Gül’e en özel sürprizi Genç Ozanlar yaptı

Bayburt Postası - Bayburt ziyaretlerinde öğle yemeğinde Bayburt Konağı’nda ağırlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü karşılayan 21 Şubat İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan Genç Ozanlar Korosu, Gül’e özel olarak yemek öncesi mini bir konser verdi. Memleketi Kayseri’nin “Gesi Bağları” türküsüyle Cumhurbaşkanı Gül’e sürpriz yapan “Genç Ozanlar Korosu” sırasıyla Türkiyem, Uzun İnce Bir Yoldayım ve Genç Osman türkülerini seslendirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, böylesine başarılı bir koro ancak ayakta izlenir diyerek, “kim demiş Bayburt’ta senfoni olmaz, işte senfoninin en güzeli” dedi. Gül ile genç ozanların sohbeti ise dinlemeye değerdi...

Gül’e en özel sürprizi Genç Ozanlar yaptı

Kayserili olan Gül, kendi yöresine ait Gesi Bağlarının çalındığını duyunca çok sevindi ve Genç Ozanlara alkış tuttuBayburt Postası - Bayburt ziyaretlerinde öğle yemeğinde Bayburt Konağı’nda ağırlanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü karşılayan 21 Şubat İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan Genç Ozanlar Korosu, Gül’e özel olarak yemek öncesi mini bir konser verdi. Memleketi Kayseri’nin “Gesi Bağları” türküsüyle Cumhurbaşkanı Gül’e sürpriz yapan “Genç Ozanlar Korosu” sırasıyla Türkiyem, Uzun İnce Bir Yoldayım ve Genç Osman türkülerini seslendirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, böylesine başarılı bir koro ancak ayakta izlenir diyerek, “kim demiş Bayburt’ta senfoni olmaz, işte senfoninin en güzeli” dedi. Gül ile genç ozanların sohbeti ise dinlemeye değerdi...

Gül, böylesine başarılı bir koro ancak ayakta izlenir diyerek, Genç Ozanları ayakta dinledi...Koronun ilk parçası 'Gesi Bağları' türküsünü dinleyen Gül, "Dinlediğim en güzel Gesi Bağları türküsüydü" ifadelerini kullandı. Koroda yeralan çocuklara dönen Gül, "Gazetelerde okudum, ikinci bir parçanız da vardı. Onu okumayacak mısınız'' diye sordu. Çocuklar, ikinci parça olarak 'Türkiyem'i okuyarak Cumhurbaşkanı Gül'ün talebini yerine getirdiler. Koronun türküyü tamamlamasından sonra Gül'ün, ''Üçüncü parçanız var mı'' sorusu üzerine çocuklar, Aşık Veysel'in 'Uzun ince bir yoldayım' türküsünü seslendirdiler. Çocukları büyük bir dikkatle dinleyen Gül, "Kim demiş Bayburt'ta senfoni orkestrası olmaz, diye. Bakın işte bu da Bayburt'un senfoni orkestrası" değerlendirmesi yaptı.

Bayburt Konağı önünde Cumhurbaşkanını karşılayanlar arasında Fotoğraf Sanatçısı Feridun Hacıhasanzade’de vardı. Bayburt Fotoğrafları sergisini gezen Abdullah Gül, emeğinden dolayı Hacıhasanzade’yi tebrik etti ve başarılar diledi.

 

Gül, Genç Ozanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi

Gül’e en özel sürprizi Genç Ozanlar yaptı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI; www.bayburtpostasi.com ve www.bayburtpostasi.com.tr adresinde yer alan resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Kaynak gösterilmeden ve ilgili sayfaya link verilmeden kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.