YÖK üyesi olan bir Bayburt Milletvekilimiz var artık. İnşallah kendilerinin desteği ile bu yatırımı da Bayburt'a kazandıracağız.

Bitmeyen Demirözü Barajı'nı bitirdik. Hepsi hayaldi! Demirözü, Beşpınar, Kalecik'te, bir Çamur Barajı meselesi vardı. Su ölçüm bölümünde 2 çalışanın emeklililiği gören bir hayal. Şu anda 100 milyonluk bedelle hayal olmaktan çıktı, ihaleye çıktı. Şimdiden 11 köyümüze hayırlı olsun."
 
"Bundan sonra Bayburt'ta refah daha üst düzeylerde olacak"

"Vekil seçildiğimde bir Kırklar Tepe Barajı meselesi vardı, sümen altı yapılan! Bir türlü gün yüzüne çıkmıyordu. 3 yıldır uğraştık ve sonunda ihaleye çıkarıyoruz. Göletler hakeza. Üniversite, tarım ve yayla turizminde kendi kendime koyduğum tüm hedeflere ulaştım.

Değerli başkanlarımız burada. Bayburt Belediyesi'nin bütçesi ile altyapıyı tümden yenileme şansımız yoktu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle bu kapı dahil tüm kapılar açıldı çok şükür. Demirözü, Gökçedere ve Arpalı Belediyeleri çok önemli işlere ve projelere imza atıyorlar. Daha gelişmiş bir Bayburt için hep birlikte çalışacağız. 7 Haziran'da yüzde 80 oyla 2 milletvekilini Ankara'ya göndereceğiz. Bundan önce nasıl herkesin vekili olduysam bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğim."


Ağbal: "Tüm Bayburt'un vekili olacağım.."


Özbek'in ardından konuşan Maliye Bakanlığı eski Müsteşarı ve Bayburt Milletvekili adayı Naci Ağbal, konuşmasına bugüne kadar Bayburt'a hizmet eden siyasilere ve devlet büyüklerine teşekkür ederek başladı. 

Ağbal, şunları kaydetti:

"Bayburtlu nettir, merttir, dürüsttür, devletine ve milletine saygılıdır, kul Hakkı'na riayet eder, çalışkandır, özverilidir, merhametlidir, verdiği sözü tutar. Eğer Bayburt, Bayburtlu bir görüşe, bir duruşa, bir davaya sahip çıkıyorsa, o davanın liderine, Recep Tayyip Erdoğan'a rekor seviyede oy veriyorsa, bu şunun ispatıdır, Bayburtlunun feraset ile sahip çıktığı o dava doğrudur, o duruş sağlamdır, Bayburtlunun sahip çıktığı lider zalimin hasmı, mazlumun hısmıdır."

"Tüm şühedayı minnetle ve şükranla selamlıyorum.."

"Sevgi, saygı, merhamet ve yiğitlik medeniyetinin başkenti Bayburt'u en kalbi duygularımla hürmetle selamlıyorum... Abdulvahap Gazi'yi, Dede Korkut'u, Hicrani'yi, İrşadi Baba'yı, şu an adına yapılmış kültür merkezinde toplandığımız Şair Zihni'yi, Kop Dağı şehitlerini, vatanı, milleti ve dini mübin aşkına canını seve seve vermiş, şu an Bayburt'un bağrında yatan tüm şühedayı minnetle ve şükranla selamlıyorum. Allah makamlarını aziz etsin.

Değerli hemşerilerim, bu güzel memleketimize geçmişten bugüne hizmeti geçmiş, bu şehrin gelişmesi ve kalkınması için emek sarf etmiş, taş üstüne taş koymuş, bu yolda ter akıtmış, bütün devlet büyüklerimizi, bakanlarımızı, milletvekillerimizi, belediye başkanlarımızı, il ve ilçe yöneticilerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı ve bu yolda gece gündüz, kar kış demeden büyük bir özveri ile çalışan, her biri birer isimsiz kahraman olan dava arkadaşlarımı, büyük bir minnet, şükran ve saygı ile selamlıyorum. Yaptıkları hizmetlerden dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.

Ayrıca bu hizmet yarışına adını koyan tüm aday adayı dava arkadaşlarımı özel olarak ayrıca selamlıyorum. Biz kısmete ve hayra inanan insanlarız. Bu arkadaşlarımın bu hizmet yarışına bizimle beraber bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı samimi yürekle hizmet edeceklerine yürekten inanıyorum. Bu kadar güzel hizmetlerin üzerine, benim sorumluluğum daha da artmıştır. Bu şuur altında Allah'ın izniyle bir ve beraber olarak Bayburt'umuzun güzel insanlarına layık olmak bizim boynumuzun borcudur."

