Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, TBMM'de Bayburt'a sağlık alanında yapılanları anlattı

Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, TBMM'de AK Parti iktidarlarında sağlık alanında Bayburt'a yapılan hizmetleri anlattı.

Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, TBMM'de Bayburt'a sağlık alanında yapılanları anlattı

Bayburt Postası - 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin 5.tur görüşmelerinde, Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nün bütçesi üzerine, AK Parti Grubu adına söz alan Prof. Dr. Orhan Ateş, konuyla ilgili bilgi verikten sonra Bayburt'a sağlık alanında yapılan yatırımları da sıraladı. 

Prof. Dr. Orhan Ateş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti hükümetleri olarak 22 yılda sağlık alanında, vekili olduğum Bayburt’umuzda ve ülkemiz genelinde gelinen noktayı kısaca özetlemek istiyorum.

1.-2002 yılında Bayburt’ta hastane yatak sayısı 100 iken 2023 yılında yatak sayısı 225’e çıkmıştır. Bu sayı 2002 yılında Ülke genelinde yaklaşık 164 bin iken, 2023 yılında yaklaşık olarak 270 bin’e çıkmıştır.

2.- 2002 yılında Bayburt’ta hastane poliklinik muayene sayısı yıllık 111 bin iken, 2023 yılında yaklaşık 375 bin’e çıkarılmıştır. Bu sayı 2002 yılında Ülke genelinde yaklaşık 124 milyon iken 2023 yılında yaklaşık 398 milyon çıkmıştır.

3.-2002 yılında Bayburt’ta toplam hekim sayısı 65 iken, 2023 yılında toplam hekim sayısı sayısı 178’e çıkmıştır.  Bu sayı 2002 yılında Ülke genelinde yaklaşık 92 bin iken, 2023 yılında yaklaşık  205 bin’e çıkmıştır.

4.-2002 yılında Bayburt’ta hemşire sayısımız 73 iken, 2023 yılında hemşire sayısı 251’e çıkmıştır. Bu sayı 2002 yılında Ülke genelinde yaklaşık 72 bin iken, 2023 yılında yaklaşık olarak 250 bine çıkmıştır.

5.Yine, yapılan şehir hastanelerimizle tüm yurttaşlarımız dünya standartlarının üzerinde konfora sahip fiziki şartlarda sağlık hizmeti almaktadır. Sağlık alanında yapılan bu hizmetlerden dolayı, Tüm vatandaşlarımız ve Bayburtlu hemşerilerimiz adına Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, çok kıymetli bakanımıza ve ekibine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri;

Tüm dünyaya inat bu necip millet ve bu kadim devlet her alanda Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerine azim ve kararlılıkla yürümeye devam etmektedir. Bu vesileyle 2024 yılı bütçemizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, Yüce Meclis’i ve ekranları başında bizleri izleyen aziz milletimizi saygılarımla selamlıyorum." 
 
 

Anahtar Kelimeler:
Orhan Ateş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turan 5 ay önce

geçen gün çocuğu bayburt da yoğun bakıma yatırdık...durumu kritik zatürre...sevk istediler trabzon vs. yer yok gece 12 den gündüz 15 e kadar ne çektiğimizi biz biliriz...niye bayburtdaki dr bakmıyorda sevk ediyor...solunum cihazı vs. ne eksikse getirsenize...hakkımızı size helal etmiyoruz...göç edeceğiz başka yolu yok...

Avatar
Osman 5 ay önce

Daha geçen hafta Bayburt'ta randevu açılmadığı için Gümüşhane'den randevu aldık. Gümüşhanedeki doktor, bizi muayene ettikten sonra "Bu Bayburtlularda hep buraya geliyor, sanki orada doktor yok." dedi. Bu ayıpta il başkanına, önceki vekillere ayıp olarak yeter. Yazıklar olsun size. Haram olsun o haksız yedikleriniz. Çıkar insanları...

Avatar
Muharrem 5 ay önce

Hastalığın yoksa Bayburtta sağlık on numara.

Avatar
Şafak Güngör 4 ay önce

Orha Hoca: bir iki güzel laf söyleyince halkın gazını almanın ne kadar basit ve etkili bir yol olduğunuz kısa sürede çözdü. Nufusun yarısı neredeyse devlet kurumunda çalışıyor bü yüzden kurumlarda gereğinden çalışan var. Oysa para kazanmak için memur olmak gerekmiyor. Köylerde iş gücü kalmadı köyler köy olmaktan çıktı. Bari muhtarlıkları kaldırından boşuna muhtarlara maaş vermeyin. Öyle köy vardırki belkide kışın muhtar bile köyde durmuyrdur.

Avatar
BAYBURTSEVDALISI 5 ay önce

Sayınvekilom bayburtumuza tıpfakultesiniistiyoruz askeriyenin yerkişlasi tankerinde uygundur