Emniyetten çarpıcı rakamlar

Bayburt İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş trafik, sanayileşme ve araç sayısındaki artış hakkında Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda açıklamalarda bulundu.Gümüş; son yıllarda sanayileşme ve şehirleşmenin, motorlu araç ve genç sürücü sayısını önemli oranda artırdığını ve bu nedenle trafik kazalarının gündemin ilk sırasına yerleştiğini söyledi.  Karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmenin, İçişleri Bakanlığının öncelikli görevleri arasında olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş şöyle konuştu:

Emniyetten çarpıcı rakamlar
Bayburt İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş trafik, sanayileşme ve araç sayısındaki artış hakkında Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda açıklamalarda bulundu.
Gümüş; son yıllarda sanayileşme ve şehirleşmenin, motorlu araç ve genç sürücü sayısını önemli oranda artırdığını ve bu nedenle trafik kazalarının gündemin ilk sırasına yerleştiğini söyledi.  Karayollarında güven içerisinde seyahat edebilmenin, İçişleri Bakanlığının öncelikli görevleri arasında olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş şöyle konuştu:

Emniyetten çarpıcı rakamlar..."Veriler, hayat hakkının korunmasına; rahat, huzur ve güven içerisinde seyahate ve ekonomik kayıpların önlenmesine yönelik daha etkin tedbirlerin alınmasının gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Tedbirler kapsamında, trafik güvenliğini sağlayacak bütün faaliyet alanları belirlenmiş, bu alanlarda kısa, orta ve uzun vadede yapılacak eylem, faaliyet ve hedefler ayrı, ayrı tespit edilerek, ‘Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri’ adı altında birleştirilerek 2008 yılı Ocak ayından itibaren uygulamaya konulmuştur.

Sürücüleri, kurallar ve güvenlik konusunda bilgilendirmek projenin amacı ve genel hedefidir. Şehir içi ve şehir dışı yollarda trafiğin düzenini ve akışkanlığını sağlamak, güvenli bir trafik ortamı sağlayarak, trafik kazalarını önlemek suretiyle ölüm, yaralanma ve maddi kayıpları azaltmak hedefler arasındadır. Bu çalışmanın etkili olabilmesi; tüm kurum ve kuruluşların, sivil toplum organizasyonları ve medyamızın, her zamankinden daha etkin, birlikte ve koordineli hareket etmeleri ile mümkün olabilecektir.”

Daha sonra bazı rakamlar açıklayan Bayburt İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş,
2007 ve 2008 yılının ilk 7 ayını kapsayan trafik kazaları ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre;

Ölümlü kazaların 2007’de 32, 2008’de 33 kez yaşandığı, ölü sayılarının 2007’de 32, 2008’de ise 33 olduğu açıklandı. Yaralamalı kaza sayısı 2007’de 2117, 2008’de 19; yaralı sayısı ise 2007’de 5149, 2008’de 4 olarak açıklandı. Maddi hasarlı kazalar 2007’de 3.630, 2008’de 17; toplam kazalar ise 2007’de 6049, 2008’de 19 olarak açıklandı.

Türkiye ortalamalarının çok altında olan bu tablonun olumlu olduğunu altını çizen Bayburt İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, mevcut durumun korunması ve daha da iyileştirilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. Çalışmalar esnasında Bayburt halkından; Trafik işaret, işaretçilerine, trafik ışıklarına uyma, araç kullanırken cep telefonu kullanmama, emniyet kemerlerinin takılı bulundurulması, hız kurallarına uyularak aşırı sürat yapılmaması ve alkollü iken araç kullanılmaması konularında duyarlı olunmasını isteyen Gümüş, "Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım, Uymayanları Uyaralım" diyerek, toplantıyı bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.