17 köye yem bitkisi tohum desteği

Bayburt'ta 17 köyde 353 çiftçiye yem bitkisi tohum desteği verilecek.

17 köye yem bitkisi tohum desteği
Bayburt Postası - Bayburt'ta 17 köyde 353 çiftçiye yem bitkisi tohum desteği verilecek. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) finansman katkıları ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yer alan köylerde yaşayan çiftçilere yönelik gelir getirici faaliyet uygulamaları başladı.

Taht mikro havzasında 12 köy, Masat mikro havzasında 5 köy olmak üzere proje kapsamındaki toplam 17 köyde çiftçilere yönelik yem bitkisi tohum desteği yapılacak.

Bayburt Gıda Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje kapsamındaki 17 Köyde, toplam 353 çiftçiye 260 bin TL tutarında 50 ton yem bitkisi tohumu desteği (tamamı hibe) sağlanacağını ve bunun tarım ve hayvancılığa önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

Proje kapsamında yer alan köylerde 2014-2015 yıllarında toplam 6 adet çiftçi eğitim kursu açıldığı ve 135 çiftçiye arıcılık eğitimi de verildiği hatırlatılan açıklamada, "2015 yılı içerisinde devam eden yem bitkisi destekleme çalışmalarında ilaveten; ahır rehabilitasyonu, orman dışı mera rehabilitasyonu, tarımsal alet makine desteği, arılı kovan desteği, meyve sebze demonstrasyonları, güneş enerjisi, kuzine soba, meralarda sıvat-suluk yapımı, gibi faaliyetler yürütülecektir. Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Erzurum, Artvin ve Bayburt illerindeki Çoruh nehrinin geçtiği mikro havzalarda uygulanmakta olup, toplam bütçesi yaklaşık 125 milyon TL’dir. 2014- 2019 yılları arasında devam edecek olan proje kapsamında Bayburt ilinde 2 mikro havzada (Taht, Masat) toplam 17 köy bulunmakta olup, söz konusu köylerde her yıl yaklaşık 3 milyon TL’lik çalışma yapılacaktır" denildi.

Öte yandan tamamı hibe olan yem bitkisi tohum desteğinden Taht, Polatlı, Dövmekaya, Akçakuzu, Yedigöze, Yerlice, Ballıkaya, Kurbanpınar, Dağtarla, Aydıncık, Tepetarla, Buğdaylı, Masat, Heybetepe, Yaylapınarı, Maden ve Gez Köyü'nden toplamda 353 çiftçi yararlanacak.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
uzman 9 yıl önce

meyve ağacı dağıtın. insanları meyve ağacı dikmeye teşvik edin