Hair Esteline ile İstanbul'da devlerle yarışıyor…

Yurt içi ve yurtdışından bir çok Bayburtlunun güvenerek gittiği, bizden bir merkeze uzanacağız ve tanıdık bir ismin kapısını aralayacağız bugün…

Hair Esteline ile İstanbul'da devlerle yarışıyor…
Bayburt Postası - Türkiye, saç ekiminde ve saç ekimi turizminde patlama yaşıyor. Bu “yeni “ gelişen sektör ve arkasından gelen yoğun talep, ister istemez sorunları da beraberinde getiriyor.

Sektörün en büyük sorunu ise güvenilir saç ekim merkezi bulmak. İşte bu nedenle; yurt içi ve yurtdışından bir çok Bayburtlunun güvenerek gittiği, bizden bir merkeze uzanacağız ve tanıdık bir ismin kapısını aralayacağız bugün…

Haber: Begüm Üngör / Bayburt Postası

Plastik cerrahi ve saç ekimi alanında tecrübe sahibi genç işadamı Bilgehan Yıldırım; yaratıcısı olduğu markayı, yani Hair Esteline’yi İstanbul’da devlerle yarıştırıyor.

Hair Esteline markası, İstanbul’da; sağlık, güzellik ve estetik çevrelerinde kendine azımsanmayacak bir yer edinmiş durumda.

Bilgehan Yıldırım ile Hair Esteline Estetik ve Güzellik Merkezi’ni gün ışığı eşliğinde fotoğraflamak için çok erken bir saatte sözleşmemiz gerekiyor. Çünkü, özellikle saç ekimi veya estetik, hala mahrem bir konu bir çokları için.

Bakırköy Marmara Forum Alışveriş Merkezi’nde, Garden Ofis binası içinde hizmet veren Hair Esteline’in kapısını araladığınızda sizi ilk karşılayan hissin “dinamizm” olduğunu farkediyorsunuz…

Daha sonra ise “gizem” giriyor devreye…

Bu çok özel “sağlık ve güzellik adasını” sizler için önceden keşfetmek adına Bilgehan Yıldırım’ı soru yağmuruna tutuyoruz…

Bayburt’ta doğup büyüyen, Bayburt Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan, yüksek lisansını ise Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde yapan Bilgehan Yıldırım sorularımıza net ve doyurucu cevaplar veriyor…



- Saç ekiminden hala korkuyor muyuz? Veya neden korkuyoruz?
- Saç ekiminden insanların korkmalarının en başta gelen nedeni, iğne fobisidir. İğne (enjeksiyon) yapılırken acı duyacakları ve ağrı çekebileceklerini düşünürler. Bir diğer neden; operasyon sonrası görüntülerinin, öncesine oranla kötü ya da yapay durmasından aşırı endişelenmeleridir. Saç tellerinin alındığı bölgede yara izi ve eksiklik oluşacağı kanısı da korkuyu artırmaktadır. Tüm bunlar “bilgi eksikliğinden” kaynaklanmaktadır.

- Söylediklerinizden “korkmamalıyız” çıkıyor. Sanırım bu korkuyu yaşayanları rahatlatacak birkaç detay bilgi daha vardır…
- Evet, var. Şöyle bir özetlersek; saç ekimi yapılacak bölgeye iğneyle lokal anestezi yapıyoruz. Çok ince olan iğne uçlarıyla, çok hızlı ve kısa sürede, hastanın hassasiyetlerine büyük özen göstererek gerçekleştirdiğimiz bu anestezi genellikle minumum acı ve ağrı ile tamamlanır. Ardından hasta konforlu bir şekilde sohbet ederken, uzmanlar tamamen risksiz “saç ekim” safhalarını yürütür.

Saç ekiminde gelinen yeterlilik ve teknikler sayesinde işlem sonrası sonuçlar saç ekim hastalarında memnuniyetle karşılanmaktadır. Yeni teknik FUE yöntemi sayesinde hem yüksek oranda greft alınabilmektedir, hemde alım yapılan alanda çok az travma oluşmaktadır. Bu travmalar yani ufak yaralar, bir kaç günle sınırlayabileceğimiz çok kısa sürede iyleşmektedir.

- Tek çare saç ektirmek mi? Saç ekimine alternatif uygulamalar var mı?
- Klasik olmakla birlikte var tabi ki. Saç ekimi dışında alternatif olarak protez saç uygulamaları vardır. Bu işlem saç derisine peruk yapıştırılması işlemidir. Saç ekimine göre daha maliyetli olabilir. Bunun yanında deriye yapıştırıldığı için saç derisinde tahrişe, yara ve alerjik durumlara neden olabilir.

