Öğrenciler 'Edebiyat Sokağı'nı çok sevecek

Milli İrade Anadolu Lisesi'nde 'Edebiyat Sokağı' oluşturuldu.

Öğrenciler 'Edebiyat Sokağı'nı çok sevecek
Bayburt Postası - Böyle bir fikri ortaya koyan ve okul idarecilerinin desteği ile sokağı oluşturan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muharrem Daştan, projenin bazı illerde uygulandığını, kendilerinin projeyi daha geliştirerek hayata geçirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin edebiyata olan ilgisinin artırılması için düşünülen projenin 1 aylık çalışma sonrasında hayata geçtiğini ifade eden Daştan, "Okulumuzun 1. katının koridorunun duvarlarına ve merdivenlerine Divan Edebiyatı, Tanzimat Edebiyatı, Servet-i Fünun Edebiyatı, Milli Edebiyat, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı, Çağdaş Türk Dünyası Edebiyatı, Batı Edebiyatı gibi dönem ve toplulukların birbirinden güzel örnekleri işlendi. Çeşitli şair, yazar ve mütefekkirlerin fotoğrafları, şiirleri, edebi kişilikleri ve sözlerinin yer aldığı materyaller duvarlara yerleştirildi. Çıkarılan okul dergileri sergilendi. Bu materyallerin yanında koridor, sokak havası estiren çeşitli aksesuarlar, tavan resimleri, levhalar, banklar, çiçekler, sokak lambalarıyla donatıldı. Ayrıca koridorun bir köşesinde duvarlara kitaplıklar yerleştirilip, banklar konulup kitap okuma köşesi oluşturuldu" dedi. 

Öğrencilere edebiyatı sevdirmek, boş vakitlerinde kitap okuyabilecekleri nezih bir mekan oluşturmak, önemli edebiyatçılarla ilgili bilgilere kolayca ulaşmalarını sağlamak, okulu daha çok sevdirecek bir ortamı öğrencilere sunmak gibi misyon üstlenen proje, diğer okullar için de iyi bir örnek teşkil ediyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
www.okuldonanimlari.net 4 yıl önce

Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederim edebiyat sokağı posterleri çok güzel olmuş

Avatar
Öğretmen 5 yıl önce

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinde koridorun biri Edebiyat sokagina dönüştürüldü ve öğrenciler için çokda yararli oldu Edebiyat öğretmenimiz Cihan Şaka oluşturdu.