Tütün ve alkol satışında yeni dönem

Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan tütün ve alkol satış belgesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı mülki amirlikler tarafından verilecek.

Tütün ve alkol satışında yeni dönem
Bayburt Postası - Tütün ve Alkol satış belgesi ile ilgili yeni bir dönem başladı. Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan tütün ve alkol satış belgesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı mülki amirlikler tarafından verileceği açıklandı.

Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, bakanlık ile TAPDK arasında tütün mamulü, alkol ve alkollü içki satıcıları tarafından yapılacak, satış işlemlerine ilişkin yeni protokolün 25 Kasım 2013 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

2003 – 2013 yılları arasında düzenlenen ve geçerliliğini korumakta olan satış belgeleri için 2014 yılı süre uzatım işlemi gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, süre uzatım işlemi yapmayanların Nisan ayından itibaren yeni ürün tedarik edemeyeceği ve mevcutlarındaki ürünlerin ise Nisan ayı sonuna kadar belgelerinin verdiği yetki çerçevesinde tasfiye edileceği vurgulandı.

Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımız ile TAPDK arasında tütün mamulü, alkol ve alkollü içki satıcıları tarafından yapılacak, satış belgesi ve nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi başvurularının kabulü, mevzuat çerçevesinde değerlendirilmesi, belgelerin düzenlenmesi ve ilgililerine teslimine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi konularını kapsayan ‘Satış Belgesi İşlemlerinin Yürütülmesine İlişkin Protokol’ 25 Kasım 2013 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Buna göre 26 Aralık 2013 tarihi itibariyle satış belgesi verme işlemleri valilikler tarafından yürütülecektir. Satış belgesi işlemlerine ait sekretarya görevi ise İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’nce yerine getirilecektir. Bu kapsamda ilimizde faaliyet gösteren işletmelere ait satış belgelerinin düzenlenmesi, mevcut belgesi olanlara süre uzatım işleminin yapılması ve mevcut belgelerde adres değişikliği gibi durumlarda yapılacak olan güncelleme işlemleri il müdürlüğümüzce yapılacaktır"

Yeni başvuruda bulunacaklar
 
"Satış belgesi başvurusunda bulunacak olan Gerçek Kişi, Tüzel Kişilik (Şirket), Dernek, Adi Ortaklık, Kamu Kurum Ya Da Kuruluşu veya Askeri Birlikler Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun resmi internet sitesinden kendileri için uygun olan başvuru formunu doldurup, belge bedellerini Ziraat Bankası’nın kurumsal tahsilat hesabına yatırıp ekte belirtilen belgelerin  asıllarıyla ve sistem tarafından verilecek olan başvuru referans numarasıyla il müdürlüğümüze şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir"
 
Süre uzatım işlemleri

"Mevcut belgeleri için süre uzatımı yapacak olanlar, mevcut kurum sicil numaralarıyla Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Hesabına süre uzatım bedelini ödedikten sonra dekontun aslı ve belgeleriyle İl Müdürlüğümüze müracaat edeceklerdir. Kurum tarafından 2003 – 2013 yılları arasında düzenlenen ve geçerliliğini korumakta olan satış belgeleri için 02 Ocak 2014 – 31 Mart 2014 tarihleri arasında 2014 yılı süre uzatım işlemi gerçekleştirilecektir. Belirtilen süre zarfında süre uzatım işlem bedellerini kurum hesabına yatırmayan satıcılar 01 Nisan 2014 tarihi itibariyle yeni ürün (tütün mamulü, alkollü içki) tedarik edemeyecek, mevcutlarındaki ürünleri Nisan ayı sonuna kadar belgelerinin verdiği yetki çerçevesinde tasfiye edeceklerdir. 01 Mayıs 2014 tarihi itibariyle ürün satışına devam ettikleri tespit edilenler hakkında ilgili mevzuatta öngörülen idari yaptırımlar uygulanacaktır”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kakak 10 yıl önce

Bayburt azaldı ben sıkıntı ben sen kötü ben İstanbul fazla günaydın yolu ben belli tayin evet ben Bayburt sevmiyorum ben işçi fabrika yok TBMM kötü İstanbul torpil çok yolu ben Bayburt işçi torpil hayır kaldın ....... çöp sınır Bayburt ....::(((((((((