Üsküdar'da bir “ilk“: Kitap Fuarı

"Kitap ve Şehir temasıyla gerçekleşen, 1. Üsküdar Kitap Fuarı; 100'ü aşkın yayınevi, 24 seçkin yazar ve çeşitli etkinliklere evsahipliği yapacak. Son gün, 22 Şubat. Yer: Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi.

Üsküdar'da bir “ilk“: Kitap Fuarı
Bayburt Postası - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde bu yıl ilki düzenlenen 1. Üsküdar Kitap Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Fuara katılan yazarlara teşekkür eden Avcı, Üsküdar'a kitap fuarının çok yakıştığını söyledi.

Haber ve Fotoğraflar: Sinem Ayaz / Bayburt Postası   

Öğrenci ve öğretmenlerden fuarı ziyaret etmelerini isteyen Avcı, "Öğretmenlerimizin, öğrencilerle bu fuarı ziyaret etmelerini, çocuklarımızı kitaplarla yazarlarla tanıştırmalarını rica ediyorum. Genellikle bu tür toplantılarda Milli Eğitim Bakanı'ndan bir kitap tavsiyesi istenir. Bugün bir değil, yüzlerce, binlerce kitap önerecek durumdayım. Onun için hepsini gelip okşamalarını, tanışmalarını rica ediyorum öğrencilerimizden öğretmenlerimizden" diye konuştu.



Fuarın onur konuğu olan Nuri Pakdil ise "Hepinizi antikapitalist, antifaşist, antinaziz, antisiyonist en önemlisi de antifiravunisle selamlıyorum. Üsküdar, İstanbul'un simgesel bir kasabasıdır. Aslında Üsküdar demek, İstanbul demektir. Biz Üsküdarı çok seviyoruz. Çünkü Üsküdar baştan başa bir Anadolu şehridir. Ne mutlu Üsküdarlıyım diyene" ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise konuşmasında “Ne yazık ki 1. Üsküdar Kitap Fuarı diyoruz, keşke 10, 20, 50 diyebilseydik. İlkini yaşamak bugüne nasipmiş. Bu fırsatı sevgili gençlerimizin kaçırmamalarını, değerlendirmelerini arzu ediyoruz” dedi.



Bakan Güllüce ve Vali Şahin'de Üsküdar Kitap Fuarı'ndaydı

Fuarın 2. gün ziyaretçileri ise Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve hemşerimiz İstanbul Valisi Vasip Şahin oldu. Bakan Güllüce ve Vali Şahin'i, fuarda Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı ve Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi Müdürü Fatma Kanca karşıladı.

Emin Ongan konserini dinleyen Vali Şahin, daha sonra fuar alanını gezdi.



Turgut Akaslan'dan ilk roman: Ateş Gecesi

Fuarın tanıdık yüzlerinden biri de gazetemiz yazarlarından Turgut Akaslan'dı. Akaslan, Mola Yayınları'ndan çıkan yeni romanı "Ateş Gecesi"ni okurları için imzaladı. 

Akaslan, standı ziyaret eden Bakan Güllüce ve Vali Şahin'e yeni kitabı ve içeriği hakkında bilgi verdi. Vali Şahin, romanı okuyarak, düşüncelerini Akaslan'a aktaracağını söyledi. 

Ateş Gecesi görücüye çıktı!

Turgut Akaslan’ın yeni romanı “Ateş Gecesi" okuyucu ile ilk kez Üsküdar Kitap Fuarı'nda buluştu. Roman; 1918 Ermeni-Türk olaylarına sahne oluyor ve İstanbul Bayburt arasında mekik dokuyor. Yine roman; Aydıntepe (Hart), kız kuyuları, Veysel Mahallesi ve Varzahan gibi aşina olduğumuz mekanlarda dolaşıyor. 

Yine bir diğer Bayburtlu edebiyatçı Erman Tükenmez, Ateş Gecesi'ni kısaca şöyle yorumluyor: "Turgut Akaslan, üç şiir kitabından sonra nihayet romanıyla da edebiyat dünyasına içten bir ses getiriyor."

(Turgut Akaslan ile yeni romanı Ateş Gecesi'ne dair yapacağımız söyleşi, çok yakında Bayburt Postası'nda olacak... Akaslan, fuar boyunca Salon B 69 numarada, Mola Yayınları standında kitaplarını okurları için imzalamaya devam edecek.)