"Bayburtlu zalimin karşısında, mazlumun yanındadır..."

"Değerli hemşerilerim, hayata ve olaylara bakışta Bayburtlu'nun vicdani feraseti, basireti önemli bir göstergedir. Hayatta çok karşılaştığım bir şey var, biri ile ilk tanıştığımda bana nerelisin diye sorduklarında, verdiğim 'Bayburtluyum' cevabı ile karşımdakinin rahatlamasıdır. Bilirler ki Bayburtlu nettir, merttir, dürüsttür, devletine ve milletine saygılıdır, kul Hakkı'na riayet eder, çalışkandır, özverilidir, merhametlidir, verdiği sözü tutar. Bayburtlu her daim zalimin karşısında, hakkın ve mazlumun yanındadır."

"Yine bir Türkiye rekoru kıracağız..."

"Eğer Bayburt ve Bayburtlu bir görüşe, bir duruşa, bir davaya çok sahip çıkıyorsa, o davanın liderine, Recep Tayyip Erdoğan'a rekor seviyede oy veriyorsa, bu şunun ispatıdır: Bayburtlu'nun feraset ile sahip çıktığı o dava doğrudur, o duruş sağlamdır. Bayburtlunun sahip çıktığı lider zalimin hasmı, mazlumun hısmıdır. Zalimin hasmı, Bayburt’lunun hısmı olan lidere; büyük ve güçlü Türkiye'nin liderine, dünya liderimize Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun. Allah kendisini başımızdan eksik etmesin. Gücüne güç katsın. Bayburt’a gelişimizdeki bu coşku, bu heyecan, şehirdeki bu bayram havası, bizi bağrına basmanızdaki samimiyet gösteriyor ki hep birlikte yine bir Türkiye rekoru kıracağız inşallah. Gösterilen bu teveccüh ve takdir, esasen bu davanın lideri olan sayın Cumhurbaşkanımıza ve sayın Başbakanımıza olan inancın ve desteğin açık bir nişanesidir. Biz bu yolda bir neferiz, AK Parti davasının, haklı ve şanlı davasının oluşturduğu rüzgarda bir yaprağız." 

"Tüm görevlerde Bayburtluya yakışır şekilde çalıştık.."

"26 yıl Maliye Bakanlığı'nda görev yaptım. AK Parti Hükümeti'nin 2002 yılında iktidara gelmesinin ardından Allah'ın yardım ve takdiri ile bize gösterilen teveccüh çerçevesinde önemli görevlerde bulundum. 6 yıldır Maliye Bakanlığı Müşteşarlığı görevinde bulundum. Türkiye'nin en önemli şirketleri olan Tüpraş, Petkim ve son 9 Yıldır Türk Hava Yolları'nda yönetim kurulu üyeliklerinde bulundum. Yine bize gösterilen teveccüh neticesinde, iki dönem YÖK üyeliği yaptık. Allah'a şükürler olsun bu süreçte bir Bayburtluya yakışır şekilde gece gündüz çalıştık, büyük tecrübeler kazandık. Bu davanın lideri olan sayın Cumhurbaşkanımızla, Başbakan olduğu dönemde doğrudan çalışma imkanı bulduk. Kendilerinden çok şey öğrendik. Bugün AK Parti kadrolarında milletvekili adayı olmamızın arkasında yatan manevi güç ve cesaret tamamıyla sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği şuur, bilinç ve AK Parti davasına olan aşktır.

Bu genel seçimlere giden sürecin başında, sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu çağırdılar, aday adaylığı için istifa etmemiz noktasında talimatları oldu. Bizi cesaretlendirdiler, benim bugün sizlerin karşısında olmamın sebebi Sayın Başbakanımızın bu teveccüh ve talimatlarıdır. Allah kendilerinden razı olsun, Sayın Başbakanımıza şükranlarımı arz ediyorum, Allah bizi mahcup etmesin."

"Ülkemiz saygın ve güçlü bir ülke haline geldi.."

