Ot ve saman alımları başladı

Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği, bölge çiftçisinin kaba yem ihtiyacını karşılamak üzere Bayburt ve Gümüşhane’den ot ve saman alımlarını başlattı.

Ot ve saman alımları başladı

Bayburt Postası - Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği, bölge çiftçisinin kaba yem ihtiyacını karşılamak üzere Bayburt ve Gümüşhane’den ot ve saman alımlarını başlattı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Süleyman Kurt, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin önemli bir ot pazarı olduğuna dikkat çekerek, "Bölge çiftçimizin alışkanlıklarını geçen yıllarda olduğu gibi aynen devam ettirmesi halinde üretim maliyetlerini yükselteceğini, bu sebeple de önemli mağduriyetler yaşamalarından endişe etmekteyiz. Ülke genelinde, bu yıl ot ve saman bol olmasına rağmen bölge üreticisinin genel alışkanlıklarını devam ettirip eylül ayından sonra otunu tedarik etmesi halinde ekim ayından itibaren fiyatların yine arzu etmediğimiz oranlarda yükselebileceğini düşünüyoruz" dedi.

Süleyman Kurt2012 yılında başlatılan kaba yem üretim ve tedarik çalışmalarından çok olumlu sonuçlar aldıklarını söyleyen Kurt, kooperatif olarak ot piyasasını düzenleyerek, 2013 yılında daha çok kooperatifle çiftçinin kaba yem ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtti.

“Mısır silajı mutlaka tercih edilmeli”

Bölge çiftçisinin kaba yem üretim imkanlarının çok sınırlı olduğundan önemli bir kısmını dışarıdan almak zorunda kaldığına dikkat çeken Kurt, "Dışarıdan alınacak kaba yemimizi mutlaka sezonunda, ucuzken almalıyız. Bu konuda bu yıl başlatmış olduğumuz çalışmalar sonuç vermiş, sezonunda kooperatifinden otunu, samanını alan çiftçimiz yıllık vade farksız veya en fazla yüzde 10 vade farkı ile kredisini kullanmış, gelecek fiyat artışlarına karşı korunmuştur. Bununla birlikte hayvanımızı beslerken en ucuz ve en besleyici kaba yem seçeneklerini tercih etmeliyiz. Babadan, dededen kalma bazı alışkanlıklarımızı terk etmeliyiz. Sarı saman başta olmak üzere besleme değeri düşük ancak pahada yüksek kaba yemler yerine besleme değeri yüksek buna karşılık pahada daha az maliyeti olan mısır silajinı mutlaka tercih ederek maliyetlerimizi asgari seviyelere indirmeliyiz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şaban arasan 7 yıl önce

Sayin yetkili ben kars selimden size yazıyorum elimde temiz yulaf balye otu var 1700. Adet acil satılık. 0545 3852154

Avatar
erdal 6 yıl önce

1700 balya satlik yulafim var erzurum horasanda tl0537 744 75 25