Nefesler tutuldu! 5 boksörümüz ringe çıkıyor!

Bayburt’un ev sahipliğinde yapılacak olan Türkiye Büyük Erkekler 3. Grup Boks Şampiyonası bugün başlıyor. 5 gün boyunca sürecek şampiyonanın açılış gününde 5 boksörümüz ringe çıkıyor...

Nefesler tutuldu! 5 boksörümüz ringe çıkıyor!

Bayburt Postası - Bayburt’un ev sahipliğinde yapılacak olan Türkiye Büyük Erkekler 3. Grup Boks Şampiyonası bugün başlıyor. 5 gün boyunca sürecek şampiyonanın açılış gününde 5 boksörümüz ringe çıkıyor. Bugün başlayacak ve 5 gün boyunca devam edecek şampiyona 24 Kasım Pazar günü sona erecek. 50 ilden 130 sporcunun katılacağı turnuva Bayburt Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Turnuvada Bayburt’u Fatih Dumlupınar, Barış Bostancı, Mustafa Mıcık, Servet Yıldırım, Kerim Kadıoğlu, Ünal Güleç, Sefa Karadeniz, Savaş Türkoğlu, Hamza Karakulaklı ve İsmail Arıtürk temsil edecek.

İlk gün kuraları çekildi

Boks Federasyonu temsilcileri tarafından az önce çekilen kurada Bayburtlu boksörlerin rakipleri belli oldu. Açılış merasiminin ardından başlayacak şampiyonada 60 kiloda Alperen Akbulut Malatya’dan Ahmet Baydüz’le, 69 kiloda Ünal Güleç Elazığ’dan Alican Opuz’la, 75 kiloda Sefa Karadeniz Muş’tan Resul Coşar’la, 91 kiloda Hamza Karakulaklı, Erzincan’dan Fatih Kılıç’la ve artı 91 kiloda İsmail Artürk, Malatya’dan Aziz Mutlu ile eşleşti.

Müsabakalar kasksız oynanacak

Öte Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) tarafından 2013 yılı içerisinde alınan karara göre boksörler bugün başlayacak şampiyonada kasksız olarak ringte olacak. Mart ayında alınan kararda, ‘1 Haziran 2013 itibarı ile Ulusal müsabakalarda büyük erkekler kategorisindeki boksörler artık kask kullanmayacak’ denilmişti.

“Bayburt şampiyonaya hazır”

Hazırlıkların tamamlandığını ve Bayburt’un şampiyonaya hazır olduğunu belirten Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Cengiz Karakaşoğlu, “İlimizde son yıllarda boks başta olmak üzere birçok branşta ciddi başarılar elde ediyoruz. Böyle bir süreçte bu şampiyonanın da Bayburt'ta yapılması hem sporcularımızı hem de bizleri daha da motive edecektir. Şampiyonada ringe çıkacak bütün boksörlerimiz kask kullanmadan mücadele edecek. Bu yönüyle de şampiyonanın izleyiciler açısından daha heyecanlı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.