Coşku ve gurur bir arada

Cumhuriyet'in 85. Kuruluş Yıldönümü, Bayburt'ta büyük bir coşku ve duyguyla kutlandı. Yediden yetmişe Cumhuriyet coşkusunu yaşamak için Cumhuriyet Caddesine toplanan binlerce Bayburtlunun gözlerindeki mutluluk ve gurur görülmeye değerdi. Protokol geçişi ve selamlamanın ardından coşkulu kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Vali Kerem Al, “geçmişten ders almalıyız” dedi. Rahat yaşama alışkanlığının terk edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Al, rahat yaşamaya alışmış toplumların gelecek adına istikbal vaad etmeyen, bilgi, ekonomi ve tüm alanlarda geri kalmış toplumlar olacağını vurguladı.

Coşku ve gurur bir arada

Cumhuriyet'in 85. Kuruluş Yıldönümü, Bayburt'ta büyük bir coşku ve duyguyla kutlandı. Yediden yetmişe Cumhuriyet coşkusunu yaşamak için Cumhuriyet Caddesine toplanan binlerce Bayburtlunun gözlerindeki mutluluk ve gurur görülmeye değerdi.

Protokol geçişi ve selamlamanın ardından coşkulu kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Vali Kerem Al, “geçmişten ders almalıyız” dedi. Rahat yaşama alışkanlığının terk edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Al, rahat yaşamaya alışmış toplumların gelecek adına istikbal vaad etmeyen, bilgi, ekonomi ve tüm alanlarda geri kalmış toplumlar olacağını vurguladı.

Coşku ve gurur bir arada...Al, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. yılını kutlarken gençlerimize sahip çıkıp iyi şekilde yetiştirmelerini sağlamalıyız, çünkü gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Geleceğimiz de kalkınmış, huzur ve istikrara kavuşmuş ve bizden sonraki nesillere iyi bir gelecek bırakmış bir toplum olmak istiyorsak geçmişten ders almalıyız.”

Cumhuriyet şiirlerinin öğrenciler tarafından yorumlandığı törende, Cumhuriyet Haftası ile ilgili şiir, komposizyon ve satranç müsabakalarında Bayburt Lisesi öğrencisi Ali Vahit Atıcı, Kız Meslek Lisesi öğrencisi Şaduman Aydemir ve çeşitli dallarda başarı gösteren öğrencilere Vali Kerem Al tarafından ödül verildi. Yüzbaşı Şehit Ağah İlköğretim Okulu Halkoyunları ekibi ise yaptığı gösteri ile kutlamalara renk kattı.

Bayburt’ta Cumhuriyet coşkusu akşam saatlerinde de devam etti. Cumhuriyet caddesinde geçilen Fener Alayı ve Bayburt Öğretmenevinde gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu, Genç Osman Stadyumu’ndan atılan havai fişek gösterileri ile son buldu. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Vali Kerem Al’ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Kurmay İstihkam Albay İkrami Özturan, Belediye Başkanı Bekir Çetin, Bayburt Eğitim Fakültesi Dekanı Ahmet Gürses, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necati Ekici, daire amirleri, öğrenciler ve binlerce Bayburt’lu katıldı.

Kerem Al
BAYBURT VALİSİ

"Türk Milletinin kahramanlık destanları yaparak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin sonunda kurduğu Cumhuriyetimizin 85. yıl dönümü olan bu günü büyük bir coşku, sevinç ve mutlulukla kutluyoruz. Bayramımız kutlu olsun.

Cumhuriyet; Türk Milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımdır. Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de Milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olmuştur. Bu Mücadele; Toplum olarak yanmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir.
Cumhuriyet bir yönüyle bir Milletin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışının semeresidir. Türk Milletinin kaderine hâkim olduğu, tebaalıktan vatandaşlığa yükseldiği değerler sisteminin adıdır. Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Bu bilinçle bu günü kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti; bugün kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN gösterdiği muasır medeniyet yolunda dev adımlarla yürüyen bir dünya devletidir. Birleşmiş milletler Güvenlik Konseyinde söz sahibidir.

Değerli hemşerilerim şüphesiz ki, insan onuruna yaradılışına en yakışır rejimin adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyeti ideal rejim yapan milleti ve iradesini ön plana çıkarması ve bunun üzerinde herhangi bir güç tanımamasıdır. Cumhuriyet bir değerler manzumesidir. Bir bütün olarak algılanmalı, tüm niteliklerine eşit değerler atfedilmeli, evrensel kabullerle uygulanmalıdır. Sadece bir niteliğinin öne çıkarılarak, diğer esasları arka plana atılmamalıdır.
Cumhuriyet keza, tek bir fikre yönelik peşin kabuller rejiminden çok, bölücü ve yıkıcı unsurlar taşımadığı sürece, farklı fikirlerin ifade edilmesinin teminat altına alındığı, hoşgörü temelli bir rejimin adıdır.

Türkiye Cumhuriyeti; önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.

Sevgili gençler; sizler geleceğimiz, ümidimizsiniz. Ülkemizin, uygar milletler arasında hak ettiği yeri almasında hayati görev size düşmektedir. Size emanet edilen değerleri muhafaza etmek, daha ileriye taşımak sorumluluğu sizin omuzlarınızdadır. Mustafa Kemal Atatürk 'ün bu sorumlulukla ilgili çok veciz şekilde ifade ettiği "Çalışmak, çalışmak ve çok çalışmak", yine veciz şekilde ifade ettiği "Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getiren milletler, evvela haysiyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar" sözlerini hatırınızdan hiç çıkarmayacağınıza, bu ülkenin hak ettiği saygınlığa taşıyacağınıza olan inancım tamdır.

