Başkan Memiş, STK ziyaretlerini sürdürüyor

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, mimar, mühendis, tekniker ve teknisyenlerden oluşan Teknik Forum Derneği’nin yönetim kadrosu ve üyeleri ile bir araya geldi.

 Başkan Memiş, STK ziyaretlerini sürdürüyor
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, mimar, mühendis, tekniker ve teknisyenlerden oluşan Teknik Forum Derneği’nin yönetim kadrosu ve üyeleri ile bir araya geldi.

Belediye Başkan yardımcıları Nesimutttin Selçuk ve Şahin Kızılaslan’ın da katıldığı toplantı yaklaşık üç saat sürdü. Kalabalık bir heyetten oluşan dernek yönetimi ve üyeleriyle Şair Zihni Kent Ormanı’nda bir araya gelen Başkan Memiş, Bayburt'la ilgili önemli konularda bilgi alışverişinde bulundu. Bayburt’a yapılacak hizmetler konusunda yapıcı ve yol gösterici bütün fikirlere açık olduğunu söyleyerek Teknik Forum Derneği’ne bu manada önemli görevler düştüğünü belirtti.

Bayburt için geleceğe yönelik nelerin yapılabileceği sorununun konuşulduğu toplantıda teknik konuların projelendirilmesi ve şehrin geleceğine yönelik fikirlerin yoğrularak hayata geçirilmesi açısından bu tip buluşmaların daha sık olması gerektiğini vurgulayan Memiş, “Bayburt’u seven ve fikir üreten herkesin düşüncelerine saygılı olacağız ve önem vereceğiz” dedi.

Teknik Forum Başkanı Kadir Yılmaz ise Başkan Mete Memiş'e bu yapıcı toplantıdan dolayı teşekkür ederek Bayburt için enerjisini harcayan bir ekip olarak Bayburt adına kendilerinden talep edilecek her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haktan 10 yıl önce

Syn başkanı tebrik ediyorum bu gençler Bayburtun geleceği hepsi temiz insanlar ve Bayburt için özveriyle çalışıyorlar ve ilginç düşünceleri var böyle bir ekibin yanında olması başkan için büyük şans.

Avatar
ALİ 10 yıl önce

Bu derneğin yöneticilerine sormak isterim: Bu kadar beyin takımı bir arada teşrik-i mesaide bulunuyorsunuz da şimdiye kadar somut bir projeye imza attınız mı? Ne dernek adına, ne belediye veya başka bir kurum adına Sodes veya Kudaka veya herhangi bir ajanstan bir girdi sağlayabildiniz mi? ELBETTEKİ "HAYIR". Üstelik yapılanlara da kulp taktınız. Şimdi ise şunu gözlemliyorum: Sayın Belediye Başkanımız'ın yeni oluşundan istifade edip yönlendirme gayreti içine girenler var herhalde. Ama; belediye başkanı önce kendi teknik ekibi ile istişare etmelidir. Kendi teknik ekibinin yetersiz olduğu yerde de, varsın onlardan hem danışmanlık hem de hizmet alsın. Bunları duyan belediye teknik ekibi daha proje üretir mi?

Avatar
Kenan 10 yıl önce

Ali kardeşime sonuna kadar katılıyorum.... Bir önceki başkan bu dernek yöneticileriyle bir araya geldiğinde şöyle bir gaf yapmıştı: "Belediye mühendislerime çırpı/terazi tutmasını ben öğrettim." Halbu ki Bayburt genelinde en çok KUDAKA'dan SODES'ten proje geçiren belediye olmuştu... Projelerin geçmesinde en çok emek sahibi Eski Başkanın beğenmediği belediye personeli olmuştu... Saklı Cennet, Masal Parkı, Sessiz Bahçe, SODES'ten geçen 6,7 projeyi belediye başkanı değil, belediye personeli yazmıştı.... Mete Beyin de bunlardan ders alıp kendi personeliyle ilk önce istişare etmesi gerekiyor. Gözlemlediğim kadarıyla bu başkan da belediye personelini beğenmiyor.. Kaybeden kendileri ve Bayburt olur..

Avatar
ahmet @ALİ 10 yıl önce

ali bey öncelikle kimse belediyede çalışan teknik ekip ile ilgili bir şey demiyor nitekim belediye personellerinden dernek üyelerimiz var. Bunun yanında Sodes, Kudaka, AB ve benzer hibe veren kuruluşlardan destek almak başarı sayılıyorsa gerek belediyede çalışan meslektaşlarımız, il özel idaresinde çalışan meslektaşlarımız, Tarım il müdürlüğünde çalışan meslektaşlarımız ve diğer kurumlardaki arkadaşlarımızın gayretleri sonucu neleri başardığı gerek bu sitede gerek diğer medya organları tarafından haber olarak servis edilmiştir. Memleket için yanlış olanı söylemek kulp takmak ise bunada bir şey diyemeyiz herhalde sizin düşüncenizdir taktir etmek lazım. Başkanın ise belediyede çalışan arkadaşlarımızla iştişare etmesi lazım buna bende katılıyorum ve iştişare ettiğini gerek belediyede çalışan arkadaşlardan gerekse dışarıdaki diğer kaynaklardan biliyoruz.

Avatar
İstanbul Mimar 10 yıl önce

13 şubat 2014 tarihinde dernek üyeleri sorun analizi yayınlamışlardı o sorunlardan bazıları şunlardı.

Sorun:Belediye tarafından Çoruh nehri üzerine yapılan biritler altyapı tamamlandıktan sonra yapılmalıydı yazın sağlık şartlarını olumsuz yönde etkileyeceği açıktır. Ayrıca nehir üzerinde yapılan biritler hidrolik sistem olmalı aksi takdirde temizleme maliyetleri belediyeye çok fazla kaynak israfına neden olacaktır.
Sonuç: Bahar ayı ile sular yükselerek toki ve iş yerlerinin altını sular bastı, gelen malzemeyle setlerin olduğu yerler doldu, Yazın suyun çekilmesiyle sazlıklar oluştu kötü koku ve görüntü oluştu temizlenmesi maliyet oluşturdu.

Sorun:Şehirlerarası Otogarı için kavşak oluşturulmalı ve otogar giriş çıkışları düzenlenmeli.
Sonuç: Otogara girmeye yada çıkmaya çalışan otobüs ünv öğrencisinin ayağını parçaladı.

Sorun:Aslan dağı yolu üzerinde Eski süt fabrikası ile işçiler kooperatifi arasında bulunan köşe kavşak olarak planlanmalı ve düzenlenmeli.
Sonuç: 2014 yılı itibariyle