Bayburt’a tıp merkezi kuruluyor!

Sağlık Bakanlığı, Bayburt’a tıp merkezi kurulacağını duyurdu. Bakanlığın 2014 yılı için 7 ilde yeni tıp merkezi açılması ve kadro tahsisi yapılması ile ilgili planlamasına göre, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Gümüşhane, Sinop ve Tunceli'ye de tıp merkezi kurulacağı açıklandı.

Bayburt’a tıp merkezi kuruluyor!
Bayburt Postası - Sağlık Bakanlığı, Bayburt’a tıp merkezi kurulacağını duyurdu. Bakanlığın 2014 yılı için 7 ilde yeni tıp merkezi açılması ve kadro tahsisi yapılması ile ilgili planlamasına göre, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Gümüşhane, Sinop ve Tunceli'ye de tıp merkezi kurulacağı açıklandı.

Sağlık hizmetlerinin, demografik yapı göz önünde bulundurulmak suretiyle kaliteli, hakkaniyete uygun ve verimli şekilde sunulması, sağlık insan gücü ile çağdaş tıbbi bilgi ve teknolojinin ülke düzeyinde dengeli dağılımının sağlanması amacıyla bir planlama yapan Sağlık Bakanlığı, 5 ilde özel sağlık kuruluşu açılacağını ve aralarında Bayburt’un da bulunduğu 7 ilde ise yeni tıp merkezleri kurulacağını açıkladı. 

Bakanlık tarafından 2014 yılı için planlamaya göre, tıp merkezinin kurulacağı illerin Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Gümüşhane, Sinop ve Tunceli olduğu belirtilirken, Ağrı, Hakkari, Kars, Sivas ve Tokat'a birer özel hastane açılacağı bildirildi. Kadro tahsisi ile ilgili bilgilerin de verildiği bakanlık açıklamasına göre  Bayburt’ta açılacak olan tıp merkezide uzman hekim sayısı 10 olacak.

Sağlık Bakanlığı’nın resmi sitesinden duyurulan genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Açılmasına izin verilecek olan yeni tıp merkezlerinin asgari 10 uzman hekim kadrosuyla ve A tipi tıp merkezi olarak açılması planlanmıştır. Yeni tıp merkezi açılmasına izin verilecek iller, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bilecik, Gümüşhane, Sinop ve Tunceli. Açılacak olan yeni tıp merkezlerinin kadroları Bakanlık tarafından belirlenmiştir. İl için özel sağlık kuruluşlarına verilebilecek uzman hekim kadro sayısına göre yeni özel sağlık kuruluşu planlaması yapılamayan illerde bulunan A tipi tıp merkezlerinden uzman hekim kadro sayısı 10'dan az olanlar ile özel hastanelerden uzman hekim kadrosu 33’ten az olanlara talep etmeleri halinde bakanlık tarafından belirlenen verimlilik kriterleri dikkate alınarak kadro verilecektir.”

Öte yandan açılacak olan tıp merkezinin yeri hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken, Bayburt’ta yapımı devam Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin tıp merkezi olarak faaliyete geçeceği tahmin ediliyor.

Açılacak olan tıp merkezinin uzmanlık dalları ise şöyle açıklandı:

Kadın Hastalıkları ve Doğum, İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göz Sağlığı ve Hastalıkları, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Üroloji, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji, Radyoloji, Göğüs Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ile Tıbbi Patoloji.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Demek ki eriyen nüfusa sahip Bayburt halkı hasta. Yas tutmalıyız.

Avatar
SAHİN GÜL 10 yıl önce

BOYLE BIR TIP MERKEZI YAPILMASI BAYBURT ICIN COK FARKLI KAZANC OLACAGINDAN SIMDIDEN HAYIRLI OLSUN. TREN GIBI KACMASIN..

Avatar
Demokrat Bayburt 10 yıl önce

İnşallah ufku geniş büyüklerimiz tıp merkezinin yeri olarak her zaman olduğu gibi hastanenin bahçesini düşünmezler.

Avatar
Fahri Karabulut - Ankara 10 yıl önce

Sn. Şahin Gül, tren kaçmaz, yeterki sn başbakana iletilsin, nasıl, mevcut tren projesine,
bayburt ilinin dahil edilmesi, çok eknomiktir, tıp fakültesi ise büyük olay, bundan dolayı
sağlık bakanına tşkler.

Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Aklı selim insan tıpla ilgili birim istemez sebebi ise ben hasta değilim ayaktayım ve aklım başında demektir. Aslında sağlıklı olmak iyidir. Ama hasta olacağını baştan ortaya koymak gibi bir hal. Bana göre sağlık kuruluşunu abartmak veya ondan para kazanmak bana göre zulüm ve haramdır.