Bayburt bir kirlilikten daha kurtuluyor

Cumhuriyet caddesine  hakim bir bölgede 17 yıl önce yapımına başlanan ve kaçak kat çıkılan binanın 5. katı için Bayburt Belediyesi tarafından yıkım kararı alındı. El değiştiren binanın yeni sahibine bildirilen karar önceki gün uygulanmaya başlandı. Tamamlanmamış olması ve inşaat halinde beklemesi nedeniyle, çirkin görüntüye sebep olan bina hakkında alınan yıkım kararı bölge sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Yıkım masrafları binanın yeni sahibi tarafından karşılanan bu uygulama, Bayburt’ta çok uzun yıllar sonra kaçak kat konusunda alınan ve uygulanan ilk karar oldu.

Bayburt bir kirlilikten daha kurtuluyor

Bayburt bir kirlilikten daha kurtuluyorCumhuriyet caddesine  hakim bir bölgede 17 yıl önce yapımına başlanan ve kaçak kat çıkılan binanın 5. katı için Bayburt Belediyesi tarafından yıkım kararı alındı. El değiştiren binanın yeni sahibine bildirilen karar önceki gün uygulanmaya başlandı. Tamamlanmamış olması ve inşaat halinde beklemesi nedeniyle, çirkin görüntüye sebep olan bina hakkında alınan yıkım kararı bölge sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Yıkım masrafları binanın yeni sahibi tarafından karşılanan bu uygulama, Bayburt’ta çok uzun yıllar sonra kaçak kat konusunda alınan ve uygulanan ilk karar oldu.



Yıkım kararı hakkında kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı H.Ali Polat, “Karkas halinde bekleyen binanın el değiştirmesi sonucu, yeni mülk sahibi ruhsatsız olan kat konusunda sorun çıkarmadan yıkıma başladı. Alınan yıkım kararı normalde Belediye tarafından uygulanır ama mülk sahibi bu sorumluluğu yüklenebileceğini söyledi. Belediye olarak bu anlayıştan ötürü kendilerine teşekkür ettik. İlimizin görsel anlamda bir kirlilikten kurtulduğunu söyleyebiliriz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.