Prof. Kamalak, Bayburt’ta konuştu

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin “Saadet kazanınca Bayburt kazanacak” adlı mitinginde konuştu.

Prof. Kamalak, Bayburt’ta konuştu
Bayburt Postası - Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, partisinin Bayburt mitinginde konuştu. Bayburt Valiliği önünden partililere seslenen Prof. Kamalak, “Bana çok daha önce Bayburt’un kararını vermiş olduğunu söylemiştiler. Bu muhteşem tabloyu gördükten sonra Bayburt’un kararını verdiğini ve Fatih Burak beyin seçildiğini daha iyi gördüm” dedi.

Gümüşhane Belediyesi Mehteran takımının verdiği konserle başlayan mitingde, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur ve Saadet Partisi Bayburt Belediye Başkanı adayı Fatih Burak birer konuşma yaptı.

Partililerin ‘Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak’ sloganları eşliğinde kürsüye gelen Genel Başkan Kamalak, “Bu seçimlerde Belediye Başkanlarımızı seçeceğiz. Halkın saadetini, insanı esas alan belediyecilik temin edebilir. Bunun da adresi Saadet Partisi'dir. Belediyecilik bizim, milli görüşün işidir. 1994 yılındaki mahalli seçimlerinde, bir oy patlamasına vesile olmuştuk. 29 ilin belediye başkanlığını kazanmıştık. Türkiye'nin 1. partisi olmuştuk. Zamanla yazık ki, bir kısım kardeşlerimiz milli görüşten koptular. Şimdi belediyecilik halktan koptu. Belediyecilik, yolsuzluk ve rüşvet batağına saplandı. Gönül yıkmak için değil, gönülleri yapmak için çıktık yollara. Biz, Türk, Kürt, Laz, Alevi, Çerkes 76 milyon, kardeşler topluluğuyuz. Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz. Dürüst siyaset için adres Saadet Partisi'dir” dedi.



Konuşmasında Bayburt’un göç sorununa değinen Kamalak, “Bayburt’umuz sürekli göç veriyor. İş ve aş yok çünkü. Sürekli bir şekilde diyarı gurbete gidiyor. Herhalde takdir edersiniz ki vali veya müdür olmak için gitmiyor. Karnını doyurmak için gidiyor. Peki, gittiği yerde memnun mu? Hiç sordunuz mu? Hayır... Bayburt’ta doyamadığı için gidiyor. Türkiye’de aynı şekilde işsizlerin sayısı 3 milyon artmış durumda. Döviz cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Faiz 3 ay içerisinde 3’e katlandı” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin İslam Birliği’ni kurabilmesi için tek adresin Saadet Partisi olduğunu ifade eden Kamalak, şunları söyledi: 

“30 Mart’ta seçimler yapılacak ama 31 Mart’ta işimiz bitmeyecek, Türkiye’nin yönünü de belirleyeceksiniz. Türkiye İslam ülkelerine öncü mü olmalı yoksa Batı’ya uydu olarak mı kalmalı. Türkiye İslam Birliği’ni kurmalı, yoksa Avrupa Birliği’nin kapısında 55 yıldan beri olduğu gibi hazır olda mı durmalıdır. Türkiye’de mazlumlara umut mu olmalıdır, yoksa zalimlere Irak’ta, Libya’da olduğu gibi zalimlere destek vermelidir. Türkiye İslam Birliğini mi kurmalı yoksa Haçlı Birliğine mi girmelidir? İşte 30 Mart günü sandığa atacağınız her bir oyla bu soruya cevap vermiş olacaksınız. Eğer İslam Birliği’ni kurmalı, kardeşlerinin yanında yer almalı diyorsanız, hangi partiye mensup olursanız olun adres Saadet Partisi’dir.”

Bayburt’un kararını verdiğini ve Fatih Burak’ın seçimi kazandığını söyleyen Kamalak, konuşmasını şöyle tamamladı :

“Bana öncesinde Bayburt’un kararını vermiş olduğunu demiştiler. Bu muhteşem tabloyu gördükten sonra Bayburt’un kararını verdiğini ve Fatih Burak beyin seçildiğini gördüm. Can dostlarım hangi partiden olursanız olun, hepimiz kardeşiz, buyurun alana doğru. Eğer bu muhteşem tablodan dolayı meydanımızda yer kalmadıysa şuna inanınki gönlümüzde her daim yeriniz hazır.”

Genel Başkan Kamalak’ın öncesinde konuşan Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Osman Nuri Temur, propaganda sürecinde yaşanan olumsuzlara değindi. Temur, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:



"Makamlar, mevkiler ve ihaleler karşısında duruşumuzdan vazgeçmedik"


“5 ay öncesinde pırlanta gibi bir adayla karşınıza çıktık. Bu gösterdiğiniz teveccüh 30 Mart’ta inşallah Saadet zaferiyle sonuçlanacaktır. Maalesef üzülerek söylüyorum Fatih Burak’ın Bayburt'ta belediyeyi kazanacağını anlayan bir takım arkadaşlar gayri ahlaki propaganda yapıyorlar. Yok efendim Saadet Partisi birileriyle anlaşmış diye. Biz Saadet Partililer olarak 40 yıl boyunca ideal ve ilkelerimizden asla vazgeçmedik. Menfaatler, makamlar mevkiler, ihaleler karşısında asla duruşumuzdan vazgeçmedik."

