Kalkınma Ajansı'nın ilk toplantı heyecanı

Erzurum-Erzincan-Bayburt İlleri Kalkınma Ajansı 1. Yönetim Kurulu Toplantısı Erzurum Valisi Sami Bulut başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Sami Bulut, Türkiye'nin önemli sorunlarından birisinin bölgesel gelişmişlik farkı olduğunu söyleyerek, kurulan kalkınma ajansı sayesinde bölgesel ve yerel kalkınmaya hız kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti. Sürdürülebilir ve dengeli bir sürece kavuşturmak için kamuda çalışan kurumlara ihtiyaç bulunduğuna vurgu yapan Vali Bulut, şöyle konuştu:

Kalkınma Ajansı'nın ilk toplantı heyecanı
Erzurum-Erzincan-Bayburt İlleri Kalkınma Ajansı 1. Yönetim Kurulu Toplantısı Erzurum Valisi Sami Bulut başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Sami Bulut, Türkiye'nin önemli sorunlarından birisinin bölgesel gelişmişlik farkı olduğunu söyleyerek, kurulan kalkınma ajansı sayesinde bölgesel ve yerel kalkınmaya hız kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Sürdürülebilir ve dengeli bir sürece kavuşturmak için kamuda çalışan kurumlara ihtiyaç bulunduğuna vurgu yapan Vali Bulut, şöyle konuştu:

 Kalkınma Ajansı'nın ilk toplantı heyecanı"Erzurum-Erzincan-Bayburt'un Kalkınma Ajansı aracılığıyla, mevcut doğal ve ekonomik potansiyelleri daha iyi değerlendirilecek, gerek ulusal kaynaklar gerekse AB Fonları kullanılarak projeler hazırlanıp bunlara finansman sağlanacaktır. Ajansın faaliyete geçmesiyle bölgemizdeki sosyo-ekonomik kalkınma faaliyetleri hızlanacak ve gelişmiş bölgelerle aramızdaki kalkınmışlık farkı asgariye inecektir. Kalkınma Ajansı'nın amaçlarını kısaca özetleyecek olursak; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlayarak yerel potansiyeli harekete geçirmek, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmaktır."

Vali Bulut, kalkınma ajanslarına verilen bazı önemli görevleri ise şöyle sıraladı:

"Yerel yönetimlerin plânlama çalışmalarına teknik destek sağlamak, bölge plân ve programlarının uygulanmasını sağlayıcı faaliyet ve projelere destek olmak, bu kapsamda desteklenen faaliyet ve projelerin uygulama sürecini izlemek, değerlendirmek ve sonuçlarını Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığına bildirmek. Bölge plân ve programlarına uygun olarak bölgenin kırsal ve yerel kalkınma ile ilgili kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve bu kapsamdaki projelere destek sağlamak. Bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek. Belki de en önemli görevlerinden bir tanesi de kendisine tahsis edilen bölgesel gelişmeye yönelik, iç ve dış kaynaklı fonları, bölge plân ve programlarına uygun olarak kullanmak veya kullandırmak. Bölge illerinde yatırımcıların, kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idarî iş ve işlemlerini, ilgili mevzuatta belirtilen süre içinde sonuçlandırmak üzere tek elden takip ve koordine etmek."

Toplantıda ayrıca kalkınma ajansının isminin ve ambleminin belirlenmesi, Erzurum-Erzincan ve Bayburt İlleri Kalkınma Birliği'nin Kalkınma Ajansı'na devri, Kalkınma Ajansı'nın geçici ve daimi hizmet binalarının tespiti ile genel sekreter seçimi, yetkileri ve personel istihdamı ile ilgili konular da görüşüldü.
 
Erzurum Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Kalkınma Ajansı toplantısına Devlet Planlama Teşkilatı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Ahmet Yaman katıldı. Toplantıya Erzurum’dan Vali Sami Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, İl Genel Meclisi Başkanı Fakirullah Temir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muammer Cindilli; Erzincan’dan Vali Ali Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Kartal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç; Bayburt’tan ise Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Bekir Çetin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Genç katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.