- Saç ekimi yapıldı, peki ya sonrası? Dökülme oluyor mu? Ve iyileşme süreci… Bu çok uzun bir süre mi?
- Saç ekimi sonrası, işlem yapılan alanda dökülmelere rastlanmaz. Ama kendi saçının olduğu ve ekilme yapılmayan diğer alanlarda dökülmeler görülecektir. Saç ekimi sonrası ekilen saçlar ilk bir ay içinde dökülür, 2. aydan sonra tekrar çıkmaya başlar. Ekilen saçlar maksimum gücüne ortalama 7-8 ayda ulaşır. Ekim yapılan yerde daha önceden bulunan saç tellerinin dökülme ihtimali olabilir, tam tersi güçlendikleri de görülmektedir, ancak ekilen saçların döküldüğü gibi bir vaka henüz yaşamadık.



- Bu alana herkes dahil olabilir mi? Yani her isteyen saç ekimi yaptırabilir mi?
- Kafa derisinde herhangi bir cilt hastalığı bulunmayan, saç alınacak bölgede, özellikle ense kısmında, uygun kök, yani saçı bulunanlar ve lokal anesteziye alerjisi olmayan, ergenlik dönemi sonrası “saç dökülme sorunu” olan kadın erkek herkes, saç ekimi yaptırabilir.

- Saçları ektirdik ve şahane bir şekilde uzamaya başladı. Boyayabilir miyiz? Hatta perma, maşa veya fön çektirebilir miyiz?
- Anlıyorum! Evet, saç ekiminden 7-8 ay sonra saçlarınızı istediğiniz gibi tarayıp, boyayıp veya fön çektirebilirsiniz. Bu uygulamaların eski saçlarınıza oranla yeni saçlarınıza daha az zararı olur, çünkü ekim yapılan saçlar orijinal saçlarınıza göre genetiği gereği daha sağlam olurlar.

- Yine birazcık kadın hassaslığının tetiklediği bir soru olacak. Peki ya şapka, toka, bandana gibi aksesuarlar? Ne zaman takabiliriz?
- Ekimden hemen sonra, 3. günün sonunda şapkanızı, iki hafta sonra bandananızı, saçınızı uzattıktan sonra da istediğiniz tokayı takabilirsiniz.

- Önümüz yaz… Deniz, havuz, güneş… Bu yıl tatili gözden çıkarmalı mı?
- Hayır tabi ki… Ama yine de birkaç kuralımız yok değil. Saç ekiminden sonra, deniz veya havuza girmek için en az 3 hafta beklemekte fayda var. Güneş ışığını dikkate alırsak, en sağlıklısı 1 ay gibi bir zaman diliminden sonra güneşin altına çıkmak, denizin keyfini çıkarmak daha sağlıklı olacaktır.

- Hemen duş almak veya saç yıkamakta mümkün değil galiba?
- Evet. Saç ekiminden itibaren 3. gün ekim yapılan alana ilk yıkama dediğimiz yıkama işlemi yapılır. Bu işlem için özel nemlendirici bir vücut losyonu kullanıyoruz. Losyon ekim alanına sürülür ve yarım saat bekletilir. Yarım saat sonra ılık ve tayziksiz suyla losyon kibarca durulanır. Avucumuza sıktığımız şampuanı kibarca ekim alanına sürer ve suyla durularız. Bu işlemler ilk 4 gün boyunca çok kibarca yapılır. Saç ekim işlemi sonrası ilk üç gün ekim yapılan alana su değdirmemek şartıyla boyundan aşağı kısa süreli duşlar alınabilir. Saçlı deriyi yıkamak için ise az önce dediğim gibi 3 gün beklemek gerekiyor.

- Peki başka dikkat etmemiz gereken konular var mı?
- Saç ekimi sonrası yatış pozisyonu hakkında önerilerimiz oluyor. Mesela, ödem olma olasılığı ve ekilen saçların bir yere sürtme riskine karşı sadece sırtüstü olmalıdır.



- Biraz da teknolojiden bahsedebilir miyiz? Biliyoruz ki, bu alanda teknoloji çok gelişti. Mesela; anestezi sonrası kanal açmada kullanılan alet; nasıl bir teknolojidir? Saç derisine ne kadar nüfuz eder, derinlere girip ciltte veya beyinde bir problem yaratma olasılığı var mıdır?
- Kanal açmada kullanılan aletler yeni bir teknolojidir. Saç derisine 0,3 ile 0,6 mm kadar girebilmektedir. Bugüne kadar yapılan milyonlarca uygulama içinde, beyine olumsuz bir etkisi konusunda hiçbir vaka tespit edilmemiştir.

