Ustaoğlu'ndan veda mesajı

Vali İsmail Ustaoğlu, Bayburt'a veda ediyor.

Ustaoğlu'ndan veda mesajı
Bayburt Postası - Vali İsmail Ustaoğlu, Bayburt'a veda ediyor. Son yayınlanan Valiler kararnamesi ile Bayburt'taki 1 yılı aşkın görev süresini tamamlayan Ustaoğlu, yarın sabah Bayburt'tan ayrılıyor.

Bitlis Valiliği'ne atanan Ustaoğlu, bir veda mesajı kaleme aldı. Bayburt sevgisini duygu yüklü mesajına işleyen Ustaoğlu, Erdem Beyazıt'ın 'Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair' adlı şiirinden bir kesit paylaştığı mesajında, "Şairin mısralarındaki baharları bizlere yaşatan, gönül dünyasında bizlere yer açan, şehrinin çehresi, silueti değişse de eminliği, huzuru, güveni ve samimiyeti değişmeyen Bayburtlu kardeşlerime bu vesileyle gönülden teşekkürü bir borç bilirim" ifadelerine yer verdi.

İşte Ustaoğlu'nun mesajı:

"Kıymetli hemşerilerim;

Bayburt Valisi olarak bir yıl önce kader birliği yaparak başladığımız yol arkadaşlığımız 21 Haziran 2017 tarihinde yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Bitlis Valisi olarak atanmam hasebiyle buruk bir sevinçle idari olarak sona erse de gönül bağı olarak devam etmektedir. Öncelikle bu müstesna görevi şahsıma layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Hayatımızın her döneminde çeşitli sebeplerin bizleri bir birimizden ayrı düşürdüğü vuku bulsa da aramızda kurulan muhabbet bağları bizlerin bu gönül gurbetine düşmesine izin vermeyecektir. Bir yıldır büyük bir mutluluk ve huzurla kadim yurt Bayburt ve onun kadirşinas halkına hizmet etmeyi kendimize bir borç ve görev bildik. Çok kıymetli halkımızın kimi zaman acılarını paylaşıp yaralarını sarmaya çalıştık, kimi zaman hemhâl olup sofralarına konuk olduk. Dostluğun, kardeşliğin, yol arkadaşlığının ve kader birliğinin kaybolmaya hiçbir zaman yüz tutmayacağını bizlere çeşitli vesilelerle hatırlatan, şairin;

“Apartman odalarında büyüyen çocukların bilmediği, bilemeyeceği
Anadolu bozkırlarında
İstanbul’dan çıkıp Diyarbekir’e doğru
Tekerleri yamalı asfaltları bir ağustos susuzluğu ile içen
Cesur otobüs pencerelerinden
Bilinçsiz bir baş kayması ile görülen
Evrensel kadınların iki büklüm çapa yaptıkları tarla kenarlarında
Çıplak ayakları yumuşak topraklara batmış ırgat çocuklarının
Bir ellerinde bayat bir ekmeği kemirirken
Diğer ellerinde sarkan yemyeşil bir soğanla gelen…” 

Mısralarındaki baharları bizlere yaşatan, gönül dünyasında bizlere yer açan, şehrinin çehresi, silueti değişse de eminliği, huzuru, güveni ve samimiyeti değişmeyen Bayburtlu kardeşlerime bu vesileyle gönülden teşekkürü bir borç bilirim.

Kıymetli hemşerilerim;

Ayrılıklar, vuslatlar için birer sebeptir…
Siz değerli Bayburtlu kardeşlerimle yeni vuslatlara ermek dileklerimle hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Hepinize sağlık, sıhhat ve esenlikler diliyorum.​"

Anahtar Kelimeler:
İsmail Ustaoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cetin 7 yıl önce

Bu zamansiz ayriliga ziyadesiyle cok üzüldük...Allah`a emanet olunuz!