Oruç: “Birileri bir şeyler yapıyor, kafalar karıştırılıyor”

Trabzon Bayburtlular Derneği tarafından Trabzon’da gerçekleştirilen birlik ve beraberlik gecesine, kısa bir zaman önce dernek başkanlığına getirilen Yard. Doç. Dr. Şefer Oruç’un yaptığı konuşma damgasını vurdu. Oruç, özellikle demiryolu güzergahı konusunda lobi çalışmaları yapıldığını, kafaların karıştırıldığını, Bayburtluların ise tüm bunları sadece seyrettiğini söyleyerek “gün beraber olma zamanıdır, gelin birlik olalım, bizde lobi çalışması yapalım” dedi. “Bayburtlular olarak bir şeyi beceremiyoruz, o da bir araya gelmek” diyen Oruç, özellikle demiryolu güzergahı konusunda Ankara’da sürdürülen faaliyetler ile ilgili bilgiler verdi. İşte Oruç’un, o çarpıcı açıklamaları:  

Oruç: “Birileri bir şeyler yapıyor, kafalar karıştırılıyor”

Yüzbaşı Şehit Agah İlköğretim Okulu öğrencileri, yaptıkları Ebru tabloları Dernek Başkanı Şeref Oruç’a takdim ettillerTrabzon Bayburtlular Derneği tarafından Trabzon’da gerçekleştirilen birlik ve beraberlik gecesine, kısa bir zaman önce dernek başkanlığına getirilen Yard. Doç. Dr. Şefer Oruç’un yaptığı konuşma damgasını vurdu. Oruç, özellikle demiryolu güzergahı konusunda lobi çalışmaları yapıldığını, kafaların karıştırıldığını, Bayburtluların ise tüm bunları sadece seyrettiğini söyleyerek “gün beraber olma zamanıdır, gelin birlik olalım, bizde lobi çalışması yapalım” dedi. “Bayburtlular olarak bir şeyi beceremiyoruz, o da bir araya gelmek” diyen Oruç, özellikle demiryolu güzergahı konusunda Ankara’da sürdürülen faaliyetler ile ilgili bilgiler verdi. İşte Oruç’un, o çarpıcı açıklamaları:

 

“Bayburtumuz çok önemli şahsiyetler yetiştirmiştir.  Siyaset adamından bürokratına, sanatçısından ticaret erbabına kadar. Her dalda çok kıymetli hemşehrilerimiz yetişmiştir ama lobi faaliyetini bir araya gelme becerisini bir türlü gösteremiyoruz. Gösteremeyince de, sesimizi dinletemiyoruz.  Bayburtluluk ve Trabzon Bayburtlular Derneği bütün siyasi görüşlerin üstünde, ötesinde, hepimizin ortak değeridir. Biz hepimiz tek yürek olarak buna sahip çıkmak zorundayız. Biz bir araya gelemedikçe atı alan Üsküdar’ı geçiyor.

Yakın zamanda Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Trabzon’a geldi. Ardından Trabzon’un Demiryoluna kavuşması konusunda ifadeler belirtti. Biz, seneler önce bunları dile getirmiştik. 2 yıl önce çalışmalarına başlayarak, öğrencilerimizin gayreti ve yardımı ile güzergah tespitini yaptık. Bölgemiz için en uygun olan güzergahı tespit ettik ve bunu gerek kamuoyuna, gerek ulusal ve yerel basın aracılığıyla da tüm insanlarımızla paylaştık.

Aynı zamanda Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ile projeyi paylaştık. Ardından Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nün açıklaması oldu. Bu açıklama Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Ana Bilim Dalı ile yürütülen çalışmaydı. En uygun güzergahın, Of- Bayburt-Erzincan güzergahı olacağı basına açıklandı. Ama akabinde ne oldu?

28 Mayıs 2009’da Gümüşhane’de de bir “Demiryolu Platformu” oluşturuldu. Burada açıklamalar yapıldı. Maçka’dan girip, Gümüşhane’den çıkacak bir hat veyahut Tirebolu’dan Erzincan’a gidecek bir hat üzerinde konuşuldu.

Bizler bilim adamı olarak, bilimsel temeli olmayan, ülke yararına olmayan, sadece şahsa ya da sadece bir şehre hizmet edecek proje sunmamıştık.

Bu konuda bir şeyler yapılıyor, kafalar karıştırılıyor. Lobi faaliyeti yürütmeyi, bir araya gelmeyi çok iyi becerenler kafada karıştırabiliyor, farklı şeylerde yapabiliyor. Ankara’da bundan birkaç gün önce yine basına yansıyan yeni bir haberi izledim.

Çok kıymetli eski Bakanlarımızdan Oltan Sungurlu, Ankara’da bir lobi oluşturuyor ve bu bilimsel temeli olmayan projenin olabilirliğini araştırmak için çaba sarf ediyor. Bizler ne yapıyoruz! Bizler ise bir araya gelememenin sıkıntısını yaşıyoruz.”

Trabzon'da Bayburt rüzgarı esti

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.