Bu seçim bitmeyecek gibi!

Bayburt'ta tam 3 köyde muhtar adayları yenişemedi...

Bu seçim bitmeyecek gibi!

Seçimler bitti ama tartışması bitmiyor… Türkiye’nin bir çok bölgesinde, yapılan itirazlar seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanma sürecini uzatıyor!

Bayburt’ta da durum pek değişik değil!

AK Parti’nin yaptığı itirazla Aydıntepe, Saadet Partisi’nin yaptığı itiraz ile de Gökçedere henüz netleşmiş değil.



Muhtar seçimlerinde yaşanan sorun ise daha başka! Bayburt'ta tam 3 köyde muhtar adayları yenişemedi. Yani çıkan oylar eşitti.

Kıratlı, Yedigöze ve Aydıncık köylerinde muhtara adayları eşit oylar aldı. Sorun da zaten bu eşitlikten sonra çıktı.

Kıratlı’da son durum

Bayburt merkeze 23 kilometre uzaklıkta bulunan Kıratlı Köyü'nde gerçekleşen muhtarlık yarışında 2 muhtar adayına da eşit oy çıktı.

89 seçmenin oy kullandığı Kıratlı Köyü'nde, mevcut muhtar Necati Özoğul ve rakibi Nevzat Çiçek'e 43'er oy aldı. 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimler için her iki adayda oyların yeniden sayılması için YSK'ya itiraz başvurusunda bulundu.

Yedigöze’de son durum

Bayburt merkeze 19 kilometre uzaklıktaki Yedigöze köyünde iki adayın yarıştığı seçimler beraberlikle sonuçlandı. 59 seçmeni bulunan Yedigöze köyündeki seçimlerde mevcut muhtar Zülgani Okumuş ve diğer aday Mehmet Koçyiğit 29'ar oy aldı. Bir seçmen ise her iki adayın da oy pusulasını zarfa koyduğu için oyu geçersiz sayıldı.

Her iki adayda oyların yeniden sayılması için YSK'ya itiraz başvurusunda bulundu.

Aydıncık’ta itiraz yoktu, son çare olarak kura çekildi ama beklenen itiraz kuranın ardından geldi

Seçim sonunda muhtarı belirlenemeyen bir diğer köy ise  Aydıncık oldu. Aydıncık Köyü'nde Osman Bayrak ve İsmail Haşlak'ın yarışında adaylara 29'ar oy çıktı. 58 seçmenin oy kullandığı seçimlerde geçersiz oy bulunmadığı ve herhangi bir itiraz olmadığı için sandık kurulu başkanı kura çekimine karar verdi. Kura, mevcut muhtar Osman Bayrak'ın lehine sonuçlanınca diğer aday İsmail Haşlak tarafından itiraz edildi.

Belirsizliğini koruyan köy muhtarlarını, yeniden yapılacak sayımlar sonrası sonuç değişmediği takdirde, YSK tarafından yapılacak kura sonunda belirlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Forza İsmail 10 yıl önce

Aydıncık köyü muhtar adayı İsmail Haşlak'ın bu görevi layıkıyla yapacağını düşünüyorum.. İnşalllah İsmail bey kazanır

Avatar
Nadir69 10 yıl önce

İki üniversite bitirmiş üçüncüsünü okuyan, Bayburt'a belediye başkanı adayı olması gerekirken sen gitmişsin aydıncık köyüne muhtar adayı olmuşsun. Köyde sana gereken değeri vermemişler ama biz seninleyiz devrik muhtar İsmail... Parti kur sana çalışalım gerekirse ))