Suat Pamukçu, Bayburtluların yoğun olduğu İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili seçildi

20. ve 21. Dönem Bayburt Milletvekili Suat Pamukçu, 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçildi. 

Suat Pamukçu, Bayburtluların yoğun olduğu İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili seçildi

Bayburt Postası - Bayburtluların yoğun olduğu İstanbul 1. Bölgeden milletvekili seçilen Suat Pamukçu, partisinin meclise gönderdiği 5 isimden biri oldu. 

Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri Suat Pamukçu, İstanbul 1. Bölge 1. Sıra adayı olarak girdiği seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Milletvekili olarak meclise girdi.  Yeniden Refah Partisi 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde seçilen isimler şöyle:

Suat Pamukçu/İstanbul
Muhammed Ali Fatih Erbakan/İstanbul
Mehmet Aşıla/Kocaeli
Ali Yüksel/Konya
Doğan Bekin/İstanbul

Suat Pamukçu kimdir?

Suat Pamukçu 1950 yılında Bayburt’ta doğdu. Baba adı Lütfi, anne adı Havva’dır.

İlkokulu Bayburt Şair Zihni İlkokulunda, ortaokul ve lise eğitimini Erzurum Lisesinde üstün başarı ile tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi.

1975-1995 yılları arasında özel sektörde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

24 Aralık 1995 Milletvekili Genel Seçimlerinde Refah Partisi’nden Bayburt Milletvekili olarak 20. Dönem Parlamento çalışmalarına katıldı. Bu dönemde TBMM Kit Komisyonu ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliklerinde bulundu. “Yasadışı Telefon Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı” yaptı.  

18 Nisan 1999 Milletvekili Genel Seçimlerinde Fazilet Partisi’nden yeniden Bayburt Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Fazilet Partisi’nin Anayasa Mahkemesince temelli kapatılması nedeniyle Saadet Partisi milletvekili olarak 21. Dönem Parlamento çalışmalarına devam etti.

21. Dönemde Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliği yaptı.

Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nin Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu.

Yeniden Refah Partisi kurucuları arasında yer alan Pamukçu, halen Yeniden Refah Partisi Genel Sekreterliğini yürütmektedir.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Pamukçu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kasım 12 ay önce

Muhteremin Bayburt milletvekili iken bir hizmetini görmedik.İstanbul milletvekili ken Bayburt a faydası ne olur.?

Avatar
Hakan 12 ay önce

Sayin Suat Pamukcu`ya hayirli olsun. Bayaburt`tan milletvekili secildigi dönemde memlekete ne faydasi olömustu acaba hatirlayan var mi?..

Avatar
Ozan 12 ay önce

Cebine faydası olur. Sayın vekil yeterince vekillik yapmış, kasasını vekillik maaşlarıyla doldurmuştur. desinki bu dönem para almadan hizmet edeceğim. O zamanfaydalı olur gibi.

Avatar
ahmet 12 ay önce

gençler nerede.65 yaşında memurlar emekli olmasın en azından sağlıklı olanlar