Prof. Koçan: “Samimiyet ve kültür, bizi insana ulaştırdı”

Baksı Müzesi’nin kurucusu akademisyen Prof. Hüsamettin Koçan, TBMM Onur Ödülü’nün ardından Türk Dünyasına Hizmet Ödülü’nün de sahibi oldu. Prof. Koçan ödül töreni sonrası duygularını Yayın Editörümüz Kürşat Okutmuş ile paylaştı...

Prof. Koçan: “Samimiyet ve kültür, bizi insana ulaştırdı”
Bayburt Postası - 10. yılını geride bırakan ve bu süre içerisinde başta Avrupa Müze Ödülü olmak üzere birçok ödülün sahibi olan Baksı Müzesi’nin kurucusu akademisyen ressam Prof. Hüsamettin Koçan, TBMM Onur Ödülü’nün ardından Türk Dünyasına Hizmet Ödülü’nün de sahibi oldu. 

Haber ve Fotoğraflar: Kürşat Okutmuş

Yerel, millî ve evrensel unsurları bir araya getiren, sanatı doğuya taşıyan Baksı Müzesi’nin kuruluşundaki hizmetleri nedeniyle TÜRKSAV tarafından “20. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülü”ne layık görülen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “Bu topraklarda yaşamış insanlarla buluşmak, buradaki derinliği hissetmek bizim tezimizi daha da güçlendirdi” dedi. 

Kazakistan’ın Türkistan şehrinde bulunan Ahmet Yesevi Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ödül töreni sonrası duygularını Bayburt Postası ile paylaşan Prof. Koçan, şunları söyledi:

"Ahmet Yesevi ve bu topraklarda yaşamış insanlarla buluşmak ve de buradaki derinliği hissetmek bizim tezimizi daha da güçlendirdi diye düşünüyorum.

Baksı Müzesi projesi bize şunu öğretti: Samimiyetle bir proje üzerinden gidersen, insana ulaşabilirsin. Evet Baksı uzak bir noktada ama biz Baksı’ya doğru gittik, giderken dünyanın çeşitli ülkelerine ulaşabildik. Şimdi de buradayız. 

Herkes ekonomi derken önemli olanın kültür olduğunu her platformda dile getirdim. Kültürün daha kalıcı ve daha güçlü olduğuna inanıyorum. Projemiz bir kültür projesi. O kültür bizi diğer coğrafyalarla olduğu gibi Asya ile de buluşturdu. O nedenle burada olmaktan çok mutluyum. TÜRKSAV'a, değerli başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yorumcu 8 yıl önce

Müzede nekadar zamandır personel sıkıntısı var..adam bulamıyorlar yazık zavallı..milyonları gpmdu..ama adam yok..

Avatar
seko69 8 yıl önce

bu adama da acıyorum. böyle ilgisiz, bilinçsiz bir idari kadronun bulunduğu yerde bir dünya markası müze aç ve değerin bilinmesin.... Başka yerde olsa bu müzenin bulunduğu şehir turist çeker, ekonomisi kalkınırdı. ama Bayburt gibi bir şehirde en başından en altına kadar gerek siyasi gerek idari hiçbir destek ve ilgi görmüyor..

Avatar
İhsan tezel 8 yıl önce

Sn. hocam kültüre önem vererek insana ulaştım demiş,doğru. İnsandan da irfana. Yolun açık olsun güzel insan.

Avatar
bayburtluar platformu.istanbul 8 yıl önce

baksı müzesinde bulunan eserlerin yüz katı,il kültür müd,bayburta ait,ne acıdırki
bu eserler komşu illerin depolarında,dır"çare ne.!!,Bayburta devasa"müze yapılmalı
yetkililere önemle duyrulur,saygılar

Avatar
mete ermiş 8 yıl önce

BAYBURTA AİT 500 YAKIN TARİHİ ESERLER G.HANE ERZURUM VE ESKİŞEHİR
İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE EMANETTE,BU İTİBARLA BU ESERLERİN
BAYBURTA GETİRİLMESİ ŞARTTIR,BİR ŞARTLA,BÜYÜK MÜZE YAPILMALI
Bayburt platformuna katılıyoruz.