Tarihimizi iyi öğrenmeli, gereken dersleri akılda tutmalısınız. Biliniz ki tarih, milletin boy aynasıdır. Kendinizi aynada nasıl görmek istiyorsanız ona göre rol üstlenmek durumundasınız. Yine bilmelisiniz ki; Cumhuriyetin bir erdem olması kadar, onu layıkıyla yaşatmanın da meziyet olduğu bilinmelidir.

Değerli Vatandaşlarım; kalkınmış, huzur, istikrara kavuşmuş, temiz bir idareyi gerçekleştirmiş, müşterek bir ülke olmak; bizden sonraki nesillerin vatandaşlığından gurur ve onur duyacakları bir Cumhuriyet bırakmak temel hedefimizdir. Amacımız; 85 yıllık bir mücadelenin ve gayretin ürünü olan üniter yapımızdan, Cumhuriyetimizden, demokrasimizden ve diğer kazanımlarımızdan hiç bir taviz vermeden daha ileriye ulaşmaktır.

İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ile taçlanmış Cumhuriyeti ileriye taşımak günlük hadiselerin bu büyük hedefimizi gölgelemesine asla izin vermemeliyiz.
Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, hoş görü, sevgi, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu, aydınlık bir Türkiye özlemiyle, temennisiyle, bayramınızı tebrik ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."


BİR BAŞKA OLUR AYDINTEPE’DE CUMHURİYET ÇOŞKUSU
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bayburt merkezde olduğu gibi ilçesi Aydıntepe’de de büyük bir coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce Aydıntepeli; tören geçişini, folklor ekiplerini ve ilköğretim öğrencilerinden oluşan Mehteran bölüğünü büyük bir ilgi ile izledi.

Kutlamalar sırasında bir konuşma yapan Aydıntepe Kaymakamı Fatih Baysal, “Devletimizin kuruluş aşamasında konulan ilkeleri ve gerçekleştirilen devrimleri ulus olarak ne derece başarıyla özümsediğimizi görmekteyiz.” Dedi.

Baysal konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir savaşın sonucunda elde ettiği büyük bir kazanımdır. Türk Ulusu, Atatürk'ün önderliğinde dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, en değerli varlığımız Cumhuriyeti kurmuştur. Genç Türkiye Cumhuriyeti, gelişmesini kesintisiz sürdürerek adım adım bugünkü düzeyine ulaşmıştır. Cumhuriyet'in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde; Türkiye, eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Egemenliğin kayıtsız, koşulsuz ulusun olduğu bu yeni yönetim biçimi, Türkiye Cumhuriyeti'ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkese birey olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir.

Devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma bilincine erişmiş, etkin bireyi var eden bu anlayış, insanlığın ortak değeri olan uygarlığın gelişimine büyük katkılar sağlamıştır. Atatürk ilke ve devrimleriyle de, yeni Türkiye'nin tüm yönleriyle uygar dünyanın etkin bir üyesi olması amaçlanmıştır. Türk Ulusu'nun bu ilke ve devrimleri bilinçli ve kararlı bir biçimde benimsemesi ise, ülkemizin bağımsızlığına, çağdaşlaşmasına ve kalkınmasına olan inancımızın göstergesidir. Cumhuriyet'le birlikte yaşamımıza giren demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimsemeli ve ülkemizin demokratik, laik bir sosyal hukuk devleti olmasının önünde duran tüm engelleri hep birlikte kaldırmalıyız."

Aydıntepe’de gerçekleşen kutlama törenlerine Aydıntepe Kaymakamı Fatih Baysal’ın yanı sıra Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samih Akpulat, diğer kurum müdürleri, öğrenciler, dernekler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’NDEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Bayburt Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ferit Çağ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama yaptı. İşte o kutlama mesajından bazı bölümler:
 
"Bizleri esaretten kurtarıp özgür olmamızı sağlayan, Ulus ile devletin kucaklaşmasını gerçekleştiren 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 85. Yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bu vesile ile bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz.

Büyük coşku ve kıvançla girdiğimiz 85'inci yılın, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Bayburt’umuza, yeni kazanımlar getirmesini diliyor, el ele gönül gönüle güzel yurdumuzda huzur, barış ve anlayış içinde kardeşçe yaşanmasını temenni ediyoruz. Atatürkçü düşünce sisteminin yol göstericiliğinde, ülke menfaatlerini şahsi menfaatleri üstünde tutan bilinçli bir toplum ve Cumhuriyet gençliği yetiştirebilirsek o zaman gerçekten Cumhuriyetimize sahip çıkmış oluruz. Eğitim ve kültürü en üst düzeyde kuşaklar yetiştirildiğinde, zaten kazanımlarımız gerçekleşecektir. Büyük Önder Atatürk’ün de işaret ettiği gibi, çağdaş uygarlık seviyesine erişilmiş olacaktır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 85. yılını en içten ve en kalbi duygularımla kutluyor, daha nice yıllara erişmek dileklerimizle saygıları sunuyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.