Örnek sera ve bahçeler kuruldu

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında örnek sera ve bahçe kurma çalışmaları tamamlandı.

Örnek sera ve bahçeler kuruldu
Bayburt Postası - Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında örnek sera ve bahçe kurma çalışmaları tamamlandı. Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamındaki köylerde sera yapımı ve örnek bahçe tesisi çalışmaları tamamlandı.

Proje kapsamında; 5 köyde kiraz, 4 köyde elma, 2 köyde kayısı, 1 köyde ise armut olmak üzere toplam 12 köyde 12 adet örnek bahçe kuruldu. Demostratif amaçlı kurulan bahçelerde Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünün'ce yöre şartlarına uygun olarak belirlenen çeşitler seçildi ve ayrıca  kurulan örnek bahçelerin etrafı çit ile çevrildi.

3 adet örnek sera proje kapsamında yapılırken, seralara yöreye uygun sebze fideleri dikildi. Köylerde gelir getirici yeni faaliyetlerin çiftçilere tanıtılması, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla yapılan çalışmaların tüm finansmanı da yine proje tarafından karşılandı.

2014 yılından itibaren uygulanmakta olan Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Bayburt'ta 2 havzada toplam 17 köyde ağaçlandırma, rehabilitasyon, çiftçi kursları, arı kovanı dağıtımı, yem bitkisi tohum dağıtımı, ahır tadilatı, sulama, sera-bahçe tesisi, mera ıslahı gibi faaliyetler yürütüldü. Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi, Çoruh nehri havzasında doğal kaynakların korunmasını, rehabilitasyonu ve sürdürülebilir yönetimini, köylülerin yaşamının gelişiminin iyileştirilmesini, kurumsal kapasitelerin geliştirilmesini amaçlamakta, 2019 yılına kadar devam edecek olan proje kapsamında Bayburt'ta her yıl yaklaşık 3 milyon TL'lik yatırım yapılmakta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.