Bayburt'ta "Gübre Takip Sistemi" uygulama toplantısı

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Gübre Takip Sistemi" ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bayburt'ta "Gübre Takip Sistemi" uygulama toplantısı
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Gübre Takip Sistemi" ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kentte faaliyet gösteren gübre bayileri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı toplantı, müdürlüğün çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdurrahman Müftüoğlu, yaptığı konuşmada, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yürürlüğü giren "Gübre Takip Sistemi" ile piyasada üretilen ve satılan gübrenin takip altına alındığını söyledi.

Sistemle, sahte üretimin de önlenmesinin amaçlandığına dikkat çeken Müftüoğlu, "Ülke tarımında kullanılan gübrelerin taklit, tağşiş ve sahteciliğinin önlenerek, dağıtımının amacına uygun yapılması, güvenli şekilde kullanılması ve bu anlamda tarımsal verimliliği artırıp yanlış gübre kullanımının önlenmesi hedeflenmekte. Bununla birlikte sistem sayesinde ülke genelinde gübre üretim ve tüketiminin kayıt altına alınabilmesi, son tüketiciye kadar izlenebilirliğinin sağlanması da sağlanmış olacak." diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.