Bayburt'ta 278 Bin Dekar Arazi Sulanacak

 Bayburt'ta 2021 sezonunda 278 bin 020 dekar tarım arazisi sulanacak.

Bayburt'ta 278 Bin Dekar Arazi Sulanacak

Bayburt Postası - Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya devam ediyor. Kurumdan yapılan açıklamada, Bayburt'ta 2021 sezonunda 278 bin 020 dekar tarım arazisinin sulanacağı belirtildi. Bayburt il ve ilçelerinde 2021 yılında toplam 278 bin 020 dekar arazide yapılacak sulu tarım ile birlikte 2021 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 100 000 000 TL katkı sağlanması hedefleniyor.

Demirözü sulamasının Bayburt genelinde son derece önemli belirtilen açıklamada, "Bayburt ilinde Demirözü Sulaması çiftçilerimiz için son derece önemli bir yatırımdır. Demirözü Sulaması ile birlikte çiftçilerimizin ürün yelpazeleri genişledi. Tarım ülkeler için stratejik öneme sahip.  İçinden geçilen salgın sürecinde bu çok daha net görüldü. İnşa ettiğimiz baraj ve göletler, sulama kanalları ile iletim hatları sayesinde suyu toprakla buluşturuyoruz. Yaptığımız toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile tarım arazilerini büyütüyoruz. Çiftçimizin gelirini, üretim konforunu yükseltiyoruz. Böylece kırsal alanlardan göçün belli ölçüde önüne geçtiğimiz gibi gıda arz güvenliğinin de teminatı oluyoruz. Bayburt ilimizde geçen yıl sulama sezonunda problem yaşamadık. Bu yılda sulama sezonu sorunsuz devam ediyor. Yaptığımız yatırımlarla bunu sürekli hale getirmek ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Hem suyumuza hem toprağımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.