Bayburt İstanbul FK Başkanı Bünyamin Yazoğlu: "Yeni sezonda hedef 3. Lig"

Bayburt 1918 Futbol Kulübü Başkanı Bünyamin Yazoğlu, yeni sezonda hedeflerinin profesyonel lige çıkmak olduğunu söyledi. 

Bayburt İstanbul FK Başkanı Bünyamin Yazoğlu: "Yeni sezonda hedef 3. Lig"

Bayburt Postası - Kulüp Başkan Vekili Adem Köse ile birlikte Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Bünyamin Yazoğlu, kulüp hakkında önemli bilgiler verdi.

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek olan Bayburt 1918 Futbol Kulübü’nün tarihçesinden bahseden Yazoğlu, kulübün 1973 yılında Kağıthane’de Sanayi Bayburt ismiyle kurulduğunu, 1985 yılında ise resmi kuruluşunu tamamlayarak federayona bağlandığını belirtti. Yazoğlu, bu sene Bölgesel Amatör Lig'e yüsekelen Bayburt 1918 Futbol Kulübü'nün Kağıthane tarihinde böylesi bir başarıyı sağlayan ilk kulüp olduğunu söyledi. 

4 yılda 3 Şampiyonluk 

Kulüpte dört yıl önce göreve geldiklerini ve kendisinin başkanlığında oluşan yönetim kurulunda o güne kadar kulüpte başkanlık yapan tüm isimlerin yer aldığını bildiren Yazoğlu, ilk yıllarında ligi üçüncü olarak bitirdiklerini ve ardından her sene şampiyon olarak bir üst lige çıktıklarını kaydetti.

Bölgesel Amatör Lig'e çıkan takımda radikal kararlar aldıklarını ilk olarak İstanbul Bayburtspor olan kulübün ismini Bayburt 1918 Futbol Kulübü olarak değiştirdiklerini bildiren Bünyamin Yazoğlu, kulübün bölgesel amatör ligle birlikte İstanbul dışına taştığını, kendilerinin de dünyadaki tüm Bayburtluları kapsayan bir isimle yola devam etme kararı aldıklarını belirtti.

Stadyum ve 3 Katlı Tesis 

Kurumsallaşma açısından önemli adımlar attıklarını söyleyen Yazoğlu, Kağıtahane’de takıma ait bir stadyumun olduğunu ve tüm maçlarını orada oynayacaklarını ifade ederek, stadyumun yanında da kulübe ait 3 katlı bir tesis olduğunu ve bu tesisi yeni sezona yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Yazoğlu, stadyum ve tesisin kulübe kazandırılmasına destek sunan İstanbul Milletvekili Bayburtlu Gökhan Zeybek ile Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’e teşekkür etti.

"Profesyoel lig hedefiyle sahada olacağız"

Federasyonun hızlandırılmış ligine katılmayı uygun bulmadıklarını, yeni sezon çalışmalarını yapmalarına rağmen pandemi dolayısıyla yapılan ertelemelerin kendilerini olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Yazoğlu, eylül ayının sonu veya ekim ayının başı gibi başlayacak olan lige hazır olduklarını ve yeni sezonda profesyonel lig hedefi ile sahada olacaklarını ifade etti. 

"Derdimiz sadece Bayburt; Bayburt'u daha iyi temsil edebilmek"

“Bizim derdimiz Bayburt” diyen Başkan Yazoğlu, maddi güçten çok manevi güçlerinin olduğunu, Bayburt’un ismini güzel yerlere taşımak için mücade ettiklerini belirterek, yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Yazoğlu, “Derdimiz sadece Bayburt; Bayburt'u daha iyi temsil edebilmek. Bu işi bizden daha iyi yapacak kişi ortaya çıkarsa, seve seve görevi kendisine bırakırız ve o kişinin yönetiminde de seve seve görev alırız” şeklinde konuştu.

Kulüp Başkan Vekili Adem Köse ise, yönetim kurulunun tamamının kendilerini ispat etmiş başarılı isimlerden oluştuğunu belirterek, kulübün bu kadroyla birlikte kurumsal yapısının tamamlandığını ve önümüzdeki dönemlerde üst liglere çıkmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Murat Okutmuş da Yazoğlu ailesinin Bayburt'a çok önemli katkılar sunduğunu, Bayburt’a, spor ve eğitim başta olmak üzere tüm alanlarda desteği bulunan Bayburtspor ve Bayburt Vakfı eski Başkanı Kurban Yazoğlu’nu rahmetle, özlemle andığını ifade ederek, iş adamları Bünyamin Yazoğlu’na ve Adem Köse’ye Bayburt 1918 Futbol Kulübü’nü taşıdıkları noktadan dolayı teşekkür etti. Okutmuş, Bayburt basını olarak her zaman kendilerinin destekçileri olacaklarını sözlerine ekledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.