Arpalı'da ilk 'aspir' hasadı

Bayburt’ta bu yıl ilk kez ekimi gerçekleştirilen Aspir bitkisinin hasat işlemi sürüyor.

Arpalı'da ilk 'aspir' hasadı
Bayburt Postası - Bayburt’ta bu yıl ilk kez ekimi gerçekleştirilen Aspir bitkisinin hasat işlemi sürüyor. Nisan ayında Arpalı Beldesi’nde ekimi gerçekleştirilen Aspir bitkisi yaklaşık 150 günde hasat olgunluğuna erişirken, dekar başına ortalama verimi ise kıraç şartlarda 120 kilogram olarak ölçüldü.

Aspir bitkisinin ilk ekimini gerçekleştiren Abdülhamit Kostik, bitkiyi hayvanlara kaba yem olarak kullanacağını söyleyerek, 2015 yılında ekim alanını büyüterek 300 dekar alanda Aspir ekimi gerçekleştireceğini belirtti.

Aspir bitkisinin hasat işlemini yerinde inceleyen Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ise, 2015 yılında Aspir bitkisini il geneline yaygınlaştırılarak konu ile ilgili gerekli olan her türlü teknik yardımın çiftçiye verileceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 10 yıl önce

tebrikler