Stat farklı, skor farklı, taraftar hep aynı!

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) şampiyonluk mücadelesi veren Bayburt Group Özel İdare Gençlikspor’a taraftar desteği sürüyor.

Stat farklı, skor farklı, taraftar hep aynı!
Bayburt Postası - Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) şampiyonluk mücadelesi veren Bayburt Group Özel İdare Gençlikspor’a taraftar desteği sürüyor. Son iki sezondur şampiyonluk hedefiyle mücadele ettiği BAL Ligi 1. Grup’ta müthiş bir galibiyet serisiyle heyecan fırtınası başlatan, ardından puan kayıplarıyla zaman zaman hayal kırıklığı yaşatan sarı lacivertliler için değişmeyen tek bir şey var. O da, şüphesiz taraftar desteği!

Bir zamanların Spor Toto 2. Lig şampiyonu ve Bank Asya 1. Lig eski takımlarından olan Bayburtspor’un emektar taraftarları, 13 yıllık profesyonel futbol özlemine son vermek isteyen amatör lig takımı Bayburt Group Özel İdare Gençlikspor’un hem içeride hem dışarıda en büyük destekçisi olmaya devam ediyor.

Gençosman Stadyumu’nda oynanan maçlarda sarı lacivertlilere müthiş bir destek veren taraftarlar, bazen kalabalık gruplarla bazen de çok az sayıda bile olsa deplasman maçlarına çıkarma yapıyor. Bayburt’taki maçlar karnaval yerine çevrilirken, benzer bir coşku deplasman maçlarına da yansıyor. Gençosman Stadyumu’ndaki renkli şovlarıyla dikkat çeken ve alınan sürpriz puan kayıplarına rağmen takımlarına karşı tavrı değişmeyen taraftarların bu ilgisi rakip takım taraftarlarından da takdir görüyor. BAL Ligi temsilcimizin Trabzon ve Rize’deki maçlarına kalabalık bir grupla çıkarma yapan Bayburtspor taraftar grupları, ligin en uzak deplasmanlarından biri olan Tunceli’deki maçta da tribündeki yerini aldı. Çok az sayıdaki taraftar grubuyla Dersimspor karşısında 3 puan arayan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’a destek veren Kurukafalar ve Forza Gadalar, bu hafta maç sonunda ise hayal kırıklığı yaşadı.

“Gittiğiniz her yerde, yükseldiğiniz her ligde biz varız!”


Öte yandan bu sezon puan kaybıyla başladığı ligin geride kalan 14 haftasında 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan sarı lacivertlilerin son 4 haftada 8 puan kaybetmesine rağmen gruptaki liderliği sürüyor. Geçtiğimiz sezona göre daha başarılı bir tablo çizen ve sezonun ilk maçındaki Dersimspor beraberliğinin ardından 9 maçlık bir galibiyet serisine başlayan BAL Ligi temsilcimizin son haftalardaki puan kayıpları nedeniyle endişeli olan bazı taraftarlar, takımın rehavete kapıldığı düşüncesinde. Teknik heyet tarafından sıkça dile getirilen kötü hava şartlarının gruptaki tüm takımlar için dezavantaj olduğuna dikkat çeken taraftarlar, takımlarının özellikle son maçta kötü futbol oynadığını belirtti.

Taraftarlar, Bayburt Postası'na yaptıkları açıklamada, Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un BAL Ligi’nde en zor grupta mücadele ettiğini fakat takımlarının BAL Ligi’nin en iyi ekiplerinden biri olduğunu hatırlatırken, son haftalardaki kötü gidişe son verilmesini istedi. Açıklamada ayrıca, bu sezon grubu lider bitirdikten sonra 3. Lige yükselebilmek için play-off oynayacak olan sarı lacivertlilerin başarısıyla birlikte taraftar desteğinin de aynı şekilde artacağı dile getirilirken, “Gittiğiniz her yerde ve yükseldiğiniz her ligde biz varız!” şeklinde de bir mesaj gönderildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.