Arazi toplulaştırma projesinde sona gelindi

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, "Bayburt halkının hak ettiği modern tarım uygulamalarına bir an önce kavuşmasını sağlayarak sonbaharda da çiftçilerimizin yeni yerlerini ve tapularını vermeyi planlıyoruz." dedi.

Arazi toplulaştırma projesinde sona gelindi
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, "Bayburt halkının hak ettiği modern tarım uygulamalarına bir an önce kavuşmasını sağlayarak sonbaharda da çiftçilerimizin yeni yerlerini ve tapularını vermeyi planlıyoruz." dedi.

Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, Bayburt ve Gümüşhane'deki arazi toplulaştırma projesi kapsamında çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirtti.

Bakanlar Kurulu Kararı ile 3083 Sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine Dair Tarım Reformu kanununun 6. maddesi kapsamında Bayburt ve Gümüşhane'nin aynı bölgede yer alan bazı tarım arazilerinin toplulaştırma alanı ilan edildiğini anımsatan Karabulut, şunları kaydetti:

"Bayburt Merkez- Demirözü köyleri ve Gümüşhane Salyazı Beldesi Arazileri Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi'nde artık sona yaklaşıldı. Şu an itibariyle toplulaştırma alanı ilan edilen köylerde çiftçiler ile arazi mülakatları yapılıyor ve temmuz ayı başında birinci askı haritalarını asmayı planlıyoruz. Bu çalışma mühendislik çalışması isteyen bir süreç. Biz de bu süreci sonuçlandırmak ve Bayburt halkının hak ettiği modern tarım uygulamalarına bir an önce kavuşmasını sağlayarak sonbaharda da çiftçilerimizin yeni yerlerini ve tapularını vermeyi planlıyoruz."AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.