'41 Adım'da 40 yılın sergisi

Sanatı merkezden alıp Anadolu’ya taşıyan ve Anadolu’dan aldıklarını ise çağdaş sanat diliyle, ustalıkla anlatan Prof. Hüsamettin Koçan’ın ‘41 Adım’ başlıklı sergisi İş Sanat Kibele Galerisi’nde açıldı.

'41 Adım'da 40 yılın sergisi

Bayburt Postası - Sanatı merkezden alıp Anadolu’ya taşıyan ve Anadolu’dan aldıklarını ise çağdaş sanat diliyle, ustalıkla anlatan Prof. Hüsamettin Koçan’ın ‘41 Adım’ başlıklı sergisi İş Sanat Kibele Galerisi’nde açıldı. Sergide, Koçan’ın 40 yılda yaptığı çalışmalar yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Kibele’de görücüye çıkan ve 30 Mart 2013 tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak olan sergide, Koçan, 40 yıllık sanat geçmişinden örnekleri gözler önüne seriyor. Sanatseverlerin dikkatini çeken serginin amacını “Bazı resimleri 20-25 yıl önce yapmışım, gitmiş, bir daha hiç görmemişim. Onlarla karşılaşmak bana iyi geldi. Bir bakıma uzun yıllar görmediğim ailemden birilerini görmüş gibi oldum. Ama böyle bir retrospektifte insan kendini de sorguluyor, farklı bir gözle bakıyor.” şeklinde niteleyen Koçan’ın sergisinde, 1990’lı yıllara kadar akademik geleneği içinde barındıran yağlıboya çalışmaları ile birlikte sanatçının son dönemde yaptığı metal heykeller de ilk kez günışığına çıktı.

‘1990 sonrasında Anadolu birikimlerimizden nasıl yararlanırım’ sorusuyla yola çıkıp üretmeye başladığı çağdaş Batı sanatından yerel kültürlere, resimden heykele uzanan renkli bir geçmişin de göze çarptığı sergide, paleontolojik katmanlardan Selçuklu’ya, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e, Anadolu’nun kültür birikimlerini anlatan “Fasiküller, Antipaslar, Efkâr Kırıkları, Körler İçin Resimler, Şaman’ın Gizemi, Yüz Göz Resimleri ve Tuz Tadı gibi serilerde düşsel ve mitolojik figürler yer alıyor. 2,5 metrelik dev heykellerin ve farklı tasvirleri “41 Adım” başlığı altında toplayan Koçan, ayrıca son dönem üretimleri içinde yer alan heykelleriyle Baksı Müzesi’nin izlerini de yansıtıyor.

Sergi, 30 Mart 2013 tarihine kadar sanatseverlere açık olacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
Hüsamettin Koçan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.