Uğrak Köyü'nde zor bir yaşam

Bayburt’un Uğrak Köyü’nde ikamet eden Murat Efe (45) zor bir yaşam mücadelesi veriyor.

Uğrak Köyü'nde zor bir yaşam
Bayburt Postası - Bayburt’un Uğrak Köyü’nde ikamet eden Murat Efe (45) zor bir yaşam mücadelesi veriyor. Engelli eşiyle birlikte akrabalarının verdiği Uğrak Köyü’ndeki eve sığınan Murat Efe, işsiz olduğu için geçim sıkıntısı çekerken, yer yer yıkılma tehlikesi bulunan evinde ise korkuyla yaşıyor. 

2014 yılında Ankara’dan Bayburt’a, babaocağı Uğrak Köyü’ne göçmüş. Ankara’da eşinin köylüsü olan bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Gümüşhaneli Resmiye Efe ile tanışmış, bir süre görüştükten sonra da evlenmiş.

Resmiye Efe sağ tarafı kısmi felçli. Tüm ihtiyaçlarını görebiliyor, ev işlerinin bir çoğunun da üstesinden geliyor ama bazılarına tek başına yetişemiyor. 

Resmiye ve Murat  Efe çiftini Uğrak Köyü’nde sadece 2 odası sağlam olan ve diğer kısımlarında yer yer çatlaklar oluşan evinde ziyaret ettik. 

Amcasının oğullarına ait evi 2014 yılında Bayburt Valiliğinden aldığı 4 bin lira yardımla onarmaya çalışmış ve eşiyle birlikte bu iki odaya sığıyor fakat sorun evin diğer bölümlerinde. Murat Efe, “Yakın zamana kadar böyle bir sorunumuz yoktu. Yanımızdaki ören yeri sökülünce, evimizde çatlaklar oluştu. Artık korkuyoruz, çünkü yıkılma tehlikesi ile yüzyüze evimiz” dedi.

Daha önce İŞKUR’dan iki kez TYP kapsamında işe giren ve süresi dolduğu için boşta kalan Efe’nin şimdi sadece eşinin 3 ayda bir aldığı 1.020 lira engelli maaşı var. Murat Efe işe girince bu maaş da kesiliyor.  

İş durumu da acil ama öncelik ev!

“Benim acil olarak bir işe ihtiyacım var, Bayburt’ta küçük bir yer olduğu için ben iş bulamıyorum, yani bu konuda bir yardım istiyorum, iş istiyorum. Devlet büyüklerimizden, işadamlarımızdan ve Bayburt halkından bir iş istiyorum. İşim olmasa çok mağdur durumdayım, lütfen iş konusunda yardımcı olun” diyen Murat Efe, her ne kadar önceliği işe verse de bize göre öncelik Efe Ailesi’nin o evden çıkarılması. Korunması zayıf evleri kılıç gibi kesen ve kapıya dayanan kış şartlarının doğuracağı kötü sonuçları da düşünerek...

Haber: Murat Okutmuş  




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kara cahil 8 yıl önce

Allah kolaylık versin.Yaşamayan bilmez.Dile kolay.

Avatar
Yardim 8 yıl önce

Yardim kampanya baslatirsaniz elimizden geldigince yardim etmeye calisiriz

Avatar
Bayburtlu 7 yıl önce

Bayburtlu is adamlari veya belediye baskani el atsin bu ise zaten birsey yaptigi yok