Bunu yapmayan 875 TL ceza ödeyecek!

Gerçeğe aykırı ikametgah beyanda bulunanların tespiti halinde idari para cezası uygulanacak.

Bunu yapmayan 875 TL ceza ödeyecek!
Bayburt Postası - Gerçeğe aykırı ikametgah beyanda bulunanların tespiti halinde idari para cezası uygulanacağı açıklandı. Yalan beyan verdiği tespit edilen vatandaşlar 5490 sayılı Kanun gereğince yalan beyan verdikleri için 875 TL idari para cezası uygulanacağı kaydedilirken, cezai işleme maruz kalmak istemeyen vatandaşların Ocak 2015 tarihine kadar gerçek adres bilgileriyle birlikte nüfus müdürlüğüne başvuru yaparak kayıtlarını yaptırabileceği belirtildi.

Öte yandan Bayburt Belediyesi de konuyla ilgili vatandaşları uyarmıştı. Geçtiğimiz aylarda kent nüfusunu artırmak için başlatılan ikametgah kampanyasının ardından bu defa uyarı geldi. Bayburt Belediyesi'nden SMS yoluyla yapılan uyarıda, Bayburt'ta ikamet etmesine rağmen adres kaydı başka yerde olanların 5490 sayılı nüfus hizmetleri kanununa göre cezalandırılacağı açıklandı.

Bayburt’ta çok sayıda vatandaşa SMS yoluyla gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

"5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'na göre ilimizde ikamet etmesine rağmen adres kaydı başka yerde olan (köy de dahil) vatandaşlarımıza 875 TL idari para cezası uygulanması öngörülmüştür. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için 20 gün içerisinde adres kayıtlarını şehrimize almaları önemle duyurulur"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cem kaya 9 yıl önce

Hem il disinda olanlara gelin ikametinizi buraya alin diyorlar simdide ceza var mi boyle tezatlik!!!

Avatar
yazıcı 9 yıl önce

iller bankasından fazla almak için vatandaşı böyle bir belediye görülmedi hizmet et vatandaş göç etmesin slogan bu olmalı yoksa tehdit ile kendi halkını zor duruma düşürmek ancak akp'li belediyelere yakışırlılığının en basit örneği olursun.

Avatar
Ahmet Tanpınar 9 yıl önce

ben düzceye göç ettim ama ikametgahım henüz bayburtda, orda oy kullanmayı planlıyordum demekki almamız gerek teşekkürle bayburt belediyesi