Köprü isimleri sil baştan

Bayburt Belediyesi tarafından 2014 yılında köprü ve caddelere verilen isimler kaldırıldı. 2014 yılında belediye meclisinin aldığı kararla verilen isimler geçtiğimiz günlerde yeniden belediye meclisinin gündemine geldi.

Köprü isimleri sil baştan
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi tarafından 2014 yılında köprü ve caddelere verilen isimler kaldırıldı. 2014 yılında belediye meclisinin aldığı kararla verilen isimler geçtiğimiz günlerde yeniden belediye meclisinin gündemine geldi. MHP meclis üyelerinin verdiği teklifle gündeme gelen köprü ve cadde isimleri AK Partili meclis üyelerinin de desteği ile kaldırıldı.

16 meclis üyesinin verdiği ortak kararla kaldırılan köprü isimlerinin yerine ise yeni isimler konulmadı. Köprü ve caddelere yeni isimlerin konulmasının ise ortak istişare ve detaylı bir kamuoyu yoklamasının ardından gerçekleşeceği öğrenildi.
 
Öte yandan 2014 yılında alınan kararla Türk siyasetinin önemli isimleri Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Ermeni mezaliminde şehit edilen Bayburt Belediye Başkanı Hafız Süleyman, Bayburt eski Milletvekili Doç. Dr. Ülkü Güney, Bahattin Elçi, Fetani Battal ve Gümüşhane Milletvekili M. Orhan Akkoyunlu'nun isimleri şehir merkezindeki köprülere, Bayburt eski milletvekilleri Akif Kocaman ve Şaban Kardeş'in isimleri ise caddeye verilmişti.

Halk arasında Cemiyet Köprüsü ismiyle bilinen, yasal adı Çaykara Köprüsü'ne ise Erzincan Belediyesi'nin desteğiyle demir korkuluklar yapılmış, ardından bu desteğe karşı jest olarak Erzincan Köprüsü tabelası asılmıştı. Belediye Meclisi tarafından alınan son kararla bu köprüdeki tabela da kaldırılacak.     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hüsnü alemdaroğlu 9 yıl önce

istanbulda "yavuz sultan köprüsü*bayburtta,da"abdülvehhab gazi köprüsü*neden
olmasın.!!(ulusal isim).!,saygı ile.,..

Avatar
selami sancakdaroğlu 9 yıl önce

sayın yöneticilerimiz bayburt umuzda bazı valilerinde apartımanlarda ismi var bunlarda kaldırılmalı .

Avatar
Şaban 9 yıl önce

Helal olsun size....!!!??? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Avatar
medet polat 9 yıl önce

öncelikle eski sanatçılara verilmeli