MÜSDER'den 'kurban kampanyası'

Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, (MÜSDER) 2013 yılında gerçekleştirdiği vekâletle kurban kesim organizasyonunun ardından bu yılda yine bir ilke imza atıyor.

MÜSDER'den 'kurban kampanyası'
Bayburt Postası - Bayburt Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti, (MÜSDER) 2013 yılında gerçekleştirdiği vekâletle kurban kesim organizasyonunun ardından bu yılda yine bir ilke imza atıyor. Kardeş kurum Yardımeli Derneği’yle birlikte yurtiçi ve yurtdışında kurban çalışması yapacak olan MÜSDER İslam coğrafyasındaki mazlumların yanında olacak. 

Konu ile ilgili MÜSDER Başkanı Adil Kacır'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Dünyanın birçok bölgesinde Kurban organizasyonları ile milyonlarca yoksul ve yetimin yanında olan Uluslararası İnsani Yardım Derneklerimiz, bu yıl yine farklı coğrafyalarda umut olacak. Gözleri yollarda bekleyen İslam dünyasının mazlumları için harekete geçen cemiyetimiz, 2014 Kurban çalışmalarını yurtiçi ve yurtdışında birçok bölgede gerçekleştirecek. İlimizde 2 yıldır Kurban organizasyonu gerçekleştiren derneğimiz, bu bayram kendisine teslim edilen emanetleri her zamanki gibi yine gerçek muhtaçlara ulaştıracaktır. Yurtdışında Yardımeli Derneği’yle birlikte Afganistan bölgesinde keseceğimiz kurbanlarımız, bayramın dördüncü günüde tamamlanmış ve sahiplerine teslim edilmiş olacak.

‘Hayra vesile olan, bizzat onu yapan gibidir’ Nebevi mesajını ilke edinerek sizlerin, yakın akraba ve dostlarınızın kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında Müs-Der bu göreve taliptir. Gelin hep birlikte gayretlerimizi arttıralım, hayırda birlik olalım, şahitler edinelim, kurbanlarımızı paylaşalım, hayırda yarışalım, hayırlarda öncü olalım, sevindiğimiz gibi sevindirelim. Cemiyet olarak bizler, sorumluluğumuzun bilincinde olarak yaptığımız çalışmalarımızda sizlerin tavsiyelerine, ikazlarına ve dualarına her zaman ihtiyacımız var. Sizlerden aldığımız destek ve kuvvetle ilkelerimiz doğrultusunda yürüyüşümüz devam edecektir inşallah. Unutmayalım ki, Bayram sevindirdiğimiz kadar bayramdır.

Müs-Der, geçen yıl kurban bayramında olduğu gibi, bu bayram da şehrimizin birçok bölgesinde ve özellikle orta Asya’da ulaşacağı en ücra yerlerde yardıma muhtaç insanların ve yetim ailelerin gönül kapılarını çalacak, onlara takdim edeceği kurban etleriyle sizler adına gönül, muhabbet ve hayır köprüleri kuracaktır. Kurbanların bağışlandığı ülke ve bölgenin şartlarına göre belirlenen kurbanlık ücretleri Türkî Cumhuriyetler, Asya ve Afrika ülkeleri için 350 lira,-Balkanlar için 500 lira, Türkiye, Filistin-Gazze, Suriye, Irak ve Mısır için 650 liradır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abbas 10 yıl önce

Kısaltılmış müsder isminden rahatsızım, sanki siyasi teşkilat,amacına göre hizmet etmiyor..Bu teşkilat öğrencilere BURS verebilmeli, daha büyük düşüne bilmeli....

Avatar
Müs-Der basın danışmanlığı 10 yıl önce

kıymetli kardeşim;
müs-der, Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti an tibariyle
75 öğrenciye burs, 45 üniversite öğrencimize şehrimizde barınma imkanı, 157 aileye her ay gıda,temizlik ve kıyafet içeren paket yardımı, detaylı değerlendirmeler sonucunda il içi ve il dışında tespit edebildiği ailelere nakit yardım yapan Bayburt'umuzun en büyük ciroya sahip sivil toplum kuruluşudur.
müs-der bünyesinde her düşünce ve fikre sahip insanların amaç birlikteliği yaparak bir araya geldiği olaylar karşısında erdemli duruş gösteren, din, dil, ırk ve siyasi düşünce farkı gözetmeden iyilik ve hayır üreten bir cemiyettir.
100 yıllık tarihsel mirasa sahip gelecek vizyonu, ve misyonu olan,ulusal stratejik planını hazırlamış, uluslararası bir teşkilattır.

Avatar
ahmet engin 10 yıl önce

Dernek oncelikle kendini bayburtluya tanitmali Yardımlarda bayburt öncelik alinmali düzenli basin toplantisi yapilip yerel basın nin ulusal basinin dikkati çekilmesi hayir sahiplerinin güvenini seffalik la sağlamalı yapilan yardimlarin miktarı zamani kime veya nereye yapildigi yeni yardim planlarida hedefi ve mümkünse miktarda kamuoyuyla paylasilmali web sitesi kurulmali hesap numaraları aciklanmali ve kurumsallasmali vesselam Allah hayirlarinizi zay etmesin