'Yaşadığım Bir Gün'

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE), orta öğretim öğrencileri tarafından kaleme alınan günlükleri kitaplaştırdı.

'Yaşadığım Bir Gün'

Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE), orta öğretim öğrencileri tarafından kaleme alınan günlükleri kitaplaştırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde BAYPROJE tarafından orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen ödüllü ‘Günlük Tutma Yarışması’’na katılan öğrencilerin günlükleri bir kitapta toplandı.

Yaşadığım Bir Gün” adlı kitap Detay Yayıncılık aracılığıyla okuyucuyla buluştu. 158 sayfa olarak baskısı yapılan kitapta, yarışmada ilk üçe giren, mansiyon ödülü alan ve jüri tarafından seçilen günlükler yer alıyor.

Prof. Dr. Hülya Argunşah, Yrd. Doç. Dr. Şahika Karaca, Türksav Başkanı Yahya Akengin, edebiyatçılar Ali Kemal Temuçin ve Ayhan Dursun’dan oluşan jüri tarafından seçilen eserlerin yer aldığı kitaba bir önsöz yazan BAYPROJE Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, BAYPROJE olarak Bayburt gençliğinin yazma ve yazarak düşünme yeteneklerine katkıda bulunmak  amacıyla yarışma düzenlediklerini belirtiyor.

'Yaşadığım Bir Gün' adlı eser hakkında da bilgi veren Prof. Yıldız, kitabın Bayburt’un gelecekteki yazılı kültürünün biçimlenmesine katkıda bulunacağına inandığını belirttiği önsöz yazısında, Bayburt gençliğinin araştırıcı ve hayat dolu yeni ufuklara yelken açmasına katkıda bulunmasını ümit ettiklerini ifade ediyor.   

Yarışmanın jüri başkanlığını yapan Prof. Dr. Hülya Argunşah ise, kitap için yazdığı sunuşta özetle şöyle diyor:

“Günlük tutma’’ yarışmasıyla ilk gençlik çağını idrak etmekte olan bir kitleye hitap edilmesi de anlamlıdır. Bayburt’un yetiştirdiği nesillerin Bayburt’un yetiştirmekte olduğu ve yetiştireceği nesillerle bağını kuran bu yaklaşım, elbette yankısız kalmayacaktır, kalmamalıdır. 'Yaşadığım Bir Gün' adlı günlük tutma yarışması, her yarışma fikrinde olduğu üzere, bugün kendine özgü bir heyecan uyandırmış gibi görünüyorsa da asıl etkileri gelecekte görülecektir. Bu sebepledir ki Bayburt’un ilk gençlik çağını yaşayan gençlerine yönelik olarak düzenlenen “Günlük Yazma” yarışması, hedefi ve sonuçları bakımından bence son derece manalıdır. Bu mana, sadece nesiller arasında kurduğu bağda değil, aynı zamanda yarışmak için şimdilerde çoktan hayatımızdan uzaklaşmış olan ‘günlük’ün seçiminde gizlidir.”

Editör: Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği tarafından orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen ödüllü ‘Günlük Tutma Yarışması’na katılan öğrencilerin günlüklerini içeren ‘Yaşadığım Bir Gün’ adlı eser, yazı dizisi halinde Bayburt Postası’nda da yayımlanacaktır. Bayburt gençliğinin araştırıcı ve umut dolu dünyasını yansıtan bu sıra dışı eseri, kültür bölümümüz altında ve ‘Küçüklerin Büyük Dünyası’ adlı yeni bir yazı dizisi ile sizlerle buluşturacağız. Her hafta geleceğe yönelik umutları veya güne özel heyecanları içeren yeni bir yazı ile “Küçüklerin Büyük Dünyası” yakında Bayburt Postası’nda olacak...

Onun öncesinde ödüllü ‘Günlük Tutma Yarışması’nın jüri başkanlığını yapan Prof. Dr. Hülya Argunşah'ın yazısını paylaşıyoruz... Yarışma ve yarışmaya katılan öğrencilerin günlüklerini içeren ‘Yaşadığım Bir Gün’ adlı eser hakkında bir yazı kaleme alan Prof. Argunşah'ın işte o yazısı... (Lütfen tıklayınız)     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.