Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan Loru Han açılış için gün sayıyor

Avrupa'da yılın müzesi seçilen Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nin konaklama tesisi Loru Han kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan Loru Han açılış için gün sayıyor

Bayburt Postası - Selçuklu mimarisi ile yapılan han 5 bin metrekare alan üzerinde 10 odası, restoranı, sanat atölyesi, gelin platformu, doğal göleti ve taş fırını ile hizmete giriyor.

Müzenin kurucusu Kenan Yavuz, Türkiye’nin ilk etnografik müze oteli olacak olan Loru Han'ın taş ve ahşabın buluştuğu bir mekan olarak kültür ve deneyim turizminde öncü olmayı hedeflediklerini söyledi. 

Loru Han'ın özel günler için de hizmet verebilecek kapasitede inşa edildiğini söyleyen Kenan Yavuz, "Müzecilikte Avrupa’nın zirvesine çıkmayı başardık, konaklama tesisimiz ile de aynı başarıya imza atacak ve Bayburt’u ülkemizin en önemli türizm destinasyonlarından biri haline gelmesi için gayret edeceğiz" dedi.

Yavuz, yerli ve yabancı turistlerin turlar aracılığı ile rezervasyonlarına başlandığını bildirdiği açıklamasında, "Kahvaltı programlarımız halka açık olacak, nişan, düğün ve özel davetler için de alt yapımızı oluşturduk. 'Bize Gelen Bizi Yaşar' sloganı ile misafirlerimiz kadim Bayburt kültürünün tüm güzellikleri ile buluşacaklar" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.