BTSO’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

BTSO’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı
Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.
 
Bayburt Büyük Otel’de gerçekleştirilen programa Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Leyla Karabulut ve girişimci kadınlar katıldı.
 


Burada konuşan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Leyla Karabulut, özellikle 2005 yılından sonra kadınların istihdamı ve sosyal hayata katılımları noktasında devletinde desteğiyle kentte gözle görülür bir şekilde arttığını kaydetti.

Karabulut konuşmasında şunları söyledi:
 
“Bayburt’ta kadına yönelik pozitif ayrımcılık var. Ama keşke biraz daha olsa mesela Cazibe Merkezleri Programı’nda kısaca vurgulamak istiyorum. Bu program kapsamında biz kadınlar olarak bir fabrika kurabilirdik. Biz iki arkadaş kurmaya yeltendik. Ancak gücümüz yetmedi. Birlikte yapabileceğimiz büyük projeler olur inşallah ve biz daha da güçleniriz. Ve kadın adına daha çok şey yaparız. Şimdilik temennilerden öte bir şey yok ama yine de çok güçlüyüz, inşallah daha da iyi olacağız. Bizi bugün yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.”
 
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak da bünyelerinde ‘Kadın Girişimciler Kurulu’ oluşturmanın zor olduğunu, ancak kadınların bunu başardığını ve bundan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KUDDUS-TRABZON 7 yıl önce

FABRİKA KURULMASI ŞARTI,DEMİRYOLUDUR,RİZE TRABZON VE ARTVİN İŞ
ADAMLARI BAYBURT AYDINTEPEDEN ARSA"FABRİKA YERİ ALIYORLAR,VE
DEMİRYOLUNUN YAPILMASI İÇİN,DİR.STK KENT KONSEYİ OLMALI DİYOR.SLM