Gümüşhaneli dağcılardan Çımağıl Mağarası izlenimi

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Bayburt’ta bulunan ve bölgenin en büyük damlataşı mağaralarından Çimağıl Mağarasına yürüyüş düzenledi.

Gümüşhaneli dağcılardan Çımağıl Mağarası izlenimi
Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular, Bayburt’ta bulunan ve bölgenin en büyük damlataşı mağaralarından Çimağıl Mağarasına yürüyüş düzenledi.

Kulüp üyesi 18 sporcunun katıldığı yürüyüşte araçlarla Bayburt’un Aşağı Çimağıl köyüne ulaşan sporcular buradan rehber yardımıyla yürüyüşe başladı. Yaklaşık 6 kilometre uzakta bulunan mağaraya kadar yürüyen sporcular, mağarada yaklaşık 1 saat boyunca keşif ve inceleme yaptı.

Mağarada bol bol fotoğraf çektikten sonra tekrar 6 kilometrelik parkuru yürüyerek Aşağı Çımağıl köyüne bağlı Taşındibi mahallesine ulaşan sporcular yürüyüşü burada sonlandırdı.

Organizasyon sorumlusu ve kulüp yöneticisi Selami Karaaslan, Doğu Karadeniz’in en büyük mağaralarından birisi olmasına rağmen çok fazla bilinmeyen mağaranın gizemli ve mistik bir atmosfere sahip olduğunu söyledi. 

"Mağara bakımsız"

İçerisinde sarkıtlar, dikitler, traverten basamaklar, org desenli duvarlar, mağara çiçekleri, mağara incileri ve fil kulakları bulunan ve tavan yüksekliği yer yer 30 metreyi bulan devasa mağaranın bakımsız olduğunu, aydınlatma için yapılan lambaların montajının kötü ve yetersiz olduğunu, yürüyüş parkurlarının bazılarının yeni değiştirildiğini fakat genelinin kırılmış ve çürük olduğunu söyledi.

Kendisinin de Bayburtlu olduğunu ve gördüğü manzara karşısında utandığını dile getiren Karaaslan, Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bulunan Karaca Mağarasıyla birlikte programlanarak turistlerin her iki mağarayı birden ziyaret edebileceği tur programları yapılabileceğini belirterek yetkililerden Bayburt’un elindeki böylesine güzel bir hazineyi biran önce değerlendirmelerini ve mağaranın sürdürülebilir bir şekilde turizme kazandırılması için çalışma yapılmasını istedi.

Haber: gumushane.gen.tr

İlgili haber:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismail haşlak 9 yıl önce

2015 yılı KUDAKA proje teklif başvuru çağrısında çımağıl mağarasının turizme kazandılması için göndermiş olduğumuz projeyi niçin,neden ve neye göre elediklerini bi açıklaya bilseler.Yazık memleketime