Sektör temsilcileri bu seminere katılmadı

Bayburt’ta Ekonomi Bakanlığı ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ‘nin (DAİB) “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve hiçbir sektör temsilcisinin katılmadığı programa Ekonomi Bakanlığı Ticari Bilgilendirme ve İletişim Hizmetleri Dairesi Şube Müdürü Mehmet Tayfun Gülle, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreter Vekili Melih Leylioğlu, Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed İhsan Çubukçu ile öğrenciler katıldı...

Sektör temsilcileri bu seminere katılmadı

Bayburt Postası - Bayburt’ta Ekonomi Bakanlığı ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ‘nin (DAİB) “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve hiçbir sektör temsilcisinin katılmadığı programa Ekonomi Bakanlığı Ticari Bilgilendirme ve İletişim Hizmetleri Dairesi Şube Müdürü Mehmet Tayfun Gülle, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreter Vekili Melih Leylioğlu, Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed İhsan Çubukçu ile öğrenciler katıldı.

Seminerde konuşan Gülle, Bayburt’un ihracattaki yerinin iç açıcı bir durumda olmadığını ifade ederek, “Bayburt’un geleneksel potansiyellerini öne çıkartıcı ve bunları doğrudan alıcıyla buluşturucu bir takım aktiviteler içinde olmamız gerekiyor” dedi.

Ekonomi Bakanlığınca Bayburt’ta gerçekleştirilen Dış Ticaret Bilgilendirme programının bu iş için bir ilk olabileceğini kaydeden Gülle, “Biz istiyoruz ki Bayburt’ta bakanlığımız ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği koordinatörlüğünde yapılacak eğitim programlarına Bayburt’a özel bir içerikle hazırlansın. Bayburt Yeni Ticaret Teşvik kapsamında 5. Bölge kapsamında geçen bir ilimiz. Bu bağlamda Bayburt’a özel olarak bundan sonra düzenlenmesi planlanan eğitim programlarının daha çok yatırım teşvik kapsamında Bayburt’un ticaret potansiyelleri nasıl ayağa kaldırılır ve Bayburtlu girişimciye bu işi bilgi kullanarak nasıl yaptırırızı benimsetmek durumundayız” diye konuştu.

Gülle, Bayburt’un dış ticarete yönelik ciddi bir potansiyeli olduğunu belirterek, “Ancak bunu ayağa kaldırmak ve sürekli hale getirmek için bakanlığımızın bilgi kanallarının da bilinmesi gerekiyor. Artık biliyorsunuz elektronik iletişim söz konusu. Önümüzdeki yıl içerisinde daha spesifik daha Bayburt’un ihtiyaçlarına hitap eden bir eğitim programıyla burada yine bakanlığımızın ilgili uzman kadrosunun bulunmaktan çok büyük memnuniyet duyacağını hissediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.