Üsküdar Kitap Fuarı'ndan notlar...

Fuar, ilk gün yoğunluğuyla kitaba ve okura dair umut veriyor. Çünkü, beklenenden de yoğun ve meraklı bir ziyaretçi söz konusu.

Ebeveynlerinin elinden kurtulan ve fuarda özgürlüğünü ilan eden çocuklar, ya ebru sanatçılarının yanında alıyor soluğu ya da “pembe kravatlı inek" gibi ilginç stantlara doğru koşuyor...

Sadece ve sadece kitapların olduğu klasik kitap fuarı görüntüsüne bir başkaldırış gibi duruyor, Bülent Akyürek'in "pembe kravatlı ineği"... Fuara uğrarsanız, sizin de dikkatinizi çekecektir. 


Fuarın 'genç' yıldızlarından: Yaşar Kaykun Usta 

Ve hattat Yaşar Kaykun... O da fuarın bir başka ilgi odağı... Uzun, beyazdan dönüşmüş gri sakalları ve yeşil gözleri ile, gülümseyerek karşılıyor hat meraklılarını... O bir "büyük" usta ama hala mütevazi! “Biz daha talebeyiz, öğreniyoruz. Öğrenmenin sonu olur mu?” diyor ve kağıda ismimizi yazmamızı istiyor.

Alıp o önemsiz "isme", ağacın üzerinde ruh vermeye başladığında ise çevresi kalabalıklaşıyor, meraklı bakışlara maruz kalıyor. Kalabalık dağılıyor, arakasından yeni bir meraklılar ordusu, derken bir "hat" yolculuğunun daha sonuna geliyor ve arkasına "imzasını" atıyor: “Yaşar Kaykun, Ordu (Aybastı)"

Bu özel hatırayı verirken de, "bir isteğim var" diyor: "Hayatınızın her alanında hep huzurlu olun, ılımlı olun, ağzınızın tadını boş yere bozmayın, bir ömür boyu muvaffak olun, mutlu olun.”

Huzur ve mutluluk kimi gülümsetmez ki!
Yaşar amca hep gülümsediğine göre, bu öğüdü kulak ardı etmemek gerek!


Erdal Yalçın'la tanıştınız mı?

Engelli bir şairimiz olan Erdal Yalçın'ın bir standı yok ama belli ki engel tanımıyor! Tekerlekli sandalyesi ile fuarın en özel köşesinde yerini almış ve kitaplarını okuyucusu ile buluşturuyor.

Hareket etmekte ve konuşmakta zorluk çekse de, "şiir" onu hayatta güçlü kılan çok özel bir "mucize" olmalı! Tam 14 şiir kitabı var Erdal Yalçın'ın. Bizce bu engel tanımayan şairin mısralarında, bilmediğimiz bir dünya olmalı! Fuara uğrarsanız, mutlaka keşfedin...

Fuar, 22 Şubat'a kadar "sizi" bekliyor olacak!

"Kitap ve Şehir temasıyla gerçekleşen, 1. Üsküdar Kitap Fuarı; 100'ü aşkın yayınevi, 24 seçkin yazar ve çeşitli etkinliklere evsahipliği yapacak. Son gün, 22 Şubat. Yer: Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Umut An 9 yıl önce

Haber kültür kokuyor. İnsanın ilme, okumaya, sanatçıyı tanımaya ihtiyacı var. Cenab-ı Allah (cc) bir ayette, "Siz ne az düşünürsünüz" buyuruyor. Kitapların tohumu düşüncedir. Kitaplar, toprağa gömülü bir saklı hazinedir, kapağı açıldığında o hazine bizim olur.

Avatar
mert turan 9 yıl önce

Eski bir kadıkoylu olarak bu tur gırısımlerın artmasını beklıyorum. Bu ılkı yasatan ve bızlere ulastıran tum herkese tesekkur edıyorum. Kesınlıkle haftasonu aktıvıtem cıktı. Herkese tavsıye ederım

Avatar
mert turan 9 yıl önce

Eski bir kadıkoylu olarak bu tur gırısımlerın artmasını beklıyorum. Bu ılkı yasatan ve bızlere ulastıran tum herkese tesekkur edıyorum. Kesınlıkle haftasonu aktıvıtem cıktı. Herkese tavsıye ederım