100 Esnaf, Kayışkıran’da bir araya geliyor

Esnaf ve sanatkarların bir araya gelerek oluşturdukları kooperatif, ikinci yılında ciddi bir hamle yaptı. Kayışkıran mevkisinde arsa alan kooperatif, işyeri olmayanlar dahil olmak üzere 100 esnafı bir araya getirecek projenin temellerini attı. Projeyi 3 yıl içerisinde bitirmeyi hedefleyen kooperatif üyeleri, dükkanların ihtiyaca göre tasarlandığını açıkladı. Kayışkıran mevkisinde yapılacak olan Kayışkıran Toplu İşyeri Yapı Kooperatifinin temel atma törenine Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı H.Ali Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İl Müftüsü Peyami Güngör, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Meclis üyeleri ve kalabalık bir esnaf grubu katıldı. Kooperatif Başkanı Zafer Sankur, temel atma töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

100 Esnaf, Kayışkıran’da bir araya geliyor

Vali Kerem Al düğmeye basarak inşaatı başlattıEsnaf ve sanatkarların bir araya gelerek oluşturdukları kooperatif, ikinci yılında ciddi bir hamle yaptı. Kayışkıran mevkisinde arsa alan kooperatif, işyeri olmayanlar dahil olmak üzere 100 esnafı bir araya getirecek projenin temellerini attı. Projeyi 3 yıl içerisinde bitirmeyi hedefleyen kooperatif üyeleri, dükkanların ihtiyaca göre tasarlandığını açıkladı. Kayışkıran mevkisinde yapılacak olan Kayışkıran Toplu İşyeri Yapı Kooperatifinin temel atma törenine Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı H.Ali Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İl Müftüsü Peyami Güngör, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman, Meclis üyeleri ve kalabalık bir esnaf grubu katıldı. Kooperatif Başkanı Zafer Sankur, temel atma töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Kooperatif Başkanı Zafer Sankur“2006 yılında kurulan kooperatifin amacı işyeri olmayan esnafımıza işyeri kazandırmaktır. 2007 yılında aldığımız bu arsanın tapu işlemlerini tamamladık. Burada toplam alan 70 dönümdür. 15.000 m² si kapalı alan olarak yaklaşık 100 dükkândan oluşacaktır. Dükkânlarımızın 75–150 ve 300m² olarak esnaflarımızın ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanmıştır. Hedefimiz üç yıl içerisinde kooperatifimizi tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmektir.”

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı H.Ali Polat ise şunları söyledi:

Kooperatif, işyeri olmayanlar dahil olmak üzere 100 esnafı bir araya getirecek “Gelişen ve değişen dünyada insanın kıymetinin daha iyi anlaşıldığını tespit etmekteyiz. Kültürümüzde de insan zaten her şeyin temelidir. Hizmet sektöründe çalışan herkesinde kendisine şekil vermesi gerekmektedir. Temelini atacağımız tesisinde hedefi insandır. Buradaki tesisi ne kadar entegre hale getirebilirsek Bayburt ekonomisine o kadar katkı sağlamış oluruz. Esnaf arkadaşlarımıza şunu tavsiye ediyorum, hizmetin kalitesini artırmak için beraber hareket etmemiz gerekiyor. Bu tür organizasyonların altından kalkmak için güçlerimizi birleştirmeliyiz. Biz belediye olarak elimizden gelen desteği vereceğimiz bilinmelidir.”

Törende kürsüye son gelen ise Bayburt Valisi Kerem Al oldu. Al, şunları söyledi:

Projenin, 3 yıl içerisinde bitirilmesi ve hayata geçirilmesi planlanıyor“Temelini attığımız bu girişim umutlarımızı artırmaktadır. Bu tesisi kurmak için bir araya gelenleri tebrik ediyorum. Bayburt’umuzun çalışma ekonomisine katkı sağlamasını temenni ediyorum. Sanayi sitemizin, organize sanayi sitemizle birlikte önemli işler göreceğini umut ediyorum. Tesisin hayırlı olmasını diliyorum.”

Program, Bayburt İl Müftüsü Peyami Güngör’ün yaptığı dua ve kesilen kurban ve temel atma töreni ile son buldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.