Hayvan pazarı yeniden faaliyette

Ülke genelinde tekrarlayan şap hastalığı nedeniyle hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında hayvan hareketlerinin kontrolü amacıyla geçici olarak kapatılan Bayburt Hayvan Pazarı tekrar açıldı.

Hayvan pazarı yeniden faaliyette
Bayburt Postası - ​Ülke genelinde tekrarlayan şap hastalığı nedeniyle hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında hayvan hareketlerinin kontrolü amacıyla geçici olarak kapatılan Bayburt Hayvan Pazarı tekrar açıldı. 
 
Konu ile ilgili hayvan pazarında değerlendirmelerde bulunan Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut; "Bayburt il genelinde 2016 yılı içerisinde tüm köylerimize iki defa şap aşılaması yapılmış olup toplamda 140 bin civarı büyükbaş hayvan aşılanmıştır. Üçüncü şap aşılaması dönemi başlamış olup şu an İl merkezimizde 24, il geneli 48 köyümüz aşılanmış durumdadır. Bayburt ili il müdürlüğümüzde görevli personellerin  ve yetiştiricilerimizin hassasiyeti sayesinde  Ölüm ve zarar oranı çok yüksek olan şap hastalığından en az etkilenen iller arasına girmiştir" dedi. 
 
Hastalıktan korunmak amacıyla ülke genelinde hastalığın hızlı seyir gösterdiği zamanlar da 2016 yılı içerisinde iki defa hayvan pazarının geçici olarak kapatıldığına değinen Karabulut, yetiştiricilere göstermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.