Emekliye hem zam hem promosyon müjdesi

SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri, bu yaz çifte kazanç elde edecek.

Emekliye hem zam hem promosyon müjdesi
11 milyon emekli, hem zam hem promosyon alacak. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri, bu yaz çifte kazanç elde edecek. Zam oranının tüm emekliler için yüzde 5, promosyonun da 500 lira olması bekleniyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı ise bu yılın ilk yarısında gerçekleşen enflasyon kadar olacak. Bu da Temmuz ayı başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak verilerle ortaya çıkacak. Takvim'in haberine göre,uzmanlar, ilk 6 aylık dönemdeki enflasyonun yüzde 4-5 seviyesinde olacağı tahminlerini yapıyor. Eğer 6 aylık enflasyon yüzde 5 çıkarsa, tüm emekliler yüzde 5 zam almış olacak.

Emeklilerin ayrıca yaz aylarında promosyonu cebine koyması hedefleniyor. Çalışma Bakanlığı, bankalarla sıkı pazarlık yürütüyor. Bakan Süleyman Soylu da geçen hafta, "Yaz başına kadar meselede bir noktaya geliriz" açıklaması yaptı. Edinilen bilgiye göre; pazarlıklarda, emeklilere 3 yıllık dönem için ödenecek promosyonda 600 liraya ulaşıldı. Bakanlık, bu tutarın üzerine çıkılması için çalışıyor. Memurlarınkine benzer bir rakamda uzlaşılırsa, emekliler 3 yıllık dönem için 900 lira alabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.