"Tren yolu imza kampanyasına destek verseydiniz"


"Saadet Partisi’nin bu gücünden dolayı bazıları telaşı kapılarak imza kampanyalarına başladılar. Türkiye tarihinde ilk defa bir teşkilat imza kampanyası yaparak Başbakan’ı Bayburt’a çağırıyor. Başbakan bizim ikinci vekilimiz. Bizler beklerdik ki bu meydanda Bayburt için hayati öneme sahip olan tren yolu için başlatmış olduğumuz bu imza kampanyasına destek verselerdi de tren yolu Giresun lobisine kurban olmasaydı. Bayburt için bu şans elimizden gitti. Son 1 ay içerisinde Bayburt’ta bir takım arkadaşlarımız insanlarımızı teditler ve şantajlarla oy avcılığına giriştiler. Yüzlerce insana iş vaadinde bulunuyorlar. Allah şahittir ki böyle bir işe girişmedik. Seçimin son günlerinde para ve erzak dağıtılacağı söyleniyor. Bunların hepsi sizlere helal olsun. Bu paralar sizin vergilerinizle hazineden gelen paraları dağıtıyorlar. Ama oy vereceğiniz zaman gelecek nesli, önce ahlak ve maneviyat diyen bir nesli düşünün.”   

"Bayburt’umuzu beş yıldızlı hizmetlere kavuşturmak için, belediyemizin beş kuruşu israf edilmesin diye geliyoruz. Bayburt’un hizmetkârı olmak için geliyoruz" diyen Fatih Burak ise şunları söyledi:

“Bu muhteşem tabloya baktığımızda ya belediye biz alır, ya biz belediyeyi diyen azmi görüyorum.  Bu meydanda Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, Milliyetçi Hareket Partisi’nden, Büyük Birlik Partisi’nden, Cumhuriyet Halk Partisi’nden olan kardeşlerimi görüyorum. Onların emaneti ehline vereceğine adım gibi inanıyorum. Yüz gülen bir Bayburt için,  yaşanabilir bir Bayburt için, refah dolu huzur dolu bir Bayburt için yeniden geliyoruz. Hak edene hakkını vermeye geliyoruz.  Bayburt’umuzu beş yıldızlı hizmetlere kavuşturmak için, belediyemizin beş kuruşu israf edilmesin diye geliyoruz. Bayburt’un hizmetkârı olmak için geliyoruz.  Reklam panoları doldurmak için değil, halkın duasını almak için geliyoruz. Yerin altında hesap verileceğinin şuuruyla yerin üstünü imar etmeye geliyoruz.”   

Miting programı, SP Bayburt belediye başkan adaylarının tanıtımıyla son buldu.



Mitingden notlar:

* Partililer tarafından Maden Köyü girişinde karşılanan Prof. Kamalak, konvoylar eşiliğinde Bayburt'a geldi.

* Cuma namazını Ulu Camii'de kılan Genel Başkan Kamalak, yol üzerindeki esnaflarla da görüşerek miting alanına geldi.

* İl Başkanı Osman Nuri Temur ve Belediye Başkan adayı Fatih Burak'ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Prof. Kamalak, Bayburtspor atkısıyla çıktığı meydanda "3. Lig yolun Bayburtspor'a başarılar diliyorum" dedi. 

* Prof. Kamalak'ın konuşması esnasında partililerce "Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak", "Bayburt seninle gurur duyuyor", "Bayburt Fatih'ini bekliyor" sloganları atıldı.

* İl, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının kürsüye çağrıldığı mitingin ardından ikindi namazını Yeni Camii'de kılan Prof. Kamalak, yarın yapılacak Bingöl mitingine katılmak üzere Bayburt'tan ayrıldı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mert 10 yıl önce

Maşaallah.. Şimdi diğerleri düşünsün.. Rabbim yardımcınız olsun

Avatar
Abdullah 10 yıl önce

Gerçekten Bayburt merkezdeki insanların oluşturduğu güzel ve kalabalık bir miting olmuş saadet partisini tebrik ederim cok organize bir mitingdi

Avatar
Alperen Yetişen 10 yıl önce

Kamalak efendi belediyecelik sizin işiniz de Bayburtu hazır lokma görüp bayburta saldırmayın... Çünkü Bayburtta kaç tane kuran kursu vardı kaç tane kaldı araştır bak ve kimin döneminde kapandı bak... bugün ortalık yeşillik saadetliler meydana çıkar atar tutar... siz varya cuntadan korktuğunuz kadar Allahtan korksaydınız o zaman milli görüşçü olurdunuz...

Avatar
Yasin 10 yıl önce

Güzel bir kalabalık olmuş Bayburtumuz için hayırlı olsun

Avatar
Cengaver 10 yıl önce

Önce sokak afislerinde "Rüşvet alanda verende mel'undur" hadis i kudsisini yaz. Sonra da rüşvetin içinde yüz. Umarim Sn Kamalak'ın ekibi de onlar gibi yapmaz. Guven ver sonra da götürebildiğin kadar götür. Doyma usanma bilme. Sonra da ona buna sataş, iftira at. Yazık ve dahi çok günah...