97. Yılında İstanbul'da büyük coşku

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından 66 yıldır İstanbul'da organize edilen 21 Şubat gecesi, dün akşam Bağcılar Spor Salonu'nda yeniden yaşandı... İşte detaylar ve geceden yansıyan kareler...

97. Yılında İstanbul'da büyük coşku
Bayburt Postası - Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından 66 yıldır İstanbul'da organize edilen 21 Şubat gecesi, dün akşam Bağcılar Spor Salonu'nda yeniden yaşandı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşku ve kalabalığa sahne olan geceyi Talha Bora Öge sundu. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan gecede, halk oyunları ekibi ile izlendi. Muhsin Bayburtlu, Sehlan Burak, Devran ve Bünyamin Oraç'ın birlikte aldığı sahne ile haraketlenen gece, daha sonra protokol konuşmaları, plaket sunumu ve Sevcan Orhan konseri ile son buldu.

Fotoğraflar: Engin Kaban 



Geceye İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bakırköy Ağır Ceza Reisi Metin Özkan, Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Ensar Özcan, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, siyasi parti temsilcileri, STK'lar, dernek başkanları ve Bayburtlu vatandaşlar katıldı. 



Kılıçaslan: "Biz büyük bir aileyiz"


1947 yılında kurulan ve Türkiye'nin ilk hemşeri derneği apoletini taşıyan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, gecede yaptığı konuşmada "97. Yılında kurtuluşumuzun anısına bir kez daha aradayız. Şehitlerimizin ruhları şadolsun. Allah bizlere ve bu topraklara o günleri ve öncesini bir daha yaşatmasın inşallah. Bu büyük aile bugün yeniden bir arada olmaktan büyük mutluluk diyoruz." dedi. 

Kılıçaslan, konuşmasında özetle şunları kaydetti: 

"Bayburt'un özellikle TBMM'de 2 vekil ile temsili için bir çağrıda bulunmuştuk. Bu çağrıya kulak verdiğiniz için her birinize ayrı teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Mete Memiş başt olmak üzere, bu çağrıya kayıtsız kalmayan tüm hemşerilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bundan sonrası artık Bayburt'ta yaşayan hemşerilerimizin demokratik tercihi olacaktır. Hangi siyasi parti olursa olsun, tüm aday adaylarımıza başarılar diliyor, 2. vekilin Bayburt'umuza hayırlı olmasını diliyoruz. Bayburt dışında ise Bayburtlu aday adayları ilgilendiriyor bizleri. Doğrusu bu kalabalık, bu coşku ve bizlerinde gönlünden geçen İstanbul'da Bayburtlu milletvekillerimiz olması yönünde. İstanbul'da Bayburtlu milletvekili istiyoruz, arzuluyoruz. Her partiden ön sıralarda Bayburtlu adaylar görmek istiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz müddetçe neden olmasın. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Gerek bu geceye, gerekse dernek faaliyetlerimize desteklerini esirgemeyen Belediyelere, Başkan ve değerli yöneticilerine, iş adamlarımıza, sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bu gece bizleri yanlız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum."



Gecede gerek salona, gerekse sahneye yoğun ilgi ve tezahüratlarla giren İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaptığı kısa konuşmada, kendisine gösterilen ilgiye ve sevgiye teşekkür etti.

Vali Şahin, konuşmasında şunları kaydetti: 


Şahin: "Sizlerle gurur duyuyorum, sizleri seviyorum"

"97. Yılında, bir daha tekerrür etmemesini, aynı acıların yaşanmamasını temenni ediyor, şehitlerimize rahmet diliyorum. Desteğinizi ve dualarınızı her daim arkamda hissettim. Sizlerden istirhamım her daim dualarınızı eksik etmemenizdir. Sizlerle övünüyorum, sizlerle gurur duyuyorum, sizleri seviyorum."

Gecede ayrıca; Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca da birer konuşma yaptılar. 

Gecenin sponsorlarına plaketlerini İstanbul Valisi Vasip Şahin takdim etti. Plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından gece Sevcan Orhan konseri ile sona erdi. 


Günün anısına "özel sayı" yayınlandı

Gecenin bir diğer sürprizi ise, Bayburt Postası Genel Yayın Yönetmeni Kürşat Okutmuş'un editörlüğünde, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından ilk kez yayınlanan geceye özel gazete oldu. 

Dernek tarihçesinden dernek faaliyetlerine kadar geniş bir yelpazede haber içeriğinin yer aldığı özel sayıda ayrıca köşe yazıları yer aldı.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Kenan Yavuz ve Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan'ın geceye özel köşe yazılarının da yer aldığı özel sayı, gecede ücretsiz olarak dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İSRAFİL 9 yıl önce

BU COŞKUYA SEVİNELİM Mİ? ÜZÜLELİM Mİ? SEVİNELİM YÜREĞİ BAYBURT HASRETİYLE BİR ARAYA GELMİŞ HEMŞEHRİLERİMİZ GÜLÜYOR, EĞLENİYORLAR BİRBİRLERİYLE HASRET GİDERİYORLAR. ÜZÜLELİM, BAYBURT'TA KUTLANMASI GEREKEN 21 ŞUBAT COŞKUSUNU YERİNDE KUTLAMIYORLAR. ÜZÜLELİM, İL DIŞINDA BU KADAR NÜFUSA SAHİP BAYBURTLULAR BULUNDUKLARI YERDEN VEKİL ÇIKARARAK BAYBURT'UN 2 VEKİLİNE YENİ VEKİLLER EKLEYEREK GÜCÜMÜZÜ ARTIRMIYORLAR. KOLAY YOLU SEÇİP BAYBURT'UN 2 VEKİLİNE GÖZ DİKEREK BAYBURT'A TOPLANIYORLAR. BAYBURT'UN KURTULUŞUNU DIŞARIDA KUTLAYANLAR KONU VEKİL SEÇİLME OLARAK BAYBURT'A KOŞUYORLAR. LÜTFEN BİRİLERİ BU TEZATI AÇIKLASIN AÇIKLASINDA BİZİMDE GÖNLÜMÜZ FERAHLASIN....