"AK Parti hükümetlerinin ülkemizi 2000'li yılların başında içine düştüğü sıkıntılardan nasıl kurtardığını, başta ekonomi olmak üzere hayatımızın her alanında nerelerden nerelere geldiğimizi en iyi bilenlerden biriyim. Bu mücadelenin ne zorluklarla yapıldığını, ne fedakarlıklarla yapıldığını bilen ve yaşayan insanlardan biriyim. Allah'a şükürler olsun bütün badireler atlatıldı ve ülkemiz bugün dünya da her bakımdan saygın ve güçlü bir ülke haline geldi. Bügün Türkiye 800 milyar dolarlık ekonomisi ve 10 bin doları aşan kişi başı milli geliri ile önceki dönemlere göre çok iyi bir durumdadır. Bugün artık Türkiye bütçesi yamalı, dikiş tutmayan bir bütçe değildir. Bir faiz bütçesi ise hiç değildir. Allah'a şükürler olsun, artık devlet milletten aldığını gene millete hizmet olarak döndürmektedir. Yer, gök, kara, deniz her yer birer hizmet şantiyesi durumundadır. Türkiye'nin bütün bu işleri yapacak gücü vardır. Rabb'ime Hamdü senalar ediyorum, bütün bu hizmetlerde karınca kararınca katkımız oldu. Bundan sonrada bu hizmetlere Allah'ın izniyle devam edeceğiz. Bu süreçte her dönemde elimden geldiği kadar Bayburtumuzun meselelerine katkı yapmaya çalıştım. Yapılan hizmetlere destek verdim. Büyüklerimizin, milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızın taleplerinin ve çabalarının yardımcısı oldum."


"Bu millet tarih boyunca çok badireler atlatmıştır.."

"Millet olarak, geleceğimiz adına tarihi öneme sahip yeni bir karar aşamasındayız. Her bakımdan önemli bir kilometre taşı olacak. 7 Haziran seçimleri, cumhuriyetimizin 2023 vizyonu doğrultusunda demokratik, katılımcı ve sivil bir anayasanın da oylaması niteliğinde olacaktır. Tüm iç ve dış destekli, ülkenin önünü kesen organizasyonlar, arkadan hançerlemelere varan ihanetler, bu aziz milletin yükselişini durduramayacaktır Allahın izni ile. Bu millet 3 bin yıl millet olarak kalmışsa, bir durup düşüneceksin. Bu millet tarih boyunca çok badireler atlatmıştır. Ama büyük bir millettir, köklü bir devlet geleneği vardır. Kendisine karşı yapılan tüm operasyonlara direnç kültürü vardır. Onun için bu seçim, milletten aldığı güç ve desteğin artarak devam etmesinin de ötesinde, demokrasi ve kalkınma mücadelesi yolunda bugüne kadar elde edilen kazanımların pekiştirileceği, son 13 yıldır yapılanların yeni bir atılım dönemi ile taçlandırılacağı, güven ve istikrar içinde çok daha rekabetçi ve yenilikçi bir zeminde emin adımlarla yürüneceği bir dönemin başlangıcı olacaktır. Allah çıktığımız bu hizmet yolunda bizleri mahcup etmesin, doğruluk, dürüstlük düsturundan bizleri ayırmasın. Bugünkü bu coşkuyu, gözlerinizdeki bu ışıltıyı boşa çıkaracak niyetlerden ve hareketlerden bizi muhafaza etsin."

"Bayburt'u ve Türkiye'yi daha güçlü kılmak için..."

"Bu seçim maratonunun bütün partilerimiz bakımından tam bir kardeşlik, barış ve demokratik bir seçim havası içinde geçmesini yüce mevlâdan niyaz ediyorum. Memlekete hizmet yolunda ortaya konan her iddia ve gayret takdire ve saygıya layıktır. Ben bu sürecin Bayburtlulara yaraşır bir şekilde, tam bir bayram havası içinde gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum. Allah nasip eder de 7 Haziran seçimleri sonucunda tüm Bayburt halkının teveccühleri ile vekaleti alırsam, inşallah tüm Bayburt'un milletvekili olacağım. Temel şiarım tüm halkımızı kucaklamak, memlekete hizmet davasına ortak olan herkesle istişare etmek, Bayburt'a hizmet yolunda bütün kardeşlerimizle bu yola devam etmek ve Bayburt'u, Türkiye'yi daha güçlü kılmak için canla başla çalışmak olacaktır. Ayrıca burada peşin olarak söylüyorum ki ben Bayburt'a hakim olmaya gelmedim, hakem olmaya geldim. Konuşmama burada son verirken hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu seçimin özelde Bayburt’umuza ve genelde ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Konuşmaların ardından tezhip ve hat sanatçısı Hanefi Sansu; Naci Ağbal, Bünyamin Özbek, Mete Memiş ve Hakan Kobal'a birer hat yazılı tablo hediye etti. Aday tanıtım toplantısı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
can 9 yıl önce

ee sen şimdiye kadar bayburta kac defa geldin bayburta bayburtluya ne faydan oldu. ey bayburtlular siz kimi seçtiz gönderdizde size şapkadan ne cıktı?? hala heçbişe olmamaış gibi davranıyorlarya pes valla pess bunlara ne yapsan aynı ya biraz düşünün sorgulayın da Allah diyorki aklınızı kullanın akıl etmıyormusunuz