Bağ-Kur’luya erken emeklilik fırsatı!

Günü ve yaşı dolmasına rağmen borcu kalan Bağ-Kur esnafı, prim borçlarını ödemediği için sigortalılık süresinden sayılmayan süreler için kredi alıp emekli olabilecek.

Bağ-Kur’luya erken emeklilik fırsatı!
Bayburt Postası - Bağ-Kur’luya bir müjde daha. Günü ve yaşı dolmasına rağmen borcu kalan Bağ-Kur esnafı, prim borçlarını ödemediği için sigortalılık süresinden sayılmayan süreler için kredi alıp emekli olabilecek.

2008 yılında gerçekleştirilen sosyal güvenlik reformu sonrasında, SGK’ya kayıtlı olmalarına karşın beş yılı aşan süreye ilişkin prim borcu bulunan Bağ-Kur’luların, prim borçlarını ödemediği için sigortalılık süresinden sayılmayan söz konusu primlerin, 2011 yılında çıkartılan 6111 sayılı Kanun ile peşin olarak ödenmesi şartıyla emekli olma imkânı sağlanmıştı. 2011’de Bağ-Kur’luya tanınan bu yeni düzenlemeye benzer bir müjde daha geldi.

Bir süre önce yayınlanan Torba Yasa’ya göre prim borcu olduğu için daha önce sigortalılık süresi durdurulan Bağ-Kur’luların 2014 yılının sonuna kadar SGK’ya başvuruda bulunmaları ve durdurulmuş sürelere ilişkin hesaplanan tutarları ödediği takdirde söz konusu süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilecek.

En geç 31 Aralık 2014’ kadar başvuruların yapılacağı ve 2 Şubat 2015’e kadar da prim borçlarını ödemediği için sigortalılık süresinden sayılmayan söz konusu primleri ödemeleri halinde, borcundan dolayı emekli olamayan binlerce Bağ-Kur'lu hemen emekli olabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.