Bayburt'ta 4 yatırım teşvik aldı

Son 15 yılda Ardahan ile birlikte en az teşvikli yatırımın alındığı iki ilden biri olan Bayburt, 2015'te yine Ardahan ile birlikte en az teşvikli yatırım belgesi alan il oldu.

Bayburt'ta 4 yatırım teşvik aldı
Bayburt Postası - Bayburt, 2015’te 4 teşvikli yatırım belgesi alındı. Ekonomi Bakanlığı teşvikli yatırım verilerini güncelledi. Son 15 yılda Ardahan ile birlikte en az teşvikli yatırımın alındığı iki ilden biri olan Bayburt, 2015'te yine Ardahan ile birlikte en az teşvikli yatırım belgesi alan il oldu. 

Bölgeler arası ekonomik dengesizlikleri gidermek ve istihdam yaratmak amacıyla devlet tarafından desteklenen yatırımcılar, verilere göre Bayburt’a yine pek ilgi göstermiyor. 2012 yılında yürürlüğe giren Yeni Teşvik Paketi’ne göre 5. Bölgede yer alan Bayburt, her dönem olduğu gibi bu yıl da en az teşvikli yatırım alan il oldu.

Teşvikli yatırımlara ilişkin verilerin paylaşıldığı 2001 yılından itibaren Türkiye geneli illere göre de en az teşvikli yatırımın yapıldığı Bayburt, aynı zamanda halen yabancı sermayeli yatırımın ise hiç uğramadığı illerden biri konumunda. 

15 yılda, 37 teşvik belgesi

Yatırım hacminin arttırılması amacıyla, önceliği olan yörelere daha çok olmak üzere, yatırımcıya sunulan desteklerden pay alan illere ait verilere göre son 15 yılda bölgesel ve genel bazda 37 teşvik belgesi alan Bayburt, iller sıralamasında yine sonuncu olmaktan kurtulamıyor. Verilere göre 2001 yılından itibaren bölgesel bazda 10, genel bazda 27 teşvik belgesi alan Bayburt, 15 yıllık süreçte iller sıralamasında Ardahan’ın ardından sondan ikinci oldu.

Bu yıl ise Kasım ayı itibariyle ülke genelinde 3 bin 631 adet yatırım teşvik belgesi düzenlenirken, özel sektörce hiç teşvik alamayan Bayburt’un ülke genelindeki payına düşen yatırım sayısı 4 olarak açıklandı. Ülke genelinde 81 milyar 598 milyon lirayı bulan teşvikli yatırım tutarından 39 milyon liralık pay alan Bayburt’un söz konusu yatırım kapsamında istihdam edilen kişi sayısının da 115 kişi olduğu açıklandı.

6. bölgede yer almayı bekleyen Bayburt'a, 5. bölge ne getirdi?

Yeni Teşvik Paketi’nin yürürlüğe girdiği 2012 yılından itibaren ise en fazla yatırım alan ve en az yatırım alan iller değişmedi. 2012 ve 2015 arası dönemde 319 yatırımın teşvik belgesi aldığı Kahramanmaraş ilk sırada yer alırken, 12 yatırımın teşvik belgesi aldığı Bayburt yine sonuncu oldu.

Yatırım hacminin arttırılması amacıyla önceliği olan yörelere daha çok olmak üzere yatırımcıya sunulan desteklerden pay alan illerin 6 bölgeye ayrıldığı teşvik sisteminde 5. bölgede yer alan 15 ilin yeni teşvik sisteminin yürürlükte olduğu dönem içerisinde aldığı teşvik belgesi sayıları şöyle:


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.