Tamamına yakını ya kapandı, ya tasfiye edildi

Bayburt’ta Ocak 2009- Nisan 2014 arası dönemde kurulan her 10 şirketten 8’i ya tasfiye edildi ya da kapandı.

Tamamına yakını ya kapandı, ya tasfiye edildi
Bayburt Postası - Bayburt’ta Ocak 2009- Nisan 2014 arası dönemde kurulan her 10 şirketten 8’i ya tasfiye edildi ya da kapandı. Son 5 yılda en az şirketin kurulduğu iki ilden biri olan Bayburt, buna rağmen aynı dönemde açılan şirket sayısına göre yine en çok şirketin kapandığı veya tasfiye edildiği 3 ilden biri oldu! 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2013 yılında kurulan ve kapanan şirket sayılarını güncelledi. TOBB’un şirket sayılarını içeren Ocak 2009- Nisan 2014 arası döneme ait verilere göre Bayburt, değişen bir şey yok.

Geçtiğimiz yıl kurulan şirket sayısı sıralamasında 81 ile göre sonuncu olan kentte, 10 şirket açılırken, 5 şirket tasfiye edildi, 6 şirket de kapısına kilit vurdu. Son 3 yıldır Ardahan’dan sonra en az şirketin açıldığı il olan Bayburt’un, aynı sıralamada sonuncu olduğu 2013 yılı içinde kurulan şirket sayısı 10, kooperatif sayısı 2 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı 51 oldu. Aynı yıl 6 şirket, 5 kooperatif ve 98 gerçek kişi ticari işletme kapanırken, tasfiye edilen şirket sayısı 5, kooperatif ise 1 olarak belirlendi.

Son 5 yıllık verilere bakıldığında ise tablo tahmin edileceği gibi Bayburt açısından hiç şaşırtıcı değil. 2009, 2010, 2011, 2012 ve 2013 yılları ile birlikte 2014 yılının ilk 4 ayı da dahil aylık ve yıllık tüm şirket, kooperatif ve gerçek kişi ticari işletmeler ile ilgili istatistikleri ortaya koyan TOBB verilerine göre, Bayburt’ta bu süreçte toplam 83 şirket kuruldu. Aynı dönemde şirketlerden 28’si kapanırken, 37 şirket de tasfiye edildi. En az kurulan şirket sayısı sıralamasına göre 5 yıllık bir dönemin tamamında Ardahan’dan sonra gelen ikinci il olmasına rağmen, açılan şirket sayısına göre de en çok şirketin kapandığı üçüncü il olmayı da başardı! 

Verilerde dikkat çeken bir başka ayrıntı da gerçek kişi ticari işletmeler ile ilgili istatistikler oldu. Kentte, 2013 yılı içinde kapananların ancak yarısı kadar ticari işletmenin kurulabildiği göze çarptı. Tabloda 81 ilin tamamına bakıldığında ise Bayburt, açılan ticari işletmeden daha fazla ticari işletmenin kapandığı 10 il arasında yer aldı. 

TOBB tarafından güncellenen verilerde 2014’ün ilk ayına bakıldığında ise kentte 6 şirket açıldı, 3 şirket kapandı. Aynı dönemde 17 gerçek kişi ticari işletme açılırken, 9’u kapandı.  

TOBB’un Ocak 2009 - Nisan 2014 arası döneme ait verilerinde, kurulan şirket sayısına göre en çok şirketin kapandığı veya tasfiye edildiği ilk 10 il sıralaması şöyle:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
müşteba şerifzade-ingiltere 10 yıl önce

şirketlerin imalatının,daha verimli hale gelmesinin olmazsa olmazı,ulaşımdır,en hesaplısı
ise "demiryoludur"!!,bu itibarla,bayburt siyasi yetkilileri,bu devasa projede sorumludurlar?
(sn vekil dahil)"esen kalınız

Avatar
ibrahim elçi-gölbaşı-ank 10 yıl önce

ekonomik ulaşımın olmadığı yerde(demiryolu)"olmaz ise,üretim olamaz,bu hususta,
bayburt b.t.s.o, ve siyasi,lere büyük görev düşmekte,bayburt halkı,tren için 20 bine ya
kın"imza toplanmış olup,sn ibrahim yumak beye ve sn vekile takdim edilmiş ve netice ne zaman alınacaktır,bayburt üreticileri ve halkı,bu müjdeli haberi beklemektedir,esen kalınız