Şikayetlerin bitmediği kurum: TOKİ

Bayburt Postası - Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) mayıs ayı içerisinde yapılan başvurularda, TOKİ'nin yurdun çeşitli illerinde yaptığı konutların sorunları, vatandaşların şikâyetleri, geri ödemelerde yaşanan sıkıntılar ve geri ödeme taksitlerinde kolaylık sağlanması konuları ilk sırada yer aldı. BİMER'e mayıs ayı içerisinde yapılan başvurular ve başvuru konuları yayınlandı. Başbakanlığa ait internet sitesinde yer alan bilgilere göre, vatandaşlar tarafından 25 bin 708 başvuru yapıldığı belirtildi. Geçen yıl aynı dönemde ise 16 bin 278 başvuru yapıldığı, yapılan başvuru sayısında yüzde 57.9 oranında artış gerçekleştirdiği kaydedildi.

Şikayetlerin bitmediği kurum: TOKİ

Şikayetlerin bitmediği kurum: TOKİBayburt Postası - Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) mayıs ayı içerisinde yapılan başvurularda, TOKİ'nin yurdun çeşitli illerinde yaptığı konutların sorunları, vatandaşların şikâyetleri, geri ödemelerde yaşanan sıkıntılar ve geri ödeme taksitlerinde kolaylık sağlanması konuları ilk sırada yer aldı. BİMER'e mayıs ayı içerisinde yapılan başvurular ve başvuru konuları yayınlandı. Başbakanlığa ait internet sitesinde yer alan bilgilere göre, vatandaşlar tarafından 25 bin 708 başvuru yapıldığı belirtildi. Geçen yıl aynı dönemde ise 16 bin 278 başvuru yapıldığı, yapılan başvuru sayısında yüzde 57.9 oranında artış gerçekleştirdiği kaydedildi.

BİMER'e yapılan başvurulardan 18 bin 900'u Başbakanlıkta işleme alınarak, çeşitli kurum ve kuruluşlara yönlendirildiği, bunların 11 bin 235'i bakanlıklar, 9 bin 98'i valilikler ve 637'si belediyeler bünyesinde işleme alındığı belirtildi. 1.158 bilgi edinme başvuru işleminin de BİMER sistemi dışında gerçekleştiği kaydedildi.

İnternet ortamındaki başvuru sayısı 2008'in Mayıs ayında 8 bin 928 iken, 2009'un Mayıs ayında 15 bin 604'e eriştiği, vatandaşların internet'ten başvuru yolunu kullanımı yüzde 75 oranında bir artış olduğu vurgulandı.
Mayıs ayında Başbakanlığa 15 bin 971 kişinin ziyaretçi geldiği kaydedildi.

Şikayetlerde TOKİ ilk sırada yer aldı

BİMER'e yapılan başvular içerisinde sosyal güvenlik, mayınlı arazilerin temizlenmesi, tek tip askerlik, nükleer enerji santralinin ihalesi, ek ödenek ve hayvan hakları gibi konuların ağırlık taşıdığı belirtildi.

BİMER'e mayıs ayı içinde de TOKİ'nin yurdun çeşitli illerinde yaptığı konutların sorunları ile bu konutlarda oturan vatandaşların şikâyetleri, ayrıca geri ödemelerde yaşanan sıkıntılar ve geri ödeme taksitlerinde kolaylık sağlanması önerileri yoğun bir şekilde dile getirildi.

BİMER'e yapılan başvurular içiresinde, günlük yaşamı etkileyen su kullanımı, elektrik ve doğalgaz sorunları, tarım kesiminde kredi sorunları, kredi ödemelerindeki sorunlar ve tarımsal destek talepleri, 2/b kapsamındaki araziler, ek ödenek talepleri, KPSS sorunları, 4/B ve 4/C'lilerin sorunlarını içeren başvurular, iş talepleri ön sıralarda yer aldı. Yoksul vatandaşların eğitim ve sosyal yardım talebini içeren başvuruları, 2009'un Mayıs ayında da istek-dilek olarak süregelen talepler arasında yen aldı.

Yapılan başvuralar arasında Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından Atomstroyexport-İnter RAO-Park Teknik konsorsiyumunun teklifinin teknik açıdan yeterli bulunarak onaylanması üzerine hükümetin doğru karar alması önerileri yer buldu. Ayrıca hayvan hakları ile ilgili istekler, mayınlı alanların temizlenmesi ile ilgili görüş ve öneriler yapılan başvurular arasında yer aldı.

En hızlı kimler çıktı?

BİMER'e yapılan başvuruları bir günlük süreçte bitiren Bakanlar ise şöyle sıralandı: Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Egemen Bağış, Milli Savunma Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız.

BİMER'a ulaşan konuları bir gün içerisinde çözen il valilikleri ise şöyle sıralandı: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Düzce, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkâri, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yozgat ve Zonguldak.

YASAL UYARI; www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.