- Bu kısmı sevmiyorum ama sormak zorundayım! Operasyon yapılan bölge bir zaman sonra kabuk tutuyor ve daha sonra bu kabuklar dökülüyor… Kabuk dökme işlemi özel bir seans mıdır? Nasıl yapıyorsunuz?
- Anlıyorum. Operasyondan 7 gün sonra ilk yıkamadaki gibi ekim yapılan alana losyon sürülür ve en az yarım saat bekletilir. Yarım saat sonra losyon ekim alanından durulanırken fraksiyonel, yani dairesel hareketlerle yıkama yapar gibi ekim alanı ovalanır. Eğer dokular hala çok sertler ve dökülmüyorsa, kabuk dökme işlemini sonraki günlere bırakır, zamanı geldiğinde de aynı yöntemi uygularız.

- En sıkıcı ve can alıcı soruyu ise sona bıraktım… Ağrı, sızı oluyor mu? Bu tarz şikayetler alıyor musunuz?
- Saç ekim işlemi sonrası ağrı görülme şikayetleri çok az olmakla birlikte, rastladığımız bir durumdur. Bunun sebebi bölgeye yaptığımız anestezik maddenin etkilerinin işlem yapılan alandan uzun bir süre tam olarak geçmiyor olmasıdır. Bunun yanında operasyon sonrası ağrı olma ihtimaline karşı vermiş olduğumuz ağrı kesicilerde ağrı riskini engellemektedir.

- Bilgehan Bey, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Başarılar diliyoruz…
- Teşekkür ederim. Bayburt Postası aracılığıyla, okurlarınıza ve tüm hemşerilerimize sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.

Hair Esteline İletişim: www.hairesteline.com/iletisim.html

Bilgehan Yıldırım kimdir?

Hairesteline Saç Ekim Merkezi Genel Koordinatörü ve Sahibi Bilgehan Yıldırım, 1982 yılında Bayburt’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bayburt’ta tamamlayan, Bayburt Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan Yıldırım, ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşir. Lisans ve ön lisans eğitimlerini tamamlayan Bilgehan Yıldırım, daha sonra Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde yüksek lisansını yapmıştır. Sağlık sektöründe çok çeşitli alanlarda deneyim kazanan Yıldırım, son 7 yıldır plastik cerrahi ve saç ekim alanında hizmet veriyor. Saç ekim ve tedavileri konusunda çok sayıda vaka tecrübesi olan Bilgehan Yıldırım, bu alanda ulusal ve uluslararası çok sayıda kongre ve seminere katılmıştır.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal Gulen 10 yıl önce

Slm bir ay once bende sac nakli oldum cok menmunum bilgehan bey isinin uzmani sevgiler saygilar

Avatar
Nuran 10 yıl önce

Tebrikler Bilgehan beye. Gururla okudum.

Avatar
Kemal Timur 10 yıl önce

Şu an için allaha şükür saçlarım yerinde ama bir kaç yıl sonra ne olur bilemem :) Başarıların devamını diliyorum hemşerimin.

Avatar
Hasan B. 10 yıl önce

Geçen yıl saç ekimi yaptırdım, çok olmamakla birlikte memnunum ama keşke buradan daha önce haberim olsaydı. çünkü ektirmeye karar verdiğimde 2 ay güvenecek doğru yeri aradım. en azından bizi toprağımızmış.

Avatar
Tarık 10 yıl önce

slm arkadşlar bende çok şansılıym öncelıkle ALLAHIMA sonsuz şükürler olsun bilgihan hocamada çok tşk ler olsn 7 aylık oldum ekim cevremdeki herkez beni görup bayahı bir memnun kaldılar yanı ben bu sac konsunda cok takıntılym istanbulda gitmedgm ekım yerı arastırmadıgm yer kalmadı cok dua lar ettım ettım ve RABBİMİN iziniyle yardımıyla bilgihan hocama nasıp oldu ekim gercekden bence gidin bakın tanısın mutlu olucaksnz ben burdan bilgihan hocama sonsuz tşk lerimi sunuyrm cunku baska tarafda ekım yapanlar hersey tıcarı ekıme kadardar ama bılgıhan hocam o kadar yuregı kalbı temızkı hastasını ne olursa olsn kaç ayda yılda gecerse gecsın ailesi gibi yakın görup soruyr çok ılgı gösterıyr keşke burdan foto olsada suan saçlarımı görsenız gercekden öz guvenm patladı herkeze tavsiyem bi tanısın sohbeti bile slm bile rahatlatıyr ben bilgihan hocama MUBAREK İNSANSIN diyorum bol bolda dua edicem edicemki saçta sıkıntısı olana bilgihan hocamda var oldugu surece hastalarını mutlu etsin.